Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Problémás gyerekek » Tanácsot kérnénk. Mit lehetne...

Tanácsot kérnénk. Mit lehetne tenni egy 4 éves gyerekkel aki szófogadatlan, rossz és szemtelen?

Figyelt kérdés

Már büntetés is volt (nincs tv. , nincs kinder tojás). Volt fenekes igazítás, de nem segít semmi. Elbeszélgettünk vele szépen elmagyaráztuk a dolgokat, de nincs eredmény. Kissé elvagyunk keseredve. Van valaki aki ugyan ebben a cipőben jár? Vagy járt és sikerült megoldania.

És csúnyán beszél(mi itthon nem beszélünk csúnyán),azt mondja az oviban hallotta a Lili barátnőjétől...

2011. nov. 27. 15:49
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:

Rossz gyerek nem létezik. Csak olyan, aki rosszul viselkedik. Kisgyerekkorban a rosszalkodásnak szinte mindig áll valami a hátterében. Ha ez a viselkedés "csak azért is" jellegű, akkor általában a figyelemfelkeltés a célja.

Mennyit foglalkoztok naponta a gyerekkel? Úgy értem, mennyi az az idő, amit úgy tölt el a család, hogy a tévé, a számítógép kikapcsolva, és mindenki egymásra figyel? Nem csak egymás mellett, de valóban egymással törődve?

A másik dolog, ami még fontos: mit lát, hall a kicsi a tévében? Ha ugyanis a tévé, mint "háttérzaj" is jelen van a mindennapokban, akkor nem kell sok idő hozzá, hogy több oldalas trágársággyűjtemény ragadjon a gyerekre. (Ehhez már nem kell, hogy este legyen, sajnos már délután is nagyon könnyen bele lehet futni ilyesmibe.)

A kisgyerekek azt is hamar megérzik, ha a családban otthon valami probléma van. Ha feszültség van a szülők között, vagy ha anyagi problémák vannak, az mind-mind lecsapódik a gyereken is.

Ha a gyerkőc viselkedése rövid idő alatt változott meg ennyire negatív irányban, akkor érdemes elgondolkodni azon, hogy mi állhat a háttérben.

2011. nov. 27. 16:33
 2/11 A kérdező kommentje:

Köszi a gyors hozzászólást!

Sajnos nem hirtelen lett ilyen,fokozatosan,de most már lassan kezelhetetlenné válik.

Nincs semmilyen konfliktus,legalább is előtte.

Mi nem szoktunk veszekedni sem,bár én elég ideges típus vagyok.

Az ovi óta rosszabbodott a helyzet.

2011. nov. 27. 16:42
 3/11 anonim ***** válasza:
Mélyen egyetértek az első válaszolóval, valahol a háttérben, a családban keressétek a hibát.
2011. nov. 27. 17:11
 4/11 anonim ***** válasza:

Nevelési tanácsadóban kérjetek időpontot pszichológiai tanácsadásra. Az egész család fontos, hogy részt vegyen benne, több alkalmas lesz. Vn olyan, hogy nehéz temperamentumú gyerek, de az esetek döntő többségében a családi háttérhelyzet tisztázása és rendezése szükséges egy ilyen korú gyermeknél. A gyermek egyfajta "tünethordozó".

Ha együttműködtök, akkor van esély javulásra, sőt! Neten viszont nem megoldható a probléma.

2011. nov. 27. 20:16
 5/11 anonim ***** válasza:

Mi lenne, ha büntetés helyett inkább a jó viselkedést jutalmaznátok? És itt nem ajándékra, hanem dicséretre, közös játékra gondolok.

A beszélgetés, magyarázat jó módszer, de csak hosszabb távon hozza meg az eredményt. Szerintem ezen az úton kellene továbbhaladnotok. Ne légy türelmetlen, és ne támassz vele szemben túlzott elvárásokat. Foglald le értelmes tevékenységekkel, amit veled/veletek közösen végezhet, amikor otthon vagytok, hogy ne azon kelljen törnie a fejét, milyen rosszalkodással hívhatná fel magára a figyelmeteket.

2011. nov. 28. 00:40
 6/11 anonim ***** válasza:

Szia!

Nálunk is hasonló a helyzet, 4,5 éves fiam szófogadatlan, néha mintha direkt idegesíteni akarna, van, hogy azt érzem, hogy reménytelen eset.

Én is gondolkodtam rajta, hogy nevelési tanácsadóba viszem, mert már az én idegeim is kezdik felmondani a szolgálatot.

Viszont nemrég észrevettem, hogy nagyon féltékeny a 14 hónapos öccsére, így minden hétvégén, amikor a férjem nem dolgozik, szervezek a nagy fiammal külön programot, ahova csak mi ketten megyünk.Ezeket nagyon élvezi, olyankor nincs is semmi bajom vele, ennivalóan aranyos, de amit hazaérünk átváltozik kisördöggé.

Észrevettem például, hogy ha nagyszülők vagy a tesómék nálunk vannak, akkor megbolondul, nem engedi, hogy beszélgessünk, mindenkitől azt várja, hogy vele társasjátékozzanak, ha nem, akkor tombol, hisztizik, rosszalkodik.

Ha nincs nálunk senki, akkor jobban kezelhető, elfogadja, hogy rossz volt ezért büntetésben van, igaz szokott emiatt sírni, de általában ilyenkor lenyugszik.De ha a család nálunk van, nem lehet bírni vele, bezárom a szobájába, hogy onnan nem jöhet ki, amiért rosszul viselkedik, akkor tombol, legutóbb a kilincset is lerángatta az ajtóról.

És szintén csúnyán beszél, sajnos nem csak itthon, hanem az oviban is.Pedig minden nap megígéri, hogy átváltozik jó kisfiúvá...

Sajnos én sem tudom, mi lenne a megoldás, talán az idő?!

2011. nov. 28. 12:06
 7/11 anonim ***** válasza:

Akkor válik ilyenné egy gyerek ha nem foglalkoznak vele eleget. Ez gyakori ha sokat dolgoznak a szülők. Na meg ha nem nevelik rendesen. Nem csak büntetni kell a rosszat, hanem jutalmazni is a jót. És semmiképp sem szabad összekeverni a kettőt. Tehát mondjuk ha egy gyerek hisztizik a boltban akkor nem babusgatni kell meg csokit venni neki hogy csendbe maradjon már végre, mert a jó dolog az jutalom lehet csak... majd miután elhallgatott és befejezte a hisztit akkor kaphat valamit, addig meg ordítson magában, senki ne foglalkozzon vele.

A csúnya beszédet összeszedi az oviban, ez igaz, az óvónéninek kéne szólni, hogy figyeljen oda jobban a gyerekekre.

2011. nov. 30. 00:00
 8/11 anonim ***** válasza:
0%

Üss a kölökre!

Üss a kölökre!

Üss a kölökre!

A lapátnyéllel

jó nagyot!

Sózz oda! Ohó!

Üss a kölökre!

Üss a kölökre!

Üss a rohadt kölökre!

A lapátnyéllel

jó nagyot sózz oda, ohó!

Mit tehetsz még?

Mit tehetsz még?

Azonkívül hogy lekensz egy

nagy pofont,

mit tehetsz még?

Mit tehetsz még?

Mit tehetsz még?

Azonkívül hogy lakást nem

adhatsz neki,

mit tehetsz még?

Ez a nevelés!

Ez a korszerű!

Hasítsál szíjat a hátából!

A gyermekben úgyis csak

egy öröm van:

amikor megcsinálod.

(Beatrice)

2011. nov. 30. 14:26
 9/11 anonim válasza:
Nekünk is van egy ilyen típusú gyerkőcünk.4 éves korában én is sokat sírtam a kezelhetetlensége miatt.Most 5.5 éves, és viszonylag sokat komolyodott, bár sokszor most is ki tud borítani. A csúnya beszéd szinte teljesen elmaradt.Én korábban készítettem neki egy játékos szabályfalat, ha a szabályt megszegi, bünti van: sarokba állítás, pirospont lehúzás. Sokat jutalmazom, ha sikerül jól viselkednie, pirospontgyűjtés van, 20 pirospont után jár pl. a játszóház.Egy ilyen típusú gyermek nehezen tanulja meg, hogy hogyan kell viselkedni, de annál több szeretetre van szüksége.Kitartás és rengeteg türelem!
2011. dec. 4. 21:37
 10/11 anonim válasza:
Ez mind oké amit az előttem szólók leírtak... Nekem viszont 21 hónapos nevelt gyerekem van... 6 hónaposan került a családba 2 és fél (most már 3 és fél) éves lány testvérével együtt... a kisfiú soha nem volt a szüleivel, egyből nevelőszülőkhöz került... Mi már a harmadik nevelőszülei vagyunk. A kislánnyal nincs semmi gond, nagyon szófogadó, korának megfelelően amiben tud segít, talán még sokszor túlzásba is vinné... de a kisfiú... egyszerűen szó nincs rá! Nagyon aranyos... okos, értelmes, 6 hónaposan a könyökén kúszott, 8lépcsőfokot lefelé fejjel, soha le nem esett... 6,5- 7 hónaposan négykézláb a hegyet is megmászta volna (megjegyzem, 3 saját gyermekem egy sem járt így, fogtuk a kezüket, majd 1 évesen elindultak...)Csabikánk is elindult 1 éves korában... most aztán nincs lehetetlen! Borzasztó eleven és nem tudom mit kezdjek vele. éves kora óta beszél... megért mindent, mond mindent, mondatokat, kérdez, válaszol... erre mondom én , hogy okos, értelmes! A boci boci tarkát -végig tudja és nagy hangon énekli.Cirmos cica haj, csip csip csóka stb.mindegyiket tudja. megjegyzem még nincs 2 éves. Biztosan nem Ő az egyetlen , de sok gyerek, ennyi idősen semmit nem mond! És jöjjön az én problémám... mindenhez hozzányúl amihez nem kellene... pedig állandóan fújom, hogy NEM SZABAD! Leoltja a gázt a konyhába, majd vissza megnyitja... csapkodja a sütő ajtaját... Kiszedi az edényeimet... Kiborogatja a lisztet, rizset, stb, amihez hozzáfér mindent. Mindent nem tudok magasra rakni...Pedig már 1000-szer rászóltam. Kikapcsolja a TV-t, bekapcsolja a TV-t. a T-home készüléket ki-be kapcsolja, van úgy ugy megnyomja, hogy borul minden... Másik szobában az egész TV állványt tologatja TV-vel együtt.. Ajtót csapkod, pedig talpig üveges... és minden hiába... kezdem feladni. Az én gyerekeim ha egyszerre lettek volna ennyi idősek, akkor együtt sem lettek volna ilyen rosszak! Erre mondják kedves ismerőseim A GÉNEK!!! Nem tudom mit is tegyek ... mert amúgy meg egy imádni való, mások is mondják, dehát aki csak 10 - 20 percig látja annak aranyos is lehet, de 24 órában igen csak fárasztó... Újabban este 9 is van mire elalszik, reggel pedig jó esetben 5 óra , fél 6-kor már fenn van. és kezdődik minden előlről. Napközben másfél órát alszik, nem többet. Várom a tanácsokat...
2012. aug. 4. 22:57
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!