Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Problémás gyerekek » Mit lehetne tenni egy 4 éves...

Mit lehetne tenni egy 4 éves gyerekkel ha ilyen a viselkedése?

Figyelt kérdés
Ha rosszat csinál amit nem szabad rászolunk csak azért is azt csinálja sőt kiakarja harcolni magának hisztizik,akaratos.Hiába szolunk rá.sőt ha rácsapoka seggére ő inkább bepőccen erre és visszaüt többször.Mindig az ellenkezőjét csinája amit mondunk.Miért nem értem akár kedvesen szépen megkérjük az sem használ aztán már felemeljük a hangunkat az sem.Mit lehetne tenni?Néha bepisil és már most a napokba bekakilt itthon.Az ovodában nincs vele gond,csak itthon.Ott csak alvás közben pisil be néha.Itthon éjel még nem szobatiszta de már nappal sem nmindig.1 éves a kistesoja akkor kezdődőtt mikor megszületett.Köszönöm a válaszokat
2012. nov. 25. 21:40
 1/2 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem így akarja felhívni magára a figyelmet. Jött a kistesó, aki "elvette" az anyukáját. Újra szeretne a középpontba kerülni. A kicsi bepisil és bekakil, akkor neki miért ne szabadna? Az ovi talán azért más, mert az idegen környezet, meg akar feleli, otthon viszont biztonságban érzi magát. Megoldás? Nem tudom. Egy gyermekpszichológus többet tudna mondani.
2012. nov. 25. 22:19
 2/2 anonim ***** válasza:
féltékenység. Nem tudom van e olyan, hogy mondjuk csak vele foglalkozol, és a kicsit meg apára vagy másra bízod, de nálunk ez jó trükk volt(igaz ennyire nem volt drasztikus bepisilés ilyesmi nem volt) én úgy csinálta, hogy apa vagy a mama elvitte a kicsit pár órára sétálni erre arra, és mi otthon maradtunk és úgy játszottunk mint a tesó előtt, és sokat beszélgettünk összebújtunk. Sok mindenben engedtem a kicsi körül tenni venni, nekem is még csak 14 hós az öcsi ( a nagy 6 éves) és mióta kicsit tudatosabban tesz vesz mindig rászólok, ha pl ő csinál olyat amit amúgy nem szabad, még ha még nem is érti , vagy ha nem is olyan nagyon rossz, de mondjuk a tesóra is rászólnék érte, csak hogy ne érezze hogy a picinek minden el van nézve. Mi anno egyszer voltunk pszichológusnál is, igaz az nem ezért volt akkor még csak pociban volt a tesó, de esküszöm nagyon sokat segített az akkori problémánkon már egyetlen beszélgetés is. szerintem megpróbálhatnád elvinni, a helyi nevelési tanácsadóban vannak ingyenes fogadóórák.
2012. nov. 25. 22:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!