Mikor javasolja a gondozónő a bölcsiben a nevelési tanácsadó felkeresését?
Tanács: Kérj a gondozónőtől egy írásos jellemzést a fiadról!
Én az óvodában sokszor hallgathattam az óvónők panaszát a fiam viselkedésével kapcsolatban (otthon ő egy mintagyerek), egy idő után úgy döntöttem, hogy rendben van, ha tényleg ennyi a gond vele, ahogyan mondják, akkor induljunk el nevelési tanácsadóba.
El is mentem időpontért. Ott mondták, hogy vigyek az oviból írásos jellemzést.
Na itt jött az első meglepetés, a kapott jellemzésből ugyanis nem jött le, hogy mi is a probléma (sőt olyan szép lett, hogy inkább dicséretnek illett be...és ezután az óvónők is máshogy kezdtek el hozzáállni. Ők maguk vallották be, hogy amikor meg kellett fogalmazniuk, hogy mi is a gond, akkor jöttek rá, hogy valójában magasan túlsúlyban vannak a pozitív esetek, mint a negatívok...azok a dacos, támadó megnyilvánulások pedig amikről nekem beszámoltak délután négykor, amikor érte mentem, csak akkor frissiben tűntek olyan vészesnek, hogy miatta panaszkodniuk kellett...
Szóval nem biztos, hogy meg kell ijedj!
Nálunk is ez volt a probléma, az én kisfiam most kiscsoportos. Mi is voltunk nev.tanácsadóba, ahol nem találtak semmi kirívót. A pszichológus még közösségben is megnézte, igaz akkor az oviról is volt negatív véleménye. Azóta kiderült, hogy csak a mi csoportunkból 4 gyerek is vár nevelési tanácsadóba időpontra. :(
Kedves Óvónő válaszoló, erről mi a véleményed?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!