Nevelési Tanácsadó tapasztalatok?
Hogy zajlik az első találkozás? miket kérdeznek, gyerkőcöt vinni kell-e először, vagy csak beszélgetés? Mindkét szülőnek jelen kell lenni? Akinek van tapasztalata megosztaná velem? Sajnos sokat hallok arról, hogy inkább a szülőket állítják be bűnbaknak, sok negatív kritika kering. Úgy néz ki a fiam hiperaktív, és beszédben is le van maradva a társaihoz képest, ezért kellene elvinnem.
Illetve a tanácsadás után milyen változás állt be az életekben, miben tudnak egyáltalán segíteni?
Köszönöm a válaszokat!
Én lezártam a dolgot a nevelési tanácsadóval. Voltam nem egyszer. Ismétel: voltam, a gyereket csak egyszer kérették be, a többi alkalommal tippeket adtak, belém öntötték a lelket, semmit nem ért.
Másfél éves kora óta hurcibálom ide-oda, mindenhonnan elutasítottak, hogy majd kinövi, túlzok (mert persze egy idegen új helyen ő a kisangyal), túl kicsi, nem tudnak neki terápiát. Holott mindenhonnan a korai felismerés folyik.
Most 5 éves, normál oviba járt eddig, mindenki látta hogy valami nem kerek, de se a védőnő, gyerekorvos, nevelési tanácsadó nem küldött tovább, az óvónőkről nem is beszélve.
Két egymással összefüggő véletlen eredménye, hogy most ősszel egy speciálisabb oviban kezdhetett.
Szóval valószínű, hogy van akinek segít a nevelési, de én nem tudok jót mondani.
Egyébként mi is úgy kezdtük, hogy "hiperaktív" (kiderült, nem az) és megkésett beszédfejlődésű. Utóbbi miatt beszédindító terápiára küldték a logopédiára, az tényleg hasznos volt.
Az oviban kiscsoportban kiszúrták az óvónénik,hogy baj van.4 évesen már nevelési tanácsadóba jutottunk,amellett ,hogy bennünket szülőket is igen alaposan kérdeztek rávilágítottak arra ,hogy valószínűleg figyelemzavar miatt viselkedik úgy a fiúnk ahogy ,elfogadásra ösztönözték,kérték próbáljuk megérteni azt ,hogy a gyereknek a legrosszabb amivel küzd.
Már 7 éves azóta,diagnosztizált hiperaktiv ,iskolába gyógyszer kell neki .A korai felismerés segített abban,hogy helyesen álljak a problémához,ne tegyem tonkre a gyereket és magamat mások miatt akik nem értik az okát a viselkedésének és veréssel segítenének.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!