Hogyan állapítja meg a Nevelési Tanácsadó, hogy mi baja a gyereknek?
Még elég kicsi a gyermeked a leírtak alapján,nem tudnak biztos diagnózissal szolgálni,mert sokat változhat most egy-két év alatt is,csak tapogatóznak.
Megjártuk már mi is a nevelési tanácsadót a kisfiam 4 éves korában ,fél évig jártunk mi is akkoriban,most az iksola előtt vissza kell majd mennünk,nálunk figyelemzavarról van szó(esetleg hiperaktivitásról?) .
bocs, tegnap beragadt a caps lock :)
se a pszichológus, se a gyógypedagógus nem adhat diagnózist! ők kezelik a gyereket, de orvosok hozzák az "ítéletet". ha akarod tudni, hogy mi a gyereked baja akkor el kell vinni gyermekpszichiáter vagy neurológushoz, esetleg bizottság elé ha olyan jellegű gondja van. ha kicsit írsz a gyerekedről, vagyis a problémáiról akkor tudok tanácsot adni, hogy merre menjetek. persze a nevelési tanácsadót ne hagyjátok ott, nagyon jó, hogy ingyenes, de míg nem a problémával kezelik addig nem sokat érmek. mi is járunk oda is, meg fél évente 3 pszichiáter vizsgálja, nevelési tanácsadó ad gyógypedagógusi fejlesztés és tsmt tornát és még egyéb helyre is visszük, szóval tudok mi a menete és nagyon sok idő a felmérésig eljutás, minél előbb kell menni!
értem. akkor egy gyermekpszichiátert javasolnék.
mi például szociálterápiára is járunk, ez pont arra a területre van amit te írsz problémának. a terapeuta játszik vele olyan játékokat amitől a szociális érzékét fejleszti, és nekünk ad feladatokat, hogyan, mit csináljunk, hogy ez a terület erősödjön.
szerepjátékozik?
bizottság elé én nem vinném ha ennyi a gond amit leírsz, mert az a baj, hogy mostanában szeretik az ilyen problémájú gyerekeket autista-gyanúra rakni, és ugye mikor megszűnik a probléma, nehéz levenni róla.
én nem vagyok orvos, de szerintem ha elmennétek egy alapítvány pszichiáteréhez akkor emelt családira is jogosultak lennétek. nekünk hasonló gondot állapítottak meg, ezért megkaptuk az emelt csp-t, családit, járunk a szociáltréningre, a gyerekem a játszótéren és gyerektársaságban abszolút vezéregyéniség, nagyon sokat jelentett neki ez a kis lökés.
ilyesmin gondolkodj el, tényleg az a baj, hogy a nevelési alapvetően azért van, hogy a szülőknek adjanak tanácsokat, nem az ilyen problémákra vannak kiélezve tapasztalatom szerint
A Nevelési Tanácsadó által felállított "diagnózis" pedagógiai diagnózis, ami a terápia célját határozza meg. A Szakértői Bizottság által felállított diagnózis az, ami 3 éves kortól jogosít az emelt összegű családi pótlékra, speciális ellátásra az óvodában, stb.
Nem tudom a gyerek kap-e valamilyen mozgásterápiát, az is lehet, hogy egyszerűen érzékelési zavara van, és nem azért durva, mert bántani akar valakit, hanem egyszerűen ő is azt érzi kellemesnek. (Pl. állandóan dögönyözős játékot játszana, trappol, stb.)
A gyerekpszichiáter diagnózisa a pszichiátriai esetekre, kötődési zavarokra, szorongásos problémákra vonatkozik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!