Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Problémás gyerekek » Buntisarok / szobába bezárás...

Buntisarok / szobába bezárás mukodhet / értheto egy 19 honapos gyereknél?

Figyelt kérdés
2014. febr. 27. 22:57
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
64%
A büntisarokban nem fog ottmaradni. A szobában ott marad, ha bezárod, de abban nem vagyok biztos, hogy ért belőle.
2014. febr. 27. 23:07
 2/19 A kérdező kommentje:
Igen,egyenlore azt csinàlom,h beviszem a szobàjàba és becsukom az ajotot,mikor ràjon egy hiszti roham .. de nem tudom, h igy van-e értelme? talàn nem is érti még,pedig elmagyaràzom neki . beszélni még nem tud,csak mutogat.
2014. febr. 27. 23:09
 3/19 anonim ***** válasza:
50%
Hát nem zárnám be a szobába, büntisaroknak meg még ilyenkor nincs értelme. 3 évesen már érti a büntisarkot. Szobába küldést alkalmaztam, de nem zártam be. Ráhúztam az ajtót az elején, de úgy, hogy résnyire nyitva maradt. Én csak hisztinél alkalmaztam (nem fáradság miatt vagy ilyesmi). Ha befejezte a hisztit, kijöhetett. A mai napig alkalmazom, legtöbbször már elég mondanom, hogy irány a szoba, már mondja is szipogva, hogy befejezte:D De egyébként néha ő maga vonul el oda hisztizni. Ha nem mondom neki, hogy ott hisztizzen, ő mondja néha, hogy "anyuka elmehetek a szobamba sírni?":D Ilyenkor a legaranyosabb:D Szerencsére azért ritkán fordul elő a hiszti. 3.5 éves kislány.
2014. febr. 27. 23:13
 4/19 anonim ***** válasza:
51%

Hát én biztos nem zárnám be a lányomat a szobájába, pedig ő "már" 23 hónapos. Büntisaroknak semmi értelme, de én a szobába zárásnak sem látom semmi értelmét ilyen kicsi korban. A hisztinek is olyan sok formája van, pl a "distressz hiszti", amikor azzal, hogy bezárod, semmi jót nem érsz el...

Ezt érdemes elolvasni

[link]

2014. febr. 27. 23:28
 5/19 anonim ***** válasza:
0%
Ekkora korban csak rövid időre érdemes "bezárni". De inkább "kizárni". Például ha a nappaliban játszotok, és verekedni kezd, vagy köpködni, vagy hisztizni, akkor kézenfogva kiviszed a nappaliból, megmondod neki, hogy mivel nem megfelelően játszott/viselkedett, ezért most három percig kint kell maradnia és nem lehet veletek. Ha kell, erőszakkal nem engeded be. Három perc után beengeded, és elmondod neki, hogy hogyan kell viselkedni.
2014. febr. 27. 23:31
 6/19 anonim ***** válasza:
74%

Másfél éves gyereket bezárod a szobába büntetésből???????

Kétszer olvastam el, hátha félreértettem valamit. Ő ebből annyit ért, hogy a számára legfontosabb személy otthagyta valahol egyedül és a hozzájutás lehetőségét is elzárta előle. Ennyi idős korban, ha rosszaságot csinál többszöri figyelmeztetés ellenére is, akkor elviszem onnan, ahol rosszalkodik, elveszem azt a tárgyat amivel csinálja, megfogom a kezét, ezzel akadályozva őt stb. Legcélravezetőbb a figyelemelterelés. Lelkes hangon mutatsz neki bármit, ami egy kicsit is érdekes számára és fenntartod a figyelmét pár percig, így jó eséllyel elfeletkezik a rosszaságról.

2014. febr. 28. 00:27
 7/19 anonim ***** válasza:
76%
Teljesen egyetértek a 6-os válaszolóval. Semmi értelme sem a büntisaroknak, sem a bezárásnak.
2014. febr. 28. 07:28
 8/19 A kérdező kommentje:
Nyilvàn nem oràkra elzàrom valahova,ne dràmàzzatok màr !! mindenhol azt olvasni,h koràn kell elkezdeni a hisztirol valo leszoktatàst, màs kérdezoknél ahol meg 3-4éves a gyerek, mindenki azt irja,h màr késo ... hàt akkor a nagyokosok mit csinàlnak, mikor màr nem birjàk cérnàval ,de a gyerek tovàbbra is cirkuszol?? akkor is nekiàlltok bàbozni, meg énekelgetni??
2014. febr. 28. 09:32
 9/19 anonim ***** válasza:
100%
7. vagyok. Én otthagyom, nem foglalkozok vele. Megmondom neki, hogy szóljon, ha befejezte és elmegyek mást csinálni. Nem érdekel az ordítás, földön fetrengés és így gyorsan rájön, hogy nincs értelme a műsornak, mert nincs közönség. Egyszer egyébként én is beraktam a szobájába, de semmi értelme nem volt, csak jobban ordított, így gyorsan rájöttem, hogy ez nem jó módszer. A büntisarokban úgysem marad ott még egy ilyen korú gyerek, így ennek sincs értelme.
2014. febr. 28. 09:37
 10/19 A kérdező kommentje:
A màsik gondom nagyon gyakran az (napi szinten tobbszor) h semmivel nem akar jàtszani,amivel lehetne. Sokszor màr mutogattam neki dolgokat, mit-hogy, de o nem hajlando csinàlni,azt akarja,h én épitsek, én tologassam a babakocsijàt, o nem vesz aktivan részt semmibe, vagy max 2perc utàn abbahagyja és azt akarja nézni,h én hogy jàtszok,vagy elvàrja,h szorakoztassam egész nap. legtobbszor ez okozza a duhkitoréseit,h senki se figyel rà. de egész nap nem tudok és nem is akarok gugyogni meg babàzni .
2014. febr. 28. 09:51
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!