Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Problémás gyerekek » Normális ez egy 6 éves gyereknél?

Normális ez egy 6 éves gyereknél?

Figyelt kérdés

Unokatestvéremről van szó..

6 évesen naponta legalább 2-3 órát, de van, hogy többet is számítógépezik. De egyébként egy pohár vizet nem tud magának önteni.

Ha épp nem gépezik, akkor a tévében ilyen szennyműsorokat néz, mint a Cartoon Network, vagy az anyjával nézik az éjjel-nappal Budapestet vagy az Alkonyatot. Meg ezekhez hasonló műsorokat. Ja meg régebben, amikor ilyen 4 éves volt kb., minden este a Jersey Short nézték...

Emellett a gyerek állandóan édességeket eszik, 6 évesen 34 kg. Jó most nem azt mondom, mert minden gyerek más és más, de azért szerintem elég gáz, hogy a csoporttársai ilyen 20 kg körül vannak..És az anyja meg amúgy nem is veszi észre ezt, csak mindig ott mondja, hogy jajj olyan szép kislány meg olyan cuki, hogy olyan kis husis...hát már nem akartam neki mondani, hogy ez már rég nem a husis kategória, hanem az elhízott. És ha már most, ennyi idősen súlyproblémái vannak, nem csodálkoznék, ha 10 évesen már minden baja lenne az érszűkülettől a szívproblémákig...

Az csak mellékes, hogy már olyannyira számítógép függő lett, hogy amikor már 2 órája folyamatosan itt ül, én meg el akarom küldeni, jön ide és rugdos meg felpofoz..Én én 15 vagyok, ő meg 6 éves. És persze ha visszacsapok, mindenki engem mond el mindenféle szemétnek :)

Ez csak szerintem nem normális így?

15L

2013. jún. 8. 13:53
1 2
 1/12 anonim válasza:
100%

Szia :) Szerintem sem normális hogy ilyen idős korába számítogépezik meg ilyeneket néz én ennyi idősen minimaxot néztem még . Ezzel sajnos nem tudsz mit kezdeni a szülőknek kéne észrevenni hogy ez nem neki való. A súlyproblémát pedig óvatosan emlitsd meg a szülőknek ! Ezért csak nem haragszanak meg rád hiszen te jót akarsz az unokatesódnak.

Remélem tudtam segíteni :)

2013. jún. 8. 14:00
 2/12 anonim válasza:
100%

Szerintem sürgősen életmódot kell váltania.Nekem is van egy ismerősöm,szegény 2 éves és már 20kg.Később a társai csúfolni fogják,ami kihathat a későbbi életére.

Szerintem beszélj a kislány szüleivel,estleg forduljon orvoshoz,mert ez nem állapot.

2013. jún. 8. 14:02
 3/12 A kérdező kommentje:

Köszi :)

Ennyi idősen még én is Minimaxot néztem, ráadásul nekem nem volt ilyen, hogy na most akkor 3 óráig gépezek vagy ilyesmi...még a tv elé sem engedtek oda ilyen sok időre, vagy az udvaron játszottam, vagy rajzoltam. Szóval érdekes..

Majd megpróbálom velük megértetni valahogy, hogy ez így nem jó és ahogy az se, hogy így el van hízva :S

2013. jún. 8. 14:03
 4/12 Sparr0w válasza:
90%
Látod te 15 évesen érettebb gondolkodású vagy mint egy felnőtt, sokan meg lenéznek mert "gyerek vagy".
2013. jún. 8. 14:04
 5/12 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem az a fő baj, hogy a "villanypásztor" a szülőnek is nagy kísértés: ha odaül elé a gyerek, békében lesz, nem kell vele foglalkozni. Ezt az én szüleimen is látom (de szerencsére nálunk nem olyan súlyos a helyzet.)

Szerintem az elmúlt 10 évben sokkal nagyobb lett az ilyen kísértés (mert 10 éve még inkább csak a tv volt, főleg ilyen kicsiknek, most meg már a számítógép is lement az ő szintjükre, és a legtöbb családban több gép van, jut egy külön a gyereknek, szóval még az sincs, hogy kitúrják előle.)

2013. jún. 8. 14:11
 6/12 A kérdező kommentje:

Sparr0w, köszi :)

14:11 Szerintem is ez lehet a gond..'Bírom' az ilyen embereket, akik gyereket szülnek aztán nem is foglalkoznak vele, azt hiszik, attól jó szülők, hogy beültetik a gép vagy a tv elé meg enni adnak nekik.

2013. jún. 8. 14:14
 7/12 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem azok a szülők, akik engedik, hogy a gyerekük órákat üljön a tv vagy a számítógép előtt, vagy lusták arra, hogy foglalkozzanak a gyerekkel vagy annyira igénytelenek, hogy el sem tudják képzelni, hogy a gyerekükkel egyéb módon foglalkozzanak: pl. mesét olvassanak neki, leüljenek vele játszani, megtanítsák egy-egy versre vagy valami ház- vagy ház körüli teendőre (pl. viráglocsolás). Ezzel nem azt akarom mondani, hogy ekkora gyereket fogjanak be házi munkára, csupán azt, hogy egy-egy kisebb feladattal bővül a gyerek ismerete, esetleg még érdeklődése is, látja egy másfajta tevékenység eredményét, örül annak és akkor el tud képzelni magának más elfoglaltságot is. Ha olyanok a gyerek szülei, próbáld felvetni nekik ezt a lehetőséget is, mert ebből a gyerekből egy piszok lusta felnőtt lesz (na, azért az utolsó fél mondatot ne dobd be érvként, ezzel csak téged akarlak meggyőzni!).
2013. jún. 8. 14:41
 8/12 anonim ***** válasza:
100%

Persze, hogy nem normális, a szülők hibája, hogy nem szabnak neki korlátokat. Ne küldd el a géptől, hanem a szüleit kérd meg, hogy küldjék el, ha tényleg muszáj géphez ülnöd. Ha nincs fontos dolgod a géppel, inkább csinálj mást, felesleges veszekedned vele. Lehet, hogy ha valami érdekes dolgot kezdesz csinálni, ő is abbahagyja a gépezést és odacsapódik hozzád.

A kövérség más téma, ebbe nem nagyon lehet beleszólni, nem is érdemes. Én is ismerek olyan gyereket, aki ennyi idősen szinte csak édességet eszik, olyan sovány, hogy elfújja a szél... Majd ha tini lesz a lányzó, megy majd hozzád fogyókúrás tanácsért :)

2013. jún. 8. 23:01
 9/12 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Nyilván nem normális, amiket leírtál. Azonban ha az anyjának nem tűnik ez fel, szerintem sajnos nincs sok esély, hogy bárki meggyőzhetné.

Elnézést, de anyuka nem lehet túl okos nő, mert még ha elfogult is a dagi lányával, azért az, hogy valaki nem gondol rá, hogy ilyen ócska és káros műsorokat tán nem kéne nézetni a fejlődésben lévő gyerekével, hát, bocsánat, de az az ember nem túl értelmes.

Persze próbálkozhatsz meggyőzni, de lehet, hogy érdemesebb lenne a szüleiddel beszélni erről, és mivel egyikük testvéréről van szó, talán tőle jobban fogadná az ilyen (egyébként jobbító szándékú) kritikát.

2013. jún. 10. 12:43
 10/12 klopusz ***** válasza:
100%

Hát, az biztos, hogy ez az egész nem normális.

Persze az én gyerekeim is TV-znek és számítógépeznek (16, 13 és 9 évesek), de csak akkor és annyit, amikor és amennyit én jónak látok. Még a legnagyobb is megkérdezi, hogy számítógépezhet-e.

A TV nálunk nagyon sokat van bekapcsolva, de Animal Planet, Discovery Channel vagy DaVinci Learning megy rajta. A Cartoon Networ-köt be sem állítottam a dekóderen. Ráadásul nálunk kilenckor takarodó van, még a nagynak is, hiszem másnap korán fel kell kelni a suli miatt és fáradtan nem lehet tanulni.

Édesség csak akkor van, ha előtte rendesen ettek, persze akkor sem mértéktelenül.

Sajnos az anyjának kellene felfogni, hogy nagyon nem jó ez így, neki kellene korlátozni úgy a számítógép-használat idejét, mint az idióta kajákat. Viszont azt látom, hogy ez őt egyáltalán nem érdekli, kellemesebb a gyereket leragasztani a képernyő elé, addig sem kell vele foglalkozni.

2013. jún. 11. 09:19
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!