Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Problémás gyerekek » Szabad büntetni egy gyereket,...

Szabad büntetni egy gyereket, ha jót akar nekem, de én nem szeretném?

Figyelt kérdés
A lányom 15 éves. Az édesanyja 12 éve eltávozott közülünk. A lányom a fejébe vette, hogy én magányos vagyok, ezért segít nekem párt találni. Többször szépen elmagyaráztam neki, hogy nem szeretnék kapcsolatot, de ő hajthatatlan és csak azért is kerítőnőset játszik. A szándéka jó, de szép szóval nem tudom meggyőzni. Jogos lenne büntetéssel eltántorítani a terveitől?
2014. febr. 22. 13:48
1 2
 11/19 piroska és a farkas ***** válasza:
Talán esetleg - ha ezt őszintén ki tudod mondani neki ( és önmagadnak ) - akkor annyit mondhatnál, hogy nyitva vagy arra, hogyha vaaki VALÓBAN olyan jön, akinél esélyét látnád annak, hogy boldog legyél, akkor esélyt fogsz majd adni, ugyanakkor mindaddig, amig ez a személy nem jön, egy esetleges megalkuvásnak semmi értelmét nem látod, és nem is lennál tőle kevésbé szomorú...
2014. febr. 22. 17:09
 12/19 A kérdező kommentje:
Önmagamnak semmiképp, de ha őt ez megnyugtatná, akkor legyen.
2014. febr. 22. 17:32
 13/19 anonim ***** válasza:
Mondd meg neki, hogy a szerelmet nem lehet erőltetni. Te annál sokkal jobban szeretted az Anyukáját, mintsem hogy csak úgy pótold más nővel. Ő sem örülne ha Te kényszerítenéd egy fiúhoz.
2014. febr. 23. 06:49
 14/19 anonim ***** válasza:
100%

NEkem úgy tűnik tényleg elzárkózol egy új kapcsolat lehetőségétől, és tényleg boldogtalan vagy.

Ha ez sugárzik belőled, megértem, ha a lányod megoldást akar találni erre, hiszen nem érzi jól magát melletted.

Szerintem próbálj meg boldog lenni, és akkor ő sem fogja erőltetni a dolgot.

2014. febr. 23. 09:19
 15/19 A kérdező kommentje:
Ha ez ilyen egyszerű lenne!
2014. febr. 23. 17:01
 16/19 piroska és a farkas ***** válasza:
valóban nem az, ezt anyukám története miatt tudom. Az nem úgy megy, hogy az ember elhatározza...pedig ő nem mondta ki magának, hogy " soha senki". Mindenesetre én ismeretlenül is kívánom, hogy egyszer majd jöjjön valaki, akit be tudsz engedni a magányodba, és aki már nemcsak pótolni fogja azt a valakit, akiről azt érzed, hogy pótolhatatlan, hanem önmaga miatt tesz majd újra boldoggá. De ezt sürgetni nem lehet. Ne zárkozz be/el a 4 fal közé...ennyi amit tenni tudsz.
2014. febr. 23. 18:55
 17/19 anonim ***** válasza:

Nem egyszerű, tudom. De el kell engedned, nem elfelejteni, de elengedni. Próbáld megtalálni az életben a szép dolgokat, amik felvidíthatnának. Beszélgess valakivel, és tudatosítsd magadban, hogy most már a lányod az az életedben, akiért élsz.

Tudom, könnyű mondani, de sok kitartással és akaraterővel menni fog. A lányod miatt is, hogy neki legalább szép élete legyen. Az édesanyja is ezt szeretné, ebben biztos vagyok.

2014. febr. 23. 19:13
 18/19 A kérdező kommentje:
Érte teszek mindent, érte élek, más okom nincs is élni, most viszont nem tudom boldoggá tenni. Nem azért nincs senkim, mert nem megy, hanem mert nem akarom, egyszerűen nincs szükségem másra. Jól keresek, boldogulok a házimunkával, a lányom a főztömet is szereti és eddig a nevelésében sem szorultam segítségre, a testi örömeket is megszerzem más úton, fölösleges bárki más az életembe.
2014. febr. 23. 20:59
 19/19 anonim ***** válasza:

Szerintem azt próbáld eljuttatni felé, hogy ez _nem_ megoldás. Attól nem leszel boldog, hogy lesz hirtelen az életedben egy nő. A legjobb, amit a lányod kihozhat ebből, az tüneti kezelés, ami felszínen még jól nézhet ki, de a probléma eredetét nem szünteti meg.

Egy elrugaszkodottabb, de ideillő példa: évek óta tartó háborúkat nem leht befejezni úgy, hogy leültetünk két népvezért egy asztalhoz, hogy "Amíg ezt meg nem beszélitek, senki nem áll fel az asztaltól". Még ha létre is jön egy békeegyezmény, az okok, ami miatt kialakul a konfliktus, a régi sérelmek, a harag nem fog elszállni.

A lányod azzal magyarázta a kerítőnős tevékenységét, hogy "neki kell a te szomorúság-aurádban élnie" - nekem ebből az jön le, hogy elsősorban nem Te és a te rendbenléted a prior számára, hanem a _saját jóléte_. Gondolj csak bele: őt zavarja a te "szomorúság-aurád", együtt kell vele élnie, mit csinál? Megjavítja (legalábbis próbálja a maga egyszerű módszereivel és gondolkodásával). Mintha csöpögne a csap, amitől ő nem tud aludni, és megszerelné - nem az zavarja, hogy a csapnak gondja van, hanem hogy neki nincs nyugta.

Ebből a szemszögből nézve a kicsilány elég önző.

Summa summarum: értesd meg vele, hogy ha igényled a segítségét, akkor te azt explicite kérni fogod, elvégre férfi vagy, nem nő, hogy 8féleképpen utalgass és sugalmazz.

Ne akarja a lányod megjavítani, ami nincs elromolva.

2014. febr. 25. 17:09
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!