Szabad büntetni egy gyereket, ha jót akar nekem, de én nem szeretném?
NEkem úgy tűnik tényleg elzárkózol egy új kapcsolat lehetőségétől, és tényleg boldogtalan vagy.
Ha ez sugárzik belőled, megértem, ha a lányod megoldást akar találni erre, hiszen nem érzi jól magát melletted.
Szerintem próbálj meg boldog lenni, és akkor ő sem fogja erőltetni a dolgot.
Nem egyszerű, tudom. De el kell engedned, nem elfelejteni, de elengedni. Próbáld megtalálni az életben a szép dolgokat, amik felvidíthatnának. Beszélgess valakivel, és tudatosítsd magadban, hogy most már a lányod az az életedben, akiért élsz.
Tudom, könnyű mondani, de sok kitartással és akaraterővel menni fog. A lányod miatt is, hogy neki legalább szép élete legyen. Az édesanyja is ezt szeretné, ebben biztos vagyok.
Szerintem azt próbáld eljuttatni felé, hogy ez _nem_ megoldás. Attól nem leszel boldog, hogy lesz hirtelen az életedben egy nő. A legjobb, amit a lányod kihozhat ebből, az tüneti kezelés, ami felszínen még jól nézhet ki, de a probléma eredetét nem szünteti meg.
Egy elrugaszkodottabb, de ideillő példa: évek óta tartó háborúkat nem leht befejezni úgy, hogy leültetünk két népvezért egy asztalhoz, hogy "Amíg ezt meg nem beszélitek, senki nem áll fel az asztaltól". Még ha létre is jön egy békeegyezmény, az okok, ami miatt kialakul a konfliktus, a régi sérelmek, a harag nem fog elszállni.
A lányod azzal magyarázta a kerítőnős tevékenységét, hogy "neki kell a te szomorúság-aurádban élnie" - nekem ebből az jön le, hogy elsősorban nem Te és a te rendbenléted a prior számára, hanem a _saját jóléte_. Gondolj csak bele: őt zavarja a te "szomorúság-aurád", együtt kell vele élnie, mit csinál? Megjavítja (legalábbis próbálja a maga egyszerű módszereivel és gondolkodásával). Mintha csöpögne a csap, amitől ő nem tud aludni, és megszerelné - nem az zavarja, hogy a csapnak gondja van, hanem hogy neki nincs nyugta.
Ebből a szemszögből nézve a kicsilány elég önző.
Summa summarum: értesd meg vele, hogy ha igényled a segítségét, akkor te azt explicite kérni fogod, elvégre férfi vagy, nem nő, hogy 8féleképpen utalgass és sugalmazz.
Ne akarja a lányod megjavítani, ami nincs elromolva.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!