Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Problémás gyerekek » 4,5 és 3 éves tesók keményen...

4,5 és 3 éves tesók keményen verekszenek, nálatok hogy zajlik ez?

Figyelt kérdés

4,5 és 3 éves tesók verekszenek, hol egyik, hol másik csépeli a másikat amikor összevesznek azon, hogy melyik játék kié.

Ma ez úgy alakult, hogy neki ugrott a nagyobb a kisebb nyakának. Szerintem ez már elég gáz.

Tudnátok valamit írni miért lehet ez?

Férjem szerint ez azért van, mert én engedékenyebb vagyok velük. Az is a véleménye, hogy azért rosszalkodnak, ha 4-en vagyunk, nem lehet együtt bevásárolni, közös programot csinálni.

Ma én voltam velük amikor ez történt, de egyébként nagyon keveset vagyok velük hét közben, inkább az apjukkal vannak.

Persze a kapcsolatunk sem viszálymentes emiatt..

2014. jan. 1. 18:22
 1/7 anonim ***** válasza:
0%
Nevelés.
2014. jan. 1. 18:24
 2/7 anonim ***** válasza:
0%
Gondolom, utánozzák, amit töletek látnak
2014. jan. 1. 18:39
 3/7 anonim ***** válasza:
amikor azt látod hogy veszekszenek egy játékon vagy verekszenek miatta vedd el tőlük és ne is add vissza nekik aznap már. sőt lehet várni vele még pár napot nyugodtan. egyébként nem akarlak elkeseríteni de ennek soha nem lesz vége. 23 éves vagyok, a tesóm 20 éves és folyton veszekszünk még mindig.
2014. jan. 1. 19:48
 4/7 anonim ***** válasza:

Hát ez elég gyakori korban közel álló testvéreknél (főleg ha térben is közel vannak, pl. egy szobában...stb) - nálunk ugyanez volt, de a kamaszkorban javult a helyzet.

Ami segíthet:

1, A nagyobbal meg kell értetni, hogy kisebbet és gyengébbet nem bántunk

2, viszont ha a kisebb ezt kihasználná és ingerelné a nagyobbat, akkor is közbe kell lépni

2014. jan. 8. 22:04
 5/7 anonim ***** válasza:

Bizony én kivettem a kezükből a játékot és elkoboztam. Megmondtam, hogy akkor kapják viisza, ha nem fognak veszekedni. Lehet közösen játszani vele, lehet felváltva, dönthetnek úgy, hogy valamelyikük elő vesz egy másikat, de ha vitatkoznak el fogom venni, bármi legyen is az. Ha csendben megegyeztek, szóljanak.

Hihetetlenül gyorsan leszoktak a veszekedésről.

2014. jan. 9. 19:22
 6/7 gungasam ***** válasza:

Nekem is két fiam van bár már 30-on túl vannak.

Az én bevált módszerem az volt, hogy nincsen közös játék. Mindegyik játék valakié. Ha együtt akarnak játszani valakinek engednie kellett, mert egy társasjáték egyedül használhatatlan. További előnye ennek, hogy a játékok rendben tartásánál mindig megvan a felelős ami szintén fontos a rendhez szoktatásnál.

2014. jan. 13. 22:06
 7/7 anonim válasza:

Rossz hírem van; kamaszkorra nem, hogy javulna, de romlik a helyzet. Főleg, ha külön neműek.

Nekem akkoriban az volt a módszerem, hogy egyiknek sincs igaza és mindkettő hibás. Az egyik jobbra ment duzzogni, a másik balra (én mondtam meg, melyik hová), azaz szét lettek választva egy kis időre (habár közös térben maradnak). A veszekedés tárgya pedig el lett kobozva és nem kis időre, hanem jobbára egy napra. Holnap újra lehetett próbálni békésen elleni vele.

Az "egyiknek sincs igaza" elvet mindmáig tartom (kivéve, amikor a vak is látja, de az komolyabb megbeszélés tárgya, amihez már kell egy érettség). Nem állok le kideríteni, hogy mi volt előbb, a tyúk vagy a tojás. Úgyis egymást okolják majd.

2014. jan. 17. 12:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!