Ha keményen kell fogni a gyerekeimet az az én szégyenem, mit gondolsz ha ilyen helyzetet látsz játszótéren vagy bárhol gyerekközösségben? Lent .
Nálunk is vannak hisztik (ugyanennyi idős gyerekekkel, csak van egy még kisebb is), és változó, hogy hogyan kezelem, egyszer türelemmel, másszor hevesen, mikor hogy.
Én a furcsa tekintetekkel nem szoktam foglalkozni, beszólást meg ritkán kapok.
Azt gondolom, hogy aki ezen fennakad, annak vagy nincs még gyereke, vagy már nagyon rég volt és nem emlékszik.
Egyébként én azt tapasztalom, hogy az 5 évesemnél már sokkal ritkábbak ezek a kiakadások, mint pl. egy éve, sok mindent már megért, belát. És ez nem csak életkori sajátosság, hanem temperamentum is, és rajtunk szülőkön is múlik. MI a férjemmel impulzívak vagyunk mindketten, hirtelen lobbanunk, és ezt bizony eltanulják ők is.
De majd csak felnőnek, addig meg nevelődünk mi is. :o)
Nincs olyan, hogy kinövik a hisztit. (lásd van hisztis felnőtt ember is). Van egy korszak, amikor elkezdődik, akkor kell nagyon sok türelemmel és következetességgel elkezdeni kezelni a hisztit. Bizonyos helyzetekben ezután is előfordulhatnak kisebb hisztik, akár 10 éves korban is, de ritkán és a bevált módszer segít ezek kezelésében.
Amikor kicsi volt, 1-2 éves és akkor csináltátok volna az ilyen esetekben, hogy jó, akkor megyünk és el is mentetek volna a boltból, szépen elmagyaráztátok volna nekik, hogy mit miért nem szabad és ezt folyamatosan, türelmesen, akkor nem lennének ilyenek. Persze kisebb hisztik, mint írtam előfordulhatnak, de azt sokkal könnyebb volna kezelni.
De azért nem egy 10 éves gyerekről van szó az esetetekben, szóval még mindig nem késő, csak sokkal nehezebb. Következetesség és sok türelem. Nem kell keménynek sem lenni, csak ha valamit nem szabad, akkor nem szabad és ehhez kell tartanotok magatokat. És persze el kell magyarázni, hogy miért nem szabad az adott dolgot.
Köszönöm, én is így gondolom mint a 4 es hogy egyszer be fog érni a dolog!
Kedves 3 -as akkor véleményed szerint mit kéne csinálni, mi lenne célravezető ami az első perctől beválik? Mert én nagyon nem láttam más megoldást rá. Épp ezért alkalmazunk VALAMI megtorlást (hülye szó) hogy egy idő után én is el tudjak velük menni vásárolni mondjuk mert ez így nem megoldás azt látjuk mi is. Mint ahogy az se ha csak a férjem vásárol be.
ne csak büntess, jutalmazz is! A nevelés alapelve. Elég nagyok már ahhoz, hogy legyen jutalom táblájuk.
ha beér a célba, valami jutalom jár neki, ami nem csoki, vagy valami egészségtelen dolog.
A gyerekeket pedig csecsemő koruk óta nevelni kell és nem 5 éves korában elkezdeni. Jobb ha tudod, hogy egy gyerek 7 éves koráig nevelhető, utána már nem fogod tudni irányítani a személyiségfejlődését.
Köszi ilyenünk van, még eddig ez se vált be a nagyobbnál még csak csak de a 3 évesnél abszolut nem, egyáltalán nem hatja meg hogy kap vmit ha nem hisztizik...inkább szereti kitombolni magát. Amikor a tesója pedig eléri a célt és kap valamit akkor ő ( a 3 éves) ismét egy jó nagyot tombol hogy ő miért nem kap...
Mint írtam nem minden értelemben kezdjük most a nevelést de köszi egyébként.
megkérdezhetem mi történik, ha hazaviszed őket?kapnak büntetést vagy ilyesmit?Mert lehet nekik az nem is büntetés, hogy haza kell menni.De ha tudják, hogy a viselkedésük miatt otthon büntetés várja őket,akkor lehet abbahagynák a hisztit.
Lehet ki lesznek sokan akadva,de azért leírom.Kisfiam egyszer brutál hisztit vágott le az utcán, mondtam neki, hogy oké,megyünk haza, nem hatotta meg a dolog.Hazavittem, kapott kettőt a fenekére,aztán az ágyon kellett ülnie míg lehiggadt.Utána megbeszéltem vele a dolgot,megértette,azóta tudja mit jelent, ha azt mondom "hazamegyünk".Lehet ez nagyon drasztikusnak tűnik... nem vagyok annak a híve amúgy, hogy ott hagyjak csapot-papot a gyerek hisztije miatt,ez egy kivételes helyzet volt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!