Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Ha keményen kell fogni a...

Ha keményen kell fogni a gyerekeimet az az én szégyenem, mit gondolsz ha ilyen helyzetet látsz játszótéren vagy bárhol gyerekközösségben? Lent .

Figyelt kérdés
Elmegyünk valahova, az 5 éves fiam és a 3 éves lányom ordít ha nem tetszik valami. Hisztiznek mindenen amit csak el lehet képzelni, mostanra elégeltük meg (tudom kicsit elkésve) mert eddig mindig úgy voltunk vele hogy kinövik ezt hogy nem képesek várni, meg az érzelmeiket visszafogni, azt gondoltuk részben életkori sajátosság. Tehát a lényeg hogy most azt vezettük be hogy pl. vásárolni megyünk vagy bármilyen helyre együtt játszótér stb. akkor egyszer szólok ha olyat csinálnak ami nem tűrhető, majd ha folytatják akkor elmegyünk máris haza. Egyenlőre nincs változás semmi, csak az hogy már 2 hete a férjem marad ott vásárolni mondjuk a boltban. Én úgy gondolom, egyszer csak beválik a dolog, de addig amiket kapunk tekintetek, meg beszólások azokat nem igazán tudom hova tenni. Más gyereke az sose szorult nevelésre hanem kezdetektől angyalként viselkedett mindenhol?
2012. nov. 11. 11:00
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
81%
Szerintem meg jól csinálod és nem a te szégyened.Míg nem voltak gyerekeim egy boltban dolgoztam.Rengeteg visító,hisztiző,földön fetrengő gyereket láttam.Aztán szült a barátnőm egy "mintababát".Na gondoltam ő "jól neveli"majd én is így fogom.Két fiam lett azóta(éppen a dackorszak közepén vagyunk)mondanom sem kell,kiakasztóan hisztis,akaratos srácok mindketten.Rájöttem,semmit sem csináltam másképp,rosszabbul mint pl.a barátnőm,csak egy óriási különbség van:neki nem is volt kihívás.Úgyértem akinek kifejezetten nyugodt,higgadt gyereke van,annak fogalma sincs mit küzdesz te mondjuk egy hiszti nélküli sétáért.ők könnyen adnak tanácsot,pedig azt sem tudnák,mit kezdjenek egy toporzékoló gyerekkel.Úgyhogy jó úton jársz,nem hibáztatnálak,szerintem ez javarészt a gyerek temperamentumától függ!
2012. nov. 11. 15:19
 12/14 anonim ***** válasza:
59%

ohh de sejtettem hogy le leszek pontozva...:)

De nem baj, már megszoktam:)

2012. nov. 11. 15:47
 13/14 A kérdező kommentje:
Én senkit se pontoztam le, köszi a sok választ!
2012. nov. 11. 15:53
 14/14 anonim ***** válasza:
74%
Azt gondolom, hogy tök mindegy, ki mit gondol. Nem a bámészkodó okostojásoknak kell majd elszámolni vele, hogy milyen ember lesz a gyerekeidnből. Szerintema következetesség csakis jó módszer lehet. Én megerősítelek abban, hogy jól csinálod, szerintem ne add fel. Le a kalappal, hogy már két hete kitartasz, csak így tovább!
2012. nov. 11. 18:06
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!