Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Miért üldözi el 3,5 éves fiam...

Miért üldözi el 3,5 éves fiam maga mellől a gyerekeket a játszótéren?

Figyelt kérdés

Azt hittem irigység miatt, hogy ne kelljen osztozni a homokozós játékon, de tegnap rájöttem, hogy tudatosan csinálja.

Ennyi idősen mások már azért együtt játszanak, az én fiam meg ha odamegy hozzá egy kisgyerek, hogy szeretne játszani vele, akkor nekiáll visítani, sírni, hogy elveszi a játékát és nem játszhat az ő játékával meg ilyenek. Tegnap beszélgettem vele, mondtam neki hogy olyan aranyos volt az a kisfiú, miért nem játszik vele közösen, nem veszi el a játékát, csak kipróbálja hogy milyen szuper és vissza fogja adni. Azt mondta hogy azért ÜLDÖZTE EL, mert most nem akar vele játszani. Szó szerint így mondta! Azt hittem rosszul hallok! Ez már nem hiszem hogy csak az irigységről szól... Aggódok érte nagyon, hogy nem lesznek így barátai... Pedig 2 éves kora óta bölcsibe jár, de a játszótér általában rémálom...

Szerintetek mitől lehet ez? Mi lehet rá a megoldás?

2012. aug. 3. 13:59
 1/1 anonim ***** válasza:
72%

Azt nem tudom, hogy miért van, de ki lehetne azt próbálni, hogy elhívtok magatokhoz egy két ismerős kisgyereket, és olyan játékot játszotok, ahol lehet szerepeket cserélni (így az eszközöket is lehet cserélni, pl bevásárlósdi). Ha szépen megosztja a kisfiad a játékokat másokkal, akkor a játék után egy kis pihi és kimehettek közösen a játszótérre, emlékeztetnéd, hogy milyen szépen játszottak az előbb és ugyanígy kell játszani a játszótéren is. Meg igazából te is játszhatnál velük, így irányíthatnád a játék menetét, pl várat építeni együtt: van aki a vödörért lenne felelős, van aki a vízért, hogy jó nedves legyen a homok, van aki az utat csinálná a lapáttal meg a gerebléyvel, stb.

Remélem sikerül kiküszöbölni a problémát!

2012. aug. 3. 17:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!