Mennyire kell irányítani a kisgyerek játékát a játszótéren?
A kérdésre a választ nem tudom, de mi ezért nem járunk minden nap a játszótérre, sőt.. heti 2-3 alkalom. Pedig dögivel van a közelben játszó.
A fiam ugyanezt csinálja, bár tény, hogy nem vagyok egy "bohóckodós anyuka", de az a "trécselek a többi anyukával anyuka" sem. Szóval mindig mentem a fiam után, és megyek most is, már nem azért, hogy jaj, le ne essen, vagy jaj el ne essen, hanem mert ő is kommentálja mit csinál és beszélgetek vele. De ezzel engem is kiidegel, hogy lemegyünk a játszóra, és csak bambul, unatkozik látszólag, azt sem tudja, mivel játtszon, csak üldögél és nézelődik.
Mindig azt mondom neki, hogy ücsörögni otthon is tudunk, bár hintázni is, ezért én még a hintát is feleslegesnek tartom a játszón neki, mert otthon sokkal jobban, több ideig tud hintázni.
És azért írtam a nem bohóckodóst, mert már számtalanszor beigazolódott, hogy pl. barátnővel, rokonnal voltunk a játszón, és hogy mit össze nem bohóckodtak együtt, persze aki felnőtt partner ebben (nekik gondolom újdonság, nem mindennapi)na, akkor kifárad. Velem nem nagyon.
Nekem is 21 hós a lányom.
Ugyanígy csinálom, mint Te, kérdem, hogy szeretne-e ezt vagy azt csinálni. Ha nem a válasz, és látom, hogy unatkozik, akkor minden nélkül közlöm, hogy én most homokozom, és elkezdek játszani...általában bekapcsolódik Ő is, de az is igaz, amit vki írt, hogy nekik még egy csiga is érdekes, a lányom sokszor nézi az eget, gondolom a felhőket, meg hogy fújja a szél a leveleket...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!