Mennyire keményen és következetesen neveltek?
Nálunk is ez van, én vagyok a főnök. Kívülről talán túl szigorúnak tűnik a rendszer, szerintem pedig szimplán következetesség, amit minden gyerekem születése óta követek, és lám, nincs is probléma egyikkel sem, nem hisztiznek, nem követelőznek, nem válogatnak a kaják között, és nem ők mondják meg, hogy pl. -ahogy te is írod- beveszik-e a gyógyszert, vagy nem.
Szerintem ez nem "kemény" nevelés, soha nem kell felemelnem a hangom, a kezem pedig a legkevésbé sem jár el, mert a gyerekeim a kezdetektől fogva tudják, hogy amit én mondok, az úgy van, fél óra múlva is úgy lesz és másnap is. Így kár hisztizni, nyafogni, trükközni.
jön a fekete bárány :D
én nem tudom beadni a fiamnak a szuszpenziót. sokat küzdünk, ki kell cselezni, mert nem működik, hogy ráfekszem, lefogom, állát fel tartom, stb. túl erős, szájzár, nem megy át rajta az adagoló :S
na de nem ez volt a kérdésed. fiam sose kapott ki, mindig szóban intézzük el, nem tagadom már párszor leordítottam a fejét de nem ütném meg.
abszolút működik a dolog, ami nem az nem és soha nem lesz belőle szabad. amit egyszer megengedek azt ha rájövök is, hogy nem volt okos dolog, akkor is megteheti bármikor.
pontosan tudja mikor a határok és azon belül azt csinál amit szeretne :)
előző vagyok, lehet félreérthetően fogalmaztam előbb
szóval be tudom adni neki a gyógyszert, egyedül a szuszpenzió az amit annyira után, hogy nem tudom áttörni a szájzárat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!