Mennyire keményen és következetesen neveltek?
Hát, sokakhoz képest én is elég keménynek és következetesnek számítok, de a kérdezőhöz képest sehol sem vagyok...
Nekem ez szúrt szemet: "Ki is kapott párszor. És sokat ordibáltam is. Azt hiszem,ha lenne még egy gyermekem,ugyanígy csinálnám."
Én, ha valamire nem vagyok büszke, az a sok kiabálás és alkalmankénti "anyai" pofon. Ezeket másképp csinálnám. Sokkal több türelemmel és megértéssel.
Ettől még lehet következetesen nevelni! Némi szigorral, de rengeteg szeretettel!
Ja, és a linkelt kérdésre adott válaszaid nekem sem tetszettek! Sajnos van olyan, hogy valamit minél jobban erőltetünk, annál nagyobb ellenállást vált ki az illetőben. Jelen esetben a gyerekben. Az én nagyobbik fiam is ilyen, jó néhányszor megküzdöttünk vele már ilyenek miatt, pedig nem hagyunk rá mindent!
Szerintem: a kemény és következetes, valamint a mindent a gyerekre hagyó nevelés között azért van egy arany középút, én inkább ebben hiszek!
én abszolút nem tudom, hogy kell nevelni egy autistát, mert az enyém nem az, viszont én úgy értem el ezeket, hogy nem ordibáltam vele és nem kapott ki egyszer se. nem vagyok híve ilyesminek. másrészt minden gyereknél más neház, nem tudhatja az ember, hogy kinek mi a keresztje és miért pont az. az én kislányomnak pl. volt olyan korszaka, hogy nem lehetett levágni a lábkörmét, csak álmában. megjegyzem az orvosság beadása soha nem okozott gondot. nem tudom, miért volt ez a mizéria, sosem vágtam meg neki közben, kb. 22 hós koráig nem volt gond, aztán egyszer csak nagyon nem tetszett, később mikor már beszélt is, mondta hogy túl csikis...és rúgott, kapált, egyzserűen 2 ember se tudta neki levágni. aztán kinőtte.
szóval teljesen egyetértek ezzel: "Szerintem egy kétéves már ne köpködjön,meg harapjon, ne egyen állva,meg hasonlók. Van a gyerekemnek mozgástere,de biztonságosan. Ha komolyra fordul valami,azt kell csinálnia amit én mondok.". viszont könnyen beszélek, ki tudja, lehet csak szerencsés vagyok a lányommal? egyáltalán nem volt könnyű eset kisbaba korában (az a hipernanyás, éjjel 100x ébredő, nyűgös fajta), majd később is volt akarat bőven. de! elég könnyen megtanulta a szabályokat, és be is tartotta, saját jól felfogott érdekében. 14 hósan elkezdte hogy a fejét ha dühös belecsapta a falba vagy ahol épp állt. nem figyeltünk rá, 3 nap altt leszokott róla. igen, de van aki ugyanezt teszi, a gyereke mégse veszi a lapot....nem tudom. az igaz, hogy okos, okosabb mint a korosztálya, és hamar belát dolgokat. ....nem tudom.
remélem, a kistesó, aki pár napon belül születik, hasonló lesz majd ebből a szempontból....
A válasz írója 62%-ban hasznos válaszokat ad.
A válasz megírásának időpontja: ma 12:20
Azzal a nappal abbahagyta,úgyhogy nem bánom.
Nagyon szeretem a gyerekemet,még így is,hogy nem egyszerű eset. Azt mondták,hogy sosem fogja kimutatni az érzelemeit,erre azt mondja nekem minden reggel,hogy de szép vagy,úgy szeretlek..
Az utolsónak jó babázást,minden jót!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!