Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Problémás gyerekek » Mennyire keményen és következe...

Mennyire keményen és következetesen neveltek?

Figyelt kérdés
Egy másik kérdéssel kapcsolatban tök nagy bonyodalomba kerültem. Én lettem a közellenség,mert beszóltam egy anyukának,aki nem tudja megetetni a beteg gyermekével a gyógyszert. Nem tudom,hogy másnál hogy van,nálunk én vagyok a főnök. Azon is gondolkodtam már,hogy később ebből lehet hátránya a lányomnak? Úgy gondolom,hogy egy 4 éves már kérdés nélkül hallgasson az anyukájára.Sőt, már elég rég óta nem bírál felül,nem hisztizik és ügyes. Ez nem azt jelenti,hogy diktátor vagyok,csak azt,hogy azonnal tedd le, nennünk kell,nem veszem meg,fejezd be a sírást és hasonlók. Nagyon sokat küszködtünk vele és sokszor valóban kemény voltam. Ki is kapott párszor. És sokat ordibáltam is. Azt hiszem,ha lenne még egy gyermekem,ugyanígy csinálnám. A nővérem,akinek két évvel fiatalabb a kisfia meg mindent ráhagy.Szerintem egy kétéves már ne köpködjön,meg harapjon, ne egyen állva,meg hasonlók. Van a gyerekemnek mozgástere,de biztonságosan. Ha komolyra fordul valami,azt kell csinálnia amit én mondok.Ez így gázosan hangzik?
2011. aug. 20. 17:42
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
A 15.29-es vagyok.Látod,a kommentedből látszik,hogy intelligens,jó szülő vagy.Nem lehurrogtál,hogy én máshogy gondolom(mint ahogy én sem Téged,amiért másként nevelsz).Sok-sok ilyen gyakoris partner kellene!Örülök,hogy a kicsi lányod ilyen ügyes-a TE érdemed-és minden jót kívánok Nektek!
2011. aug. 21. 23:21
 12/22 A kérdező kommentje:
:)
2011. aug. 22. 08:35
 13/22 anonim ***** válasza:
93%
Elolvastam a válaszaidat... nem rokonszenvesek, az biztos...fura a stílusod:((
2011. aug. 22. 10:45
 14/22 A kérdező kommentje:
Bizos nem lehetek szimpatikus mindenkinek,de nem vagyok tényleg nem vagyok bunkó. Ha a kérdező kicsit is elgondolkodik,hogy igenis összekapom magam és beadom azt a ...gyógyszert,már megérte piszkálni kicsit. Nem értem,miért kérdez valaki hüleséget,amire tudja a választ a lelke mélyén. Írja akkor úgy ki,hogy "Sajnáljatok már egy kicsit,nem tudok mit tenni.." Azóta sincs híre-pora a kérdezőnek. Na,ezt sem értem.
2011. aug. 22. 11:24
 15/22 anonim ***** válasza:
96%

Hát, sokakhoz képest én is elég keménynek és következetesnek számítok, de a kérdezőhöz képest sehol sem vagyok...

Nekem ez szúrt szemet: "Ki is kapott párszor. És sokat ordibáltam is. Azt hiszem,ha lenne még egy gyermekem,ugyanígy csinálnám."

Én, ha valamire nem vagyok büszke, az a sok kiabálás és alkalmankénti "anyai" pofon. Ezeket másképp csinálnám. Sokkal több türelemmel és megértéssel.

Ettől még lehet következetesen nevelni! Némi szigorral, de rengeteg szeretettel!

Ja, és a linkelt kérdésre adott válaszaid nekem sem tetszettek! Sajnos van olyan, hogy valamit minél jobban erőltetünk, annál nagyobb ellenállást vált ki az illetőben. Jelen esetben a gyerekben. Az én nagyobbik fiam is ilyen, jó néhányszor megküzdöttünk vele már ilyenek miatt, pedig nem hagyunk rá mindent!

Szerintem: a kemény és következetes, valamint a mindent a gyerekre hagyó nevelés között azért van egy arany középút, én inkább ebben hiszek!

2011. aug. 22. 15:25
 16/22 A kérdező kommentje:
Az ominózus verés 2 éves korában történt meg,mikor hónapokig azzal szórakozott,hogy verte a fejét a betonba.Egyszer,mikor kiserkent a vére,nem jutott jobb eszembe...
2011. aug. 22. 21:13
 17/22 anonim ***** válasza:
100%
A gyereked AUTISTA- azért veri a fejét a betonba, te meg erre jól megvered,nagy gratula!!!
2011. aug. 23. 12:20
 18/22 anonim ***** válasza:

én abszolút nem tudom, hogy kell nevelni egy autistát, mert az enyém nem az, viszont én úgy értem el ezeket, hogy nem ordibáltam vele és nem kapott ki egyszer se. nem vagyok híve ilyesminek. másrészt minden gyereknél más neház, nem tudhatja az ember, hogy kinek mi a keresztje és miért pont az. az én kislányomnak pl. volt olyan korszaka, hogy nem lehetett levágni a lábkörmét, csak álmában. megjegyzem az orvosság beadása soha nem okozott gondot. nem tudom, miért volt ez a mizéria, sosem vágtam meg neki közben, kb. 22 hós koráig nem volt gond, aztán egyszer csak nagyon nem tetszett, később mikor már beszélt is, mondta hogy túl csikis...és rúgott, kapált, egyzserűen 2 ember se tudta neki levágni. aztán kinőtte.

szóval teljesen egyetértek ezzel: "Szerintem egy kétéves már ne köpködjön,meg harapjon, ne egyen állva,meg hasonlók. Van a gyerekemnek mozgástere,de biztonságosan. Ha komolyra fordul valami,azt kell csinálnia amit én mondok.". viszont könnyen beszélek, ki tudja, lehet csak szerencsés vagyok a lányommal? egyáltalán nem volt könnyű eset kisbaba korában (az a hipernanyás, éjjel 100x ébredő, nyűgös fajta), majd később is volt akarat bőven. de! elég könnyen megtanulta a szabályokat, és be is tartotta, saját jól felfogott érdekében. 14 hósan elkezdte hogy a fejét ha dühös belecsapta a falba vagy ahol épp állt. nem figyeltünk rá, 3 nap altt leszokott róla. igen, de van aki ugyanezt teszi, a gyereke mégse veszi a lapot....nem tudom. az igaz, hogy okos, okosabb mint a korosztálya, és hamar belát dolgokat. ....nem tudom.

remélem, a kistesó, aki pár napon belül születik, hasonló lesz majd ebből a szempontból....

2011. aug. 23. 14:41
 19/22 A kérdező kommentje:

A válasz írója 62%-ban hasznos válaszokat ad.

A válasz megírásának időpontja: ma 12:20

Azzal a nappal abbahagyta,úgyhogy nem bánom.

Nagyon szeretem a gyerekemet,még így is,hogy nem egyszerű eset. Azt mondták,hogy sosem fogja kimutatni az érzelemeit,erre azt mondja nekem minden reggel,hogy de szép vagy,úgy szeretlek..

Az utolsónak jó babázást,minden jót!

2011. aug. 23. 21:02
 20/22 anonim ***** válasza:
Ln is próbálok következetes lenni.és lehet h szigorú vagyok sokszor de ígyis úgy érzem h a 3 éves fiamnál nem ér semmit...:S hetek óta olyan neveletlen h csak ne. és ez elszomorít
2011. aug. 24. 15:03
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!