Testvérem 2 kislánya rendszeresen verekszenek Mit tegyek velük? {az válaszoljon aki segiteni szeretne! }
Az enyémek között 1,5 év van, én már néha láttam, hogy mikor kezdik még csak csipkedni egymást szóban és tudtam, mikor fog robbanni a bomba. Volt, hogy az első beszólásokra rájuk kiáltottam, hogy nem beszélhetnek egymással, megtiltom. Bármelyik a másik felé fordult és nyitotta volna a száját, azonnal rászóltam, hogy nem beszélhetsz vele. Így kizökkentek az oda-vissza beszólásokból és nem generáltuk tovább a vitát, 10-15 perc múlva már unatkoztak a másik nélkül, játszottak volna, de hát nem lehetett... Amikor láttam, hogy a korábbi sérelem felejtve lett, viszont megvesznek már azért, hogy a másikkal játszanak, akkor újra engedtem.
Egy bunyó után meg mind a kettőt a konyhában odaállítottam a csempe elé büntetésbe, egymás mellé. Először hallottam a hüppögést, mind a kettő meg volt győződve arról, hogy baromi igazságtalan vagyok VELE, mert a másik a hibás, aztán hallottam hogy "ne érj hozzám!" "Ne bámulj már!", aztán csönd, végül: "inkább béküljünk ki, mert egész nap itt állhatunk"
Szerintem minden alkalommal jelezni kell, hogy ez a viselkedés tűrhetetlen, és nem éri meg, mert bünti lesz belőle. Az enyémek már nagyobbak, nem mondom hogy sosincs vita, de hiszti és verekedés nincs, nagyon jó barátnők lettek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!