Ti adnátok a másfél éves gyermeketeknek főtt kaját (rendszeresen) reggelire?
Nem akarok bunkó lenni, de virsli, bundáskenyér nem igazán gyomor kímélö étel. Nem hinném hogy egy fözelék és egy jó olajos, tojásos bundáskenyér között kalóriában is lenne külömbség, vagy ha van akkor a bundáskenyér a nehezebb zsírosabb étel.
Mi pl bundás kenyeret ebédre eszünk. Ha néha napján vagytok dédinél akkor gondolom kibírjátok ezt reggelire. Ha meg minden nap akkor azért elgondolkodtató miért is lebzseltek minden nap a dédinél.
Elsö vagyok,
én azt nem értem, hogy a dédi fötkajáját leszólod de a te bundás kenyered az sokkal jobb. nincs külömbség közte a bundás kenyeret is sütni kell, az is nehéz zsíros föétel.
Én nem adok a gyerekeimnek (33 és 20 hónapos) reggelire főtt kaját. Nincs semmi gond a bundás kenyérrel, a zsírt le lehet papírral itatni róla és teával nagyon jó kis reggeli. Ma pl. cheerios mézes karikát ettek reggelire a gyerekeim, tejjel. Nagyon szerették, benne van minden, ami a reggelire szükséges. Ugye mindenki tudja, hogy reggelire szénhidrátban gazdag ételt kell enni, mert az adja meg az energiát a naphoz!
Én azt tanultam otthon is, hogy reggelire, péksütemények, vajjal, teával, kakóval vagy virsli, hot-dog, tükörtojás, omlett és társai...
Én hetente többször főzök kását, lényegében az is főtt kaja. Teszek bele nyers gyümölcsöt vagy kakaót - így rostban gazdag, emésztést serkentő, esetleg ajánld fel ez, mint alternatívát.
Főzeléket és társait én sem adnék, mert csak megterheli, reggel olyan étel kell, ami serkent és nem lassít.
Hú szegény tényleg jól kifogtad az ideges válaszadókat, javaslom nekik a hangulatuk kiélését az ilyesmi értelmes kérdéseknél: terhes vagyok leültem a kőre felfázott e a BABA, meg kitakaróztam éjjel hideg volt a hasam, megfázott e a baba...(fúúúúúú)
A kérdésre visszatérve NEM nem hiszem hogy BÁRKI is főtt kaját enne reggelire nem is életszerű, a bölcsiben oviban sem lesz főtt kaja meg a rohanó hétköznapokban is KIZÁRTNAK tartom hogy az átlag anyuka még főzögetni nekiáll reggel.
Magam részéről örülök ha eszik VALAMIT a gyerek reggelire mert reggel én se indulok úgy be pár óráig, és a gyerekeim se ugranak rá egy nagy halom ételre. Nem tudom ki mit ért FŐTT KAJA alatt, mert ha úgy nézzük a bundáskenyér vagy a virsli sem NYERS de azokat azért szoktam adni én is néha reggelire vagy vacsira.
A bundáskenyeret sütőpapíron sütöm sütőben így olajról szó nincs ( reagálva az egyik előző hsz re amiben a bundáskenyér nehéz ételként szerepelt, szóval konyhatechnikán is múlik).
Mikor csecsemők voltak még akkor sem adtam főzeléket főtt tésztát vagy rizst krumplit bármi ilyesmi ételt REGGEL VAGY DÉLELŐTT.
Nem is életszerű nekem, mondom.
A dédi mit ért főtt kaján? Mit akar adni a kisgyereknek?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!