Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Ti adnátok a másfél éves...

Ti adnátok a másfél éves gyermeketeknek főtt kaját (rendszeresen) reggelire?

Figyelt kérdés
Amikor a lányom a dédijével van, rendszeresen főtt kajával kínálja reggelire. Már néhányszor finoman próbáltam jelezni, hogy nálunk ez nem szokás és, hogy inkább vajas kenyeret vagy virslit, esetleg bundás kenyeret ... stb. ilyesmit adjon inkább neki reggeli gyanánt. Éreztem, hogy kicsit sértette a dolog, de ez azóta sem változott. A minap is így volt, mire mesélte a Páromnak, hogy a gyerek nem eszi a főtt kaját. Mondta Neki a Párom szépen, illedelmesen, hogy mi nem igazán adunk Neki főtt kaját reggelire, de ismét csak a sértettség látszott rajta. Nem szenilis vagy ilyesmi, teljesen rendben van agyilag és testileg is, tehát nem emiatt van a dolog. :) Én kicsit furcsálom, vagy csak én vagyok így ezzel a reggelire nem adunk főtt kaját dologgal?
2013. jan. 26. 10:36
1 2 3 4
 11/31 anonim ***** válasza:
10 es vagyok igen esetleg a főtt zabkása vagy ilyesmi még ami eszembe jutott hogy lehet hogy van aki azt főz reggelire nálunk is van de csak nagyon ritkán tejberizs tejbegríz meg zabkása gyümivel ezek mind inkább délutáni uzsi vagy desszert kategória nálunk vagy nagy ritkán főétel (ebédre ha a fiam azt kér)
2013. jan. 26. 11:37
 12/31 anonim ***** válasza:
100%
Szia! Én is úgy gondolom, hogy általában ne főtt kaja legyen a reggeli. Az maradjon meg ebédnek, vagy esetleg vacsorára. Mi ezt szoktuk meg otthon és én is úgy etetem a kisfiam. És igen,lehet a bundáskenyeret is úgy adni, hogy ne tocsogjon az olajban. Szóval szerintem mondd még párszor a dédinek és egyszer csak megérti. Vagy mondd azt neki, hogy ilyeneket inkább vacsorára adjon neki... :) Hátha...!?
2013. jan. 26. 11:40
 13/31 anonim ***** válasza:
85%
Egyébként nem értem azt, hogy aki nem tud normálisan válaszolni (normális hangnem meg minden) az minek válaszol. Vagy lehet felmérgelte magát valamin és itt tölti ki a mérgét. Érdekes! De ezt nem itt kellene...
2013. jan. 26. 11:43
 14/31 anonim ***** válasza:

Bocs tudom ez nem tartozik a kérdéshez, de engem is felbosszant mikor valaki ilyen.

Utolsó voltam

2013. jan. 26. 11:44
 15/31 anonim ***** válasza:
100%

Az egyetlen főtt étel, amit adnék a fiamnak reggelire, az a tejbegríz, de azt sem reggelire szoktam, hanem később. Nálunk kakaó van reggel, illetve kenyér vagy kifli, felvágottal, meg ilyesmik.

Én azt gondolom, hogy ha nekem van gyerekem, akkor had döntsem már el én, hogy mit adok neki enni és ha valaki mással van, akkor az pedig fogadja el. Tanácsot lehet adni, nagyon szívesen meghallgatom, de ha valamit nem úgy szeretnék csinálni, akkor azt nem fogom úgy csinálni és hangsúlyozom, hogy más se csinálja úgy, mert mi nem úgy szoktuk.

Ha pedig ezért megsértődik, akkor megsértődik.

Amúgy én felnőtt emberként sem szoktam főtt kajával indítani, pedig hányszor kérdezték, férjem is vagy ha anyukámhoz mentünk kora délelőtt, hogy nem kérsz ezt vagy azt, ami éppen főtt kaja volt? És én mondtam is, hogy én nem szoktam és nem is tudnám főtt kajával indítani a napot.

Normális hangnemben el kell neki mondani, hogy dédi, mi nem így szoktuk és mivel a mi gyerekünkről van szó, ezért szeretném, ha te sem erőltetnéd és kínálnád főtt étellel a gyereket reggel. Majd eszik ebédre vagy vacsorára főtt ételt és pont.

2013. jan. 26. 11:56
 16/31 anonim ***** válasza:
En kasakat fozok reggelire, nalunk ez a szokas. De mas fott kajat nem adnek.
2013. jan. 26. 12:15
 17/31 anonim ***** válasza:
100%
Én van hogy tejberizst adok a gyerekeimnek,van hogy müzlit,+valamilyen izesitet tejet.de a bölcsiben ,kifli,zsömle,kenyér szokott leni valamilyen,feltétel,illetve itthon ,is kifli zsömle,van margarinal,felvágotal,lekváral,mézel.
2013. jan. 26. 12:41
 18/31 anonim ***** válasza:
100%

Mi sem eszünk fött kaját reggel, a 3 èves lányunk meg föleg nem! De amûgy mit akart adni a dédi a gyereknek? Nálunk a reggeli :pirítós kenyèr,vajas-felvágottas kenyèr,kalács tejjel,gabonapehely tejjel,joghurt ,actimel,tejbegríz vagy rizs,rántotta-tükörtojás. A bundáskenyèr nekünk is reggeli,teával. Ebèdre nem is tudnám megenni. Viszont a fözelèk,leves ès társai ebèdre való.

Hüha azt elsö válaszolóknak rossz napja van vagy bal lábbal keltek!

2013. jan. 26. 12:54
 19/31 anonim ***** válasza:
én azt adok neki amit megeszik.sokszor ha megérzi a leves illatat azt kér reggelire.a vacsora ne legyen nehéz étel!ha jol esik reggelire neki a fözelék egye,ha nem akkor adj neki mast!az elmebeteg valaszolokkal meg ne törödj.ez megy itt minden kérdésnél!
2013. jan. 26. 13:34
 20/31 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a kedves válaszokat. Igen én is úgy vélem, sokaknak biztos gond van az agyával vagy a nemi életével aztán másokon élik ki magukat ... Én semmi sértőt nem írtam a nagymamára sem, meg magára a konkrét esetre sem, hogy most épp főtt kaját akart adni a lányomnak, csak azt írtam én FURÁNAK tartom, nem rossznak. Van különbség!! Szimplán kíváncsi voltam, ki mit ad a gyerekének reggelire, van -e olyan aki főtt kaját is ... Erre látjátok ezt kapom ... De aki megértette a kérdésem lényegét, annak nagyon szépen köszönöm az értelmes és használható válaszát!
2013. jan. 26. 14:05
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!