Ti adnátok a másfél éves gyermeketeknek főtt kaját (rendszeresen) reggelire?
Bocs tudom ez nem tartozik a kérdéshez, de engem is felbosszant mikor valaki ilyen.
Utolsó voltam
Az egyetlen főtt étel, amit adnék a fiamnak reggelire, az a tejbegríz, de azt sem reggelire szoktam, hanem később. Nálunk kakaó van reggel, illetve kenyér vagy kifli, felvágottal, meg ilyesmik.
Én azt gondolom, hogy ha nekem van gyerekem, akkor had döntsem már el én, hogy mit adok neki enni és ha valaki mással van, akkor az pedig fogadja el. Tanácsot lehet adni, nagyon szívesen meghallgatom, de ha valamit nem úgy szeretnék csinálni, akkor azt nem fogom úgy csinálni és hangsúlyozom, hogy más se csinálja úgy, mert mi nem úgy szoktuk.
Ha pedig ezért megsértődik, akkor megsértődik.
Amúgy én felnőtt emberként sem szoktam főtt kajával indítani, pedig hányszor kérdezték, férjem is vagy ha anyukámhoz mentünk kora délelőtt, hogy nem kérsz ezt vagy azt, ami éppen főtt kaja volt? És én mondtam is, hogy én nem szoktam és nem is tudnám főtt kajával indítani a napot.
Normális hangnemben el kell neki mondani, hogy dédi, mi nem így szoktuk és mivel a mi gyerekünkről van szó, ezért szeretném, ha te sem erőltetnéd és kínálnád főtt étellel a gyereket reggel. Majd eszik ebédre vagy vacsorára főtt ételt és pont.
Mi sem eszünk fött kaját reggel, a 3 èves lányunk meg föleg nem! De amûgy mit akart adni a dédi a gyereknek? Nálunk a reggeli :pirítós kenyèr,vajas-felvágottas kenyèr,kalács tejjel,gabonapehely tejjel,joghurt ,actimel,tejbegríz vagy rizs,rántotta-tükörtojás. A bundáskenyèr nekünk is reggeli,teával. Ebèdre nem is tudnám megenni. Viszont a fözelèk,leves ès társai ebèdre való.
Hüha azt elsö válaszolóknak rossz napja van vagy bal lábbal keltek!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!