Mit tegyek hogy megvaltozzon?
Én is kamasz vagyok !:) (14/L)
És saját példámból kiindulva tudom hogy TILTÁSSAL SEMMIRE SEM LEHET MENNI !!! Ilyenkor nem gondol bele hogy a gyerek mit gondol? Igazságtalannak érez mindent, és még inkább fogja csinálni! A megoldás az lenne ha engedne neki mindent, természetesen nem átesni a ló túloldalára. Beosztani a napirendet. Mit mikor, mennyit. A családi hangulat megteremtése. Közös programok, és bizzon a fiában! Ne ordibáljon, azt senki sem szereti! :) Legyen olyan mintha a gyerek legjobb barátja lenne ! Higgye el, ez sokat számít! Én nagyon örülnék, ha az anyukám olyan lenne... és szerintem ezzel nem csak én vagyok egyedül... kitartás és türelem !!! Sok sikert kívánok :)
Szia!Reméllem még olvasod az üzenetem...
Csak semmi pánik!Van egy jó megoldás,csak semmi tiltás,mert azzal csak azt éred el hogy lázadni fog ellened.tégy félre minden gondot vele kapcsolatban,felejtsd el ami eddig történt.Kezdj új fejezetet. Ne tiltsd el a sporttól,mert ebben tudja le vezetni a feszültségét.Még többet!El kell nála érni hogy minél többet legyen edzéseken.A tanulmányaiban engedj a romlásnak,de mértékkel.Készítse el a házit,és ne kérd számon hogy tanult-e.Az egész napját programokkal kell tele zsúfolni,hogy fizikailag lefáradjon.A telefonját add vissza,és mindig hangsúlyozd hogy bízol benne. Fontos a bizalom,hogy érezhesse van egy bizonyos helye a családban.Előbb-utóbb férfivá érik,és most kell megtanítani a férfi szerepre.Kérd,és ne parancsolj,ha ellent mond legyél szomorú,de soha ne haragudj.A szigort úgy gyakorold,hogy a házimunkából vegye ki a részét, a tesó körüli teendőkből is.Ez egy folyamat,időt igényel.Kisfiadat engedd el a "szoknyád" mellől és ha jön a nyár, itt az ideje hogy munkát találjon.Teszem azt fűnyírás,vagy talán van lehetőség igazi munkára amiért pénzt kap.Élvezze a munkája eredményét,hagyd egy keveset vadulni.Érezze hogy kemény munkával pénzhez jutott,de az milyen hamar eltünik ha könnyelműen bánik vele.Meg kell tanulnia,hogy semmit nem ad az élet ingyen.Itt jön be az apa ,anya szerepe.Apa lássa el férfias teendőkkel amiért a jutalma a zsebpénz.Anya biztosítsa neki a pihenést,kényeztetést,ha elvégzett valami házimunkát(ez sokszor hatékonyabb jutalom mint a zseb pénz.(Tehát valamit-valamiért)Továbbá fontos hogy felismerje önnálló egyéniségét,és érdeklődési körét,amivel elkerülhető hogy a "haveri kör" vissza rántsa,vagy bele vigye a rosszba.Sok beszélgetés(a nagyszülők,és a szülők "meséi" mi volt az ő születése előtt!Milyen zene volt akkor,milyen helyekre jártak szórakozni,milyen bajba keveredtek.)...persze ezt nem úgy kell elkébzelni mint a holiwood filmeken,hogy a kis család az vacsora asztal körül beszélget.főzés közben ,esetleg hétvégén menjetek a természetbe kirándulni,és ott a pároddal kezdj beszélgetést a régi dolgokról, amibe ő is bekapcsolódhat!Hidd el varázs ereje van a multnak.
Szia
Én a megoldást abban látom ,hogy engeditek edzésre a fiút mert a testmozgás kell a számítógépet szedjétek darabokra elég kivenni a processzort utána nem fog működni:),de a memóriákat sokkal egyszerübb elvenni.A tv-t vigyétek el a szobájából a telefonon be lehet állítani hívásszűrést gondolom a boltban tudnak segíteni.Esetleg valami régi pl siemens e32 vagy ilyesmi "égő" telefont adni neki mert azon is lehet telefonálni ,de nem valami "menő" ha ezt mutogatja a suliban:)
A tanulást csak kitartással fogod ráerőszakolni vagy ha játékosan akarod oktatni neki akkor van egy manó matek nevű cd sorozat és nagyon jókat lehet vele matekozni:)
Így megoldod a számítógépezést,a tanulást,a nem írok többet problémát.KITARTÁS & sok szerencsét!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!