Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Problémás gyerekek » SOS! Mit csináljak a fiammal?...

SOS! Mit csináljak a fiammal? Féltem őt!

Figyelt kérdés

Nem is tudom hol kezdjem.A problémánk az,hogy sokszor dühöng,üvöltözik,sír,vagdalózik ha az öccse játszani szeretne azzal amivel előtte ő játszott.van,hogy letesz valamit,más dologgal kezd foglalkozni és az öccse amint odamegy,hogy játszon azzal amit a nagyobb letett ő azonnal elkezd dühöngeni,hogy neki az kell.ha szólok neki,hogy hagyja egy kicsit játszani vele az öccsét és utána visszakapja ő csak néz rám mint aki nem is érti amit mondok,aztán mikor többször elismételem,hogy légyszives ne tépd ki a testvéred kezéből,elkezd dühöngeni,üvölteni.nagyrészt nem hajlandó mással foglalkozni csak a szereléssel,áramos dolgokkal,hiába magyarázom el neki miért nem szabad ahogy elfordulunk tőle már ott is van és el sem lehet tőle kérni vagy venni,mert újra toporzékol,dühöng érte.....rengeteg épíő játékuk,kockájuk,plüssük,már müanyag szerszámos készletet is stb-t vettünk nekik,a kicsi eljátszik velük,de ő nem hajlandó csak szét tördeli,eldobálja.próbáljuk neki a színeket,mondókákat tanítani,rajzolni tanítani,de nem érdekli akármennyit próbálkozunk,kérdéseinkre sem nagyon válaszol,elég ritka.ugy néz ránk mint aki nem is érti mit kérdezünk,pedig a lehető legegyszerűbben próbáljuk..mindig az a vége,hogy neki ez nem tetszik és vagdalózik,toporzékol,dühöng.

ettől független mikor nem ezt csinálja kedves,segítőkész,jókedvű,ölelget,puszilgat.

oviba egyenlőre nem jár,megpróbáltuk,de nem nagyon tetszett neki,messze is volt ezért úgy döntöttünk,jövőre beiratjuk abba amelyik a legközelebb van hozzánk.

az édesapjával elváltunk amikor 2 éves volt,mert már többször bántott és volt 1 alkalom amikor a nagyobbik fiam látta ezt.még akkor télen 1× a fiam felgyújtotta az egyik szobát,alig tudtuk kihozni onnan,nagyon megrémültünk ahogyan ő is.azóta sem derült ki,hogy hogyan csinálhatta ezt,sosem hagytunk előtte öngyújtót,gyufát. :'(

nagyon félek,hogy újra megpróbálja. :(((

talán ezek hatására lehet ilyen agressziv és érzékeny???Mit tehetnék,hogy ne legyen ilyen???Hogyan segíthetnék neki???

próbálunk vele beszélgetni,de mint már írtam nem válaszol a kérdéseinkre csak arra ami őt is érdekli.nem tudom mit tegyünk.féltem őt!

egyébként augusztus óta van egy új párom őt apának szólítja mint két fiam,nagyon szeretik őt és ő is a fiukat.sokat vannak együtt.remélem ez egy picit segít neki(k).a vér szerinti apjuk nem is foglalkozik velük,nem keresi őket.

esetleg van valaki hasonló helyzetben?

egyébként ha lehet nem arra lennék kíváncsi ki tud jobban leszólni,hanem tanácsokra ha esetleg valaki tudna tanácsot adni!előre is köszi a válaszokat!

2009. nov. 22. 12:22
 1/9 anonim ***** válasza:
100%

Én megpróbálkoznék a gyermekpszichológussal, hátha attól amit látott és nem kellett volna, valami szorongás alakult ki benne. A pszichológus ezt jól elő tudná tárni és segíteni nektek. Néhány dologról, amit írtál, az autizmus jutott eszembe, de lehet, hogy ez hülyeség.

Azért egy szakember biztosan többet tudna segíteni. Minden jót kívánok nektek!

2009. nov. 22. 12:27
 2/9 anonim ***** válasza:
100%

Bevallom,bennem is felmerült az autizmus.Nem csak az a súlyos formája létezik,mikor a gyerek teljesen magába zárkózik.Persze lehet,h butaság.

De szakemberhez feltétlenül vidd el,mert minél hamarabb kezdesz el vele a hozzá illő módon foglalkozni,annál hamarabb lesz eredménye.

2009. nov. 22. 12:44
 3/9 A kérdező kommentje:

utána olvastam ennek az autizmus dolognak.a fiam érti amit mondunk,meg ha olyan hangulatában van akkor válaszol is rá.korán elkezdett beszélni is,ezért mi nem is gondoltunk rá,hogy autista lenne.

köszi az eddigi válaszokat.

2009. nov. 22. 13:12
 4/9 anonim ***** válasza:
100%
Nem akarlak megijeszteni, de én dolgoztam autistákkal és csak nagyon kevés az aki a könyvekben neten leírt dolgoknak megfelelt. Volt olyan kötük aki kifejezetten szeretetre vágyott bújos volt, mégis röptibe számolta a gyufaszálakat leesés közben, de volt olyan is aki agresszív volt, volt aki nagyon távolság tartó, de nagyon okos volt. Sokféle fajtája van az autizmusnak. De könnyen lehet, hogy ahogy egy előttem szóló írta történt valami, amit az ő kicsi lelke nem dolgozott fel és már gyakran náluk is előfordul, hogy valamiért saját magukat okolják, esetleg azt gondolják őket nem szeretik. Valóban a gyerekpszichológusok tudnak segíteni. Rajzolnak játszanak velük és közben megfigyelik őket. Szerintem egy próbát megér, mert valószínüleg ha nem autista, márpedig szerintem kicsi az esély inkább a volt férjed által okozott lelki trauma állhat a háttérbe.
2009. nov. 22. 15:38
 5/9 anonim ***** válasza:

Véleményem szerint igen csak felmerülhet az autizmus gyanúja. Édeklődd meg, hogy hol lehetne ennek utána járni, mert minél hamarabb észreveszik, annál jobban "kezelhető". Az, hogy érti a dolgokat, természetes, ha csak nincs baj az értelmével. Tévedés azt hinni, hogy az autisták mindegyike értelmi fogyatékos, mert ez közelt sincs így, sőt!

Budapesten a Delej utcában, illetve vannak autizmus kutatóközpontok, ahol megvizsgálják a gyereket.

Ha kiderül és tényleg autista a kisfiú, akkor a szakemberek rá vonatkozó "kezelési útmutatót" is adnak, sokmindenben segítenek.

Gyógypedagógus, akinek van, (igaz nem saját) autistája, nem csak értfogyos.

2009. nov. 22. 19:45
 6/9 anonim ***** válasza:
100%
Kérj segítséget! Ehhez kevés vagy. Kitartás!
2009. nov. 22. 21:47
 7/9 anonim ***** válasza:
100%
Gyermekpszichológus vagyok, és szerintem nem jó ötlet ismeretlenül ráaggatni egy kisgyerekre az autizmus diagnózist !Mindenesetre nagyon jó lenne, ha kikérnéd egy szakember véleményét, esetleg nevelési tanácsadásért fordulnál egy pszichológushoz, aki valóban fel tudná gönygyölíteni az okokat, a miérteket, és együtt ki tudnátok találni, mi is a következő lépés....sok sikert !
2009. nov. 24. 16:35
 8/9 anonim ***** válasza:

Te, kolléga! :) Senki nem aggatta rá, mindenki akiben felmerült, azt mondta, hogy vigye el és nézesse meg szakemberrel.

Egyébként van egy ikerpárom 2. osztályban a szülei elvitték az autista kutatóba. Ott rámondták mind a kettőre, hogy autista. Akkor fel voltam háborodva, hogy nincs is tünet és ki volt az a bugyuta kolléga, aki ezt javasolta a szülőknek. Aztán igazuk lett... a kamaszkor az egyik gyereknél nagyon előhozta, felerősítette a tüneteket.

2009. nov. 24. 17:10
 9/9 anonim ***** válasza:

Nem akarlak tényleg ijesztgetni, de ahogy végigolvastam, nekem is az autizmus jutott elsőként eszembe. Valóban ahány autista annyiféle, de nem biztos, így nehéz megmondani, vidd szakemberhez.

egy autista szülő

2009. nov. 24. 23:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!