Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Problémás gyerekek » Mivel zárhatnám ki az autizmust?

Mivel zárhatnám ki az autizmust?

Figyelt kérdés

Nagyon félek, hogy a kisfiam autista. De senki nem vesz komolyan. Mi az amit egy autista gyerek biztos nem csinál?

Rettegek, hogy ez a baja, már pici kora óta.

2013. szept. 23. 00:49
1 2 3 4
 21/32 A kérdező kommentje:
Nem babyszittere van hanem bölcsis, délután az apukájával van, de olyan feladatokat katunk amit két ember tud csak csinálni vele.
2013. szept. 24. 01:17
 22/32 anonim ***** válasza:
100%
Az én autista kislányom játszik szerepjátékot!!!
2013. szept. 24. 06:01
 23/32 anonim ***** válasza:
100%

Ha ez a kislány most ilyen, súlyos autista, mint akit a munkahelyeden ismersz, biztosan nem lesz.

Próbáljátok azokat a tornagyakorlatokat kicsit átalakítani!

Vagy legalább azokat csinálja meg vele apuka, amiket lehet. Ha csupa kétszemélyeset kaptatok, menjetek vissza, és mondjátok el a problémátokat, mert nem csak ilyen feladatok léteznek.

Egyébkét a férjed is aggódik a gyerek beszéde miatt, vagy inkább csak te? Tornáztatni csak akkor fogja, ha ez szerinte is nagyon fontos. Különben képtelen lesz rávenni a gyereket az együttműködésre. A kicsi rögtön megérzi, ha a felnőtt valamit nem gondol egészen komolyan.

2013. szept. 24. 08:50
 24/32 A kérdező kommentje:
Szerinte semmi baja, senki szerint sincs semmi baja, de én aggódom nagyon.
2013. szept. 24. 10:13
 25/32 anonim ***** válasza:
71%
Ahogy mások is írták, a kétszemélyes feladatokat is meg lehet oldani, én pl. megoldottam egyedül is, pl. a hintáztatást két kampóra felakasztott függőággyal, a gördeszkatologatást úgy, hogy a fitballnak toltam neki, ahonnan visszapattant... de ha végképp nem megy, akkor másik feladatsort kell kérni. Apukát meg meg kell győzni, hogy ha semmi gond nincs, a fejlesztés akkor sem árt, hiszen a majdani tanulási képességeit is fejlesztitek éppen... most tudjátok megalapozni, hogy a gyerek ne legyen diszes, figyelemzavaros, stb. Ezek a gyakorlatok ugyanis erre is jók.
2013. szept. 24. 10:55
 26/32 anonim ***** válasza:
100%

3-5 éves kor között szokták vizsgálni. A Vadaskertről sok jót olvastam...

Addig felesleges aggódni. Az is igaz, hogy ha az anyukának valami gyanús, akkor előbb-utóbb ki szokott derülni, hogy tényleg van valami. (Nem csak autizmus/asperger lehet.)

2013. szept. 24. 11:40
 27/32 anonim ***** válasza:
100%

Nem azért aggódsz ennyire, mert lelkiismeret furdalásod van?! Nagyon kevés időt töltötök együtt, ez borzasztó nehéz lehet. Látatlanban persze nem lehet semmit mondani, de emelem a kalapom, hogy a fiadnak semmi baja.

Miért pont az autizmusra gondoltál, mikor még a tüneteit sem ismered? Látod, hogy mennyire nem reális ez az aggodalom?

Egyébként bármikor elviheted a gyermeked egy felmérésre gyógypedagógushoz, pszichiáterhez, de mit fogsz mondani, mivel? Az, hogy nem beszél még édes kevés. A fiúk később szólalnak meg általában, és a beszéddel kapcsolatos problémák is jóval szélesebbek az autizmusnál.

2013. szept. 24. 12:26
 28/32 A kérdező kommentje:

Nem nincs lelkiismeret furdalásom, dolgozom, nem a plázákban járkálok a gyerek helyett és én már egész kiskorától félek ettől viszont csak 2,5 hónapja dolgozom.

Nagyjából ismerem az autizmus tüneteti, csak gondoltam hátha hallok itt valamit amivel kizárhatom.

Tudom, hogy 5 éves korig nem diagnosztizálják, a szemkontaktus hiányát mint gyakori tünete.

2013. szept. 24. 15:23
 29/32 anonim ***** válasza:
57%

A szemkontaktus tekintetében 3 féle auti van:

1. egyáltalán nem okoz neki gondot a szemkontaktus

2. felveszi, de nem tartja

3. egyáltalán nem vesz fel szemkontaktust

(Gyermekem a 2. kategóriába tartozik.)

Személyes beszélgetéseim alapján a 2-3. csoportban is többféle ok létezik:

1. Kimondottan kellemetlen, sokaknak fizikai fájdalmat okoz mások szemébe nézni

2. Annyi minden más érdekes dolog van, amit nézni lehet, dögunalmas a másik szemébe nézni

Ezzel is próbálom érzékeltetni, hogy nincs két egyforma auti! Vannak alarm jelek (repetitív mozgások, echolália, tárgyak pörgetése), ami elég erős gyanúra ad okot. Ezek közül egyikről sem számoltál be. Az összes többi inkább csak "kísérő tünet". Viszont hozzá kell tennem, hogy még a fentiek megléte sem kötelező autizmusban (tapasztalataim szerint vagylagos, de még erre se mernék mérget venni).

2013. szept. 24. 15:42
 30/32 anonim ***** válasza:
65%

B@sszus, egyből autista mert nem beszél 2 évesen????Meg szereti a rendet??? Jézus! Örülj neki, ha szereti a rendet. Az enyém is szerette egészen 4 éves koráig.

Most komolyan ennyiből egy 2 éves gyereket autistának képzelni. Mi ez az új divat, hogy mindenféle betegséget,vagy nevezzük aminek tetszik, szóval mindent bebeszélünk a gyereknek. Egy tök átlagos gyerekről beszélünk! Csak mert nem beszél de megérteti magát!!! Persze , hogy nem beszél, hisz megérteti magát! Érted???Miért is beszélne ha így is értitek?

Komolyan, ne haragudj, hogy durva voltam, de rettentően felháborít, hogy minden kicsit furább viselkedést betegségnek vél némely szülő felfedezni.

2013. szept. 24. 21:24
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!