Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Problémás gyerekek » Az autizmust már korai, pár...

Az autizmust már korai, pár hónapos korban is ki lehet szűrni?

Figyelt kérdés
Úgy gondolom a lányom nem fejlődik rendes ütemben szociális téren.Nagyon aggódom érte.Kérem írjanak olyanok, akiknél elég korán felmerült a gondolat, hogy valami nincs rendben.Milyen tüneteket produkált a gyereke, babája?
2010. márc. 29. 10:38
 1/7 anonim ***** válasza:

Miből gondolod, hogy nem fejlődik megfelelően? Az autizmus tünetei csak a kisgyerekkor vége felé szoktak jelentkezni. Szerintem még nagyon korai lenne néhány hónaposan bármit is kijelenteni, főleg azt, hogy autisztikus tünetei lennének. "A csecsemőkor vége felé szokták a szülők vagy nevelők elsőként felfigyelni arra, hogy amikor szeretettel közelednek a gyermek felé, vagy megölelni próbálják, akkor az közönyös marad, vagy éppen ellenségesen viselkedik. Ezen kívül még gyakran elmondható a kisgyermekről: a szemkontaktus hiánya, az arcán nem tükröződnek érzelmek, nem mosolyog, nem reagál a szülők, testvérek szavaira.

A rendellenesség első kézzelfogható jele az, amikor a gyermek csak nagyon későn vagy egyáltalán nem kezd el beszélni. A csecsemők, kisgyermekek egyre idősödnek, de mintha ezen a területen egyáltalán nem fejlődnének. Nem mondanak szavakat, nem próbálnak mondatokat összerakni. Gyakran tűnnek zárkózottnak, visszahúzódónak, közönyösnek. Inkább egyedül szeretnek lenni, és hajlamosak repetitív, önmagukat ingerlő viselkedésre, például hintázó mozgás, fejrázás. A gyermek két-három éves korára szemmel látható, hogy valami nincs rendben. Ahogy telik az idő, a gyermek verbális és kommunikációs képességei is lassabban, vagy nem fejlődnek."

2010. márc. 29. 10:44
 2/7 A kérdező kommentje:

Ő nem egy nagy gagyogó,leginkább akkor beszél, mikor van valami a szájában.az pedig ami 6 hónapos kontrollon kellene produkálnia: beszédre hangadással válaszol-nincs meg vagy csak nagyon ritkán.Még nem kacarászik,mosolyogni viszont mosolyog ezerrel.

Na jó már voltak alkalmak mikor kacarászott: repülőztette a párom, kukucst játszottunk....

Valami nekem még sem stimmel.

Mozgásban nagyon előre haladott.Forog,kúszni is már próbál-egy-két centit halad is.Szereti a zenélős játékokat.

Túl aggódom a dolgot?

2010. márc. 29. 10:51
 3/7 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem kicsit valóban túl aggódod :) Mivel már bőven mosolyog, hangokat is ad (teljesen mindegy, hogyan), kacarászik (ne várd, hogy állandóan csinálja, erre ok is kell), szerintem teljesen normálisan fejlődik a babád. csupán most mással foglalkozik, az enyémek is leállhat néha a már tudott dolgokkal, mikor új mozgást tanultak, míg azt nem fejlesztették tökélyre. Hogy érted azt, hogy hangadásra nem válaszol? nem néz arra? Nem figyel rád, ha felveszed és beszélsz hozzá? egy 6 hónaposnak ez a válasza... Próbálgat néha "beszélgetni", mozgatja a nyelvét, csücsörít, néha sikerül is néhány hangot kiadni..ennél több nem is kell. Az a fontos, hogy mikor ébren van és jelzi, hogy szeretne veled játszani, te beszélj hozzá sokat, próbáld megnevettetni, vágj fura grimaszokat...meglátod, fog ő még kacagni és igyekszik majd utánozni is :)) a féléves státsuzvizsg. kérdései nagyon általánosak, amiatt nem érdemes aggódni. Lehet, hogy a vizsgálat napán még épp nem csinálja, de másnap meg már ezerrel :)) 4 gyerekes anyuka, aki főiskolás korában beleásta magát az autizmus problémájába :))
2010. márc. 29. 11:08
 4/7 A kérdező kommentje:

Szia!Na, első gyerek.A poén pedig az , hogy én is pedagógusként végeztem......Hülye pedagógus : )

Én is tanultam erről.....

Bocsi, hogy ezt írom, de 4 gyerek mellett neked már nagy tapasztalatod van.Néha írhatnék neked privát egy két kérdést, ha valamiben nem vagyok biztos?

Anyukám sokat segít, de ő mindig elhesseget azzal, hogy túl sok időm van és ő erre már nem emlékszik.Hát kitől kérdezzek?Én aggódom,nekem valahol ez is a dolgom....

Előre is köszi.

2010. márc. 29. 11:14
 5/7 anonim ***** válasza:
Persze, nyugodtan írhatsz privit és ha tudok, segítek :))
2010. márc. 29. 11:18
 6/7 A kérdező kommentje:
Köszi, köszi, köszi......... : )Persze nem foglak állandóan zargatni : )
2010. márc. 29. 11:20
 7/7 anonim ***** válasza:
Nyugodtan, bármikor :)) Ahogy lesz időm, azonnal válaszolok :)
2010. márc. 29. 11:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!