Megkésett beszédfejlődés (vagy inkább valami más) ismét: fiam 2 éves múlt (26 hónapos), sok mindent mond, illetve mondana, viszont a szavaknak leginkább csak az első vagy első két szótagját ejti, és azt sem tisztán?
Pl. pószi=porszívó, finy=fűnyíró, stb. Van persze, amit jól mond, az egyszerű szavak, pl. baba, anya, szív,apa, mama, de, a legtöbb így néz ki: kanál=ka, szí=szív, bii=bili, ke=kerék, vagy kenyér, edé=egér...
Ez valszeg nem megkésett beszédfejlődés, mert beszél, de nem tudja kiejteni a szavakat szépen. Tegnap voltunk a két éves tanácsadáson, doki azt mondta, fél évig várjunk. Nálatok volt ilyen? Mit csináljak?
Lehet rajta gondolkodni de ahogy a doki is mondta még egy jó félévig évig telejsen felesleges.
én 3 éves koromig semmi értelmeset nem mondtam, de ez is normális.
Az én kisfiam is kb így volt ennyi idősen ugyanígy beszélt,majd kb 28 hónapos korában egyik este mondott egy egész mondatot"A Nimródka nem adta oda a játékot" :-) ,ez igen nagy sérelem volt számára,mert aznap este kb elmondtza 100 x,majd reggel is ezzel kezdett,majd még másnap elkezdett újabb mondatokat mondani nyelvtanilag teljesen helyesen,össze kellett állnia a dolgoknak nála.
Lehet,hogy nálatok is egyszer csak egész mondatokban fog beszélni,elég gyakori dolog.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!