Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Problémás gyerekek » Mivel zárhatnám ki az autizmust?

Mivel zárhatnám ki az autizmust?

Figyelt kérdés

Nagyon félek, hogy a kisfiam autista. De senki nem vesz komolyan. Mi az amit egy autista gyerek biztos nem csinál?

Rettegek, hogy ez a baja, már pici kora óta.

2013. szept. 23. 00:49
1 2 3 4
 1/32 anonim ***** válasza:
az autizmusnak különböző szintjei vannak, van olyan akinél nem látszik, és van olyan aki felnőtt létére úgy viselkedik mint egy 2 éves, a tesóm is kb ilyen. Miből gondolod, hogy a fiad autista, miket csinál?
2013. szept. 23. 02:49
 2/32 anonim ***** válasza:
100%
hány éves? 3 éves kor előtt ki sem mondják róla!
2013. szept. 23. 05:42
 3/32 anonim ***** válasza:
57%
Engem sem vettek komolyan hülyének nézett a családom, illetve gyerekorvos, védőnő, és sok más orvos is, még a Szakértői bizottságon is ahol picivel három év előtt vittem el, nem nyugodtam meg saját magamtól kértem időpontot Budapestre a Vadaskertbe, három hónap múlva kaptunk időpontot ekkor már 3 éve volt épp, kimondták 4 óra után egyértelműen, hogy a szülők a pedagógusok a Szakértői bizottság vizsgálati eredményei és megfigyeléseik alapján autizmus sprektumzavarral élő kislány! Én egy éves korától gyanítottam, de ő pot szinte mindenbe ellentéte volt a legtöbb autista gyermeknek, nálunk szemkontaktus volt, kedves barátságos bújós kislány volt, de nem beszélt, nem volt szobatiszta stb. Vidd el te is a Vadaskertbe ha ott azt mondják, hogy nem az egy életre megnyugodhatsz!
2013. szept. 23. 05:59
 4/32 anonim ***** válasza:
Előző vagyok azt akartam írni, hogy pont három éves volt mikor a Vadasba vittem!
2013. szept. 23. 06:00
 5/32 anonim ***** válasza:
100%
Te sehogy, azt csak valóban hozzáértő pszichiáterek tudjak kizárni. Vadaskert, vagy a szegedi gyermekkórház.
2013. szept. 23. 06:18
 6/32 anonim ***** válasza:
57%

Miért gondolod, hogy autista?

A baráti körünkban van egy kisfiú, akinek az anyukája írja ezt a blogot: [link] nagyon sok érdekes infót találsz rajta. Nála a szemkontaktus hiánya volt az első jel, amit az anyukája észrevett. Ahogy előttem írta is valaki, ez nagyon tipikus.

2013. szept. 23. 08:06
 7/32 A kérdező kommentje:
májusban volt 2 éves. Van szemkontaktus. Jò kedèlyű. Bölcsiben nagyon jòl kijön mindenkivel. DE. Nem beszèl. csak pár szòt hasznàl, babanyelven magyaràz. Kommunikàlni nagyon jòl tud, megérteti magát. Ami még aggaszt, hogy nagyon szereti a rendet néha.A biztonsàgi ràcsot mindig becsukja. Ha pelenkàzàs közben pl. leesik valami azt mutatja, hogy vegyem fel pl. De van mikor szèt dobàlja a jàtèkait. Még nem szobatiszta de van mikor jelzi, hogy pisilni kell.
2013. szept. 23. 08:52
 8/32 anonim ***** válasza:
Én a Te általad felsorolt dolgok miatt vittem el neurológushoz kb. két évesen. Nagyon részletes vizsgálatnak volt alávetve, és semmi idegrendszeri eltérést nem találtak. Ma két és fél éves és ugrásszerű fejlődést mutat két éves korához képest (!). Majdnem szobatiszta, mondatokat mond, aminek két évesen még nyoma sem volt... A rendet Ő is szereti, de hát meg kell hogy mondjam, én is.) Tőlem látja.
2013. szept. 23. 11:31
 9/32 anonim ***** válasza:
51%
Előző vagyok- én egy kicsit túlzásnak tartom, hogy ma már rengeteg gyereket speciális nevelésűnek vagy autistának diagnosztizálnak, csak azért, mert picit más, mint a nagy átlag. Egyébként autizmussal diagnosztizálva is lehet teljes életet élni. (ez egy spektrum, széles a kör)
2013. szept. 23. 11:34
 10/32 anonim ***** válasza:
Én úgy tudom, hogy az autista gyerekek nem játszanak szerepjátékot.
2013. szept. 23. 11:35
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!