Milyen tünetek, viselkedési formák zárják ki az autizmust?
Nálunk a gyanú merült fel mert nem beszél a 2,5 éves fiam. ez volt szeptemberben azóta kb50 szót mondd és használ van szemkontatktus barátkozós szereti a gyerekeket szobatiszta viccelődik imád puszilkodni a családdal, tehát semmi olyan furcsaság nincs nála ... ezért kiváncsi vagyok hogy van e olyan ami kizárhatná... de ezek szerint nincs bármi előfurdulhat :(
Viszont az igen szót még nem mondja de a fejével mutatja...a nem nagyon jól megy
hihi :) jópofák a dokik :) enyém 2 évesen kapott gyanút mert nem beszélt. majd kommunikációs nehézségei voltak ami miatt maradt a gyanú.
következő kontrollon nem találtak semmi de semmi tünetet, vakarták a fejüket, majd azt mondták, hogy akkor maradjon a gyanú, ki tudja, lehet 4 évesen majd előjön 1-2 tünet :)
hát én erre már nem tudok mit mondani :)
elolvastam a neten minden autizmussal kapcsolatos cikket, orvosi szaklapot, stb. részemről kizártam az autizmust :D
volt vittem át máshova a gyereket mert jelenleg havi 12.000.- ért kapja az ingyenes fejlesztést (+ue. a benzin :S)
na ott közölték, hogy nincs ennek a gyereknek semmi baja, mégis minek akarom fejleszteni, ez nem "zseniképző" :DDD
hát én már olyan jókat nevetek :))) az elmúlt 1 évben vagy 15 szakembernél jártunk és 3 fejlesztőnél, 4 logopédusnál... ne idegeld ki magad emiatt, ha az, akkor van egy neve és ennyi. ha meg nem az, ki fog derülni 1-2 éven belül, addig is jár a gyes ami azért jó, nézd a pozitív oldalát!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!