Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Problémás gyerekek » Milyen tünetek, viselkedési...

Milyen tünetek, viselkedési formák zárják ki az autizmust?

Figyelt kérdés
2és fél 3 éves korban
2012. dec. 11. 13:46
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
ha játszik szerepjátékot,ha játszik gyerekekkel,felnőttekkel.Tart szemkontaktust,korának megfelelően beszél,kérdést meghallgat odaillő dolgot válaszol .Láttam mondjuk autistát aki mindezt tudta mégis az volt.Érzelmeit kifejezi mások szándékát érti.
2012. dec. 11. 17:33
 2/16 A kérdező kommentje:
Hát ez az ...mert ha ez mindd megvan akkor mégis m alapján lett autista ? érdekes dolog az biztos!
2012. dec. 11. 17:46
 3/16 anonim ***** válasza:
rengeteg tünete van és csak hosszú vizsgálat után szokták megállapítani.Én is találkoztam olyannal aki autista volt szemkontaktust tartott jól beszélt,szerette a társaságot de sokszor nem értette mit miért csinál vagy mond más.Nálatok ki mondta ki a diagnózist?vagy milyen dolgok miatt indult vizsgálat?
2012. dec. 11. 18:02
 4/16 A kérdező kommentje:

Nálunk a gyanú merült fel mert nem beszél a 2,5 éves fiam. ez volt szeptemberben azóta kb50 szót mondd és használ van szemkontatktus barátkozós szereti a gyerekeket szobatiszta viccelődik imád puszilkodni a családdal, tehát semmi olyan furcsaság nincs nála ... ezért kiváncsi vagyok hogy van e olyan ami kizárhatná... de ezek szerint nincs bármi előfurdulhat :(

Viszont az igen szót még nem mondja de a fejével mutatja...a nem nagyon jól megy

2012. dec. 11. 18:23
 5/16 anonim ***** válasza:
100%
szerintem nem az a kisfiad.Ilyen kicsi korban meg még nem is szokták ezt kimondani.Hosszas vizsgálatok után kb 5-6 éves korban mondják ki.Ne aggódj szerintem ezen.Mi is átmentünk ilyenen és most már biztosan kimerem jelenteni hogy nem az a lányom .
2012. dec. 11. 18:28
 6/16 anonim ***** válasza:
100%
valaki jól rád ijesztett.Fiúknál nem is olyan furcsa ha még csak ennyit beszél.
2012. dec. 11. 18:30
 7/16 A kérdező kommentje:
Köszönöm aranyosak vagytok az biztos ,hogy be vagyok rezelve rendese... :( szegény gyereken azt nézem csak,hogy mikor csinál valami furát vagy tesz valamit ami gyanus lehet. ÁÁÁ borszaztó az egész. Megkérdezhetem nálatok mi volt hogy nálatok is felmerült a gyanu?????????? Köszönöm
2012. dec. 11. 19:41
 8/16 anonim ***** válasza:
nalunk is hasonlo a helyzet,mindjart 3 eves lesz es meg alig beszel,de nem hiszem h autista lenne,mert nem ritka fiuknal,h 3 evesen kezdenek beszelni.az autistasagot,tenyleg csak szakorvos tudja megmondani,mert sok tunet egeszseges gyermekekben is megvan.
2012. dec. 11. 21:34
 9/16 anonim ***** válasza:
Az autizmust ma már autizmus spektrumzavarnak hívják. Sajnos, hál Istennek már a 2 éves gyerekről is megállapítható. Legalább időben megkezdik a fejlesztést. Azért spekturm, mert belefér a felnőtt programozó, mérnök, stb., akiről csak ekkor derül ki, és a nagyon súlyos fajta is. Ha tuti biztosra akarsz menni, az autizmus alapítvány ambulanciája a legjobb. Ha nincs a spektrumon, nem fog diagnózist kapni. Így legalább magadat is megnyugtatod.
2012. dec. 11. 22:30
 10/16 anonim ***** válasza:

hihi :) jópofák a dokik :) enyém 2 évesen kapott gyanút mert nem beszélt. majd kommunikációs nehézségei voltak ami miatt maradt a gyanú.

következő kontrollon nem találtak semmi de semmi tünetet, vakarták a fejüket, majd azt mondták, hogy akkor maradjon a gyanú, ki tudja, lehet 4 évesen majd előjön 1-2 tünet :)

hát én erre már nem tudok mit mondani :)

elolvastam a neten minden autizmussal kapcsolatos cikket, orvosi szaklapot, stb. részemről kizártam az autizmust :D

volt vittem át máshova a gyereket mert jelenleg havi 12.000.- ért kapja az ingyenes fejlesztést (+ue. a benzin :S)

na ott közölték, hogy nincs ennek a gyereknek semmi baja, mégis minek akarom fejleszteni, ez nem "zseniképző" :DDD

hát én már olyan jókat nevetek :))) az elmúlt 1 évben vagy 15 szakembernél jártunk és 3 fejlesztőnél, 4 logopédusnál... ne idegeld ki magad emiatt, ha az, akkor van egy neve és ennyi. ha meg nem az, ki fog derülni 1-2 éven belül, addig is jár a gyes ami azért jó, nézd a pozitív oldalát!

2012. dec. 12. 00:17
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!