Szerintem három éves kor körül vigyed el, mert addig sokat fejlődhet.
2013. szept. 23. 11:37
12/32 anonim válasza:
Ebből az égvilágon semmi nem derül ki... az én lányom másfél évesen már beszélt, 2 és fél évesen lett szobatiszta, a rendet nem szerette, és autista (Asperger-szindrómás).
Szóval az általad felsorolt tünetek az égvilágon semmire nem utalnak. Ha gyanúd van, figyelgesd, jegyzetelj, és majd 3 éves kora után lehet szakorvoshoz fordulni.
2013. szept. 23. 12:02
13/32 A kérdező kommentje:
Figyelem nagyon, voltunk pár hónapja a bhrg alapítványnál a beszéd gond miatt, nem találtak semmi eltérést, tornát javasoltak, amit sajna nem nagyon tudunk csinálni, mert mikor haza érek melóból már rakhatom is le aludni, de azt mondták semmi baja.
Nem tudom, hogy fogom feldolgozni ha autista.
2013. szept. 23. 12:53
14/32 anonim válasza:
Már ne is haragudj, de azt írod, hogy tornáztatni nincs időd, mert hazaérsz és már teszed is le aludni. Mégis mikor jut akkor időd figyelni? És az helyett, hogy figyeled, nem lenne jobb foglalkozni vele? Vagy mondjuk minél többet vele lenni, beszélgetni, mondókázni, játszani, hogy attól tanulhasson meg beszélni, akinek az lenne a kötelessége, hogy a lehető legtöbbet tegye érte?
2013. szept. 23. 14:22
15/32 A kérdező kommentje:
Nyilván játék közben figyelem. Sokat kell dolgoznom sajnos nem tudok mit tenni, ez van. Regegl 7kor elmegyek és fél-8 körül érek haza. Péntek délután és szombat vasárnap tudok vele lenni.
2013. szept. 23. 14:34
16/32 anonim válasza:
Én aspi vagyok, egyetemre jártam, férjem van, gyerekem lesz, barátaim vannak, normális munkám - nyugi, együtt lehet vele élni. Nekem egy megváltás volt, amikor kiderült, hogy ez van, nem vagyok marslakó, csak másként élek meg dolgokat. Millió látszólag apróság van, ami neked természetes, de nekem meg meg kellett tanulnom. Ahogy előttem írták elég széles a spektrum, ha súlyosan autista lenne, egyáltalán nem kommunikálna. Én például kisbabaként nem tartottam a szemkontaktust, nem reagáltam jól az anyámra, nem tudott megnyugtatni például.
2013. szept. 23. 15:59
17/32 A kérdező kommentje:
Azért is félek ennyire, mert a munkahelyemen van egy autista, és életveszélyes ahogy viselkedik. Sajnálom szegényt, de már nem bírom elviselni. Nem akarom, hogy a fiam is ilyen legyen.
2013. szept. 23. 16:03
18/32 anonim válasza:
"a munkahelyemen van egy autista" - nincs két egyforma autista, ez egy spektrum.
2013. szept. 23. 17:40
19/32 A kérdező kommentje:
ezt tudom, de ezt látom a környezetemben, más autistát nem ismerek.
2013. szept. 23. 21:35
20/32 anonim válasza:
Akkor tornáztassa, aki vele van, ez nem mentség! Oké, dolgozni kell, és javasolják a fejlesztő tornát. Tessék megbízni a bébiszittert és hajrá torna, ez nem így működik, hogy nincs időm, nincs torna, de zavarna ha zavaró lenne... anyám, nem is találok szavakat. Nem rettegni kell hanem csinálni. A rettegéstől nem fog megszólalni. Bocs ha kemény vagyok, de ez van.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!