ADHD-s gyermekednek melyik Omega3 vitamint adtad?
Egyszerűen a patikában nincs olyan amit keresek, a webáruházakban meg horribilis összegért lehet megvásárolni pl 40 napos adag 5000
Azt javasolták olyat keressek amiben EPA és DHA található. Ezen kívül olyanra lenne szükségem ami vagy rágótabletta, szirup, vagy csepp. A fiam 4éves lesz, még nem tudja lenyelni a gyógyszereket.
Köszönöm!
4 évesre ki mondja, hogy ADHD-s???Elég felelőtlen orvos. 6 éves kor előtt senki nem jelent ki ilyet.
Mi egyébként ezt esszük, össze lehet rágni, de ki is lehet nyomni és szirup formájában meginni kiskanállal
Köszönöm.
..hogy kimondja? A nevtan egyszer + voltunk magán vizsgálaton is, és ott is.
Figyelem és magatartás zavar is van, ezért is kérték az Omega3-at.
Magatartászavar ennyi idős gyereknél nincsen, csak oppozíciós zavar! Az ADHD-ra is csak a gyanút lehet kimondani maximun. Ha a gyanú fenn áll, akkor speciális terápiát kell kezdeni (ayres, TSMT, BHRG, kognitív viselkedésterápia, iskolás korban gyógyszeres kezelés)
A valódi ADHD (a nem valódi hátterében nem organikus, hanem érzelmi okok állnak, vagy más kórkép van a háttérben, amit elfed a viselkedésprobléma) idegrendszeri zavar, genetikai háttérrel bír és nem fog elmúlni az omega 3-tól!
egy szakmabeli
Köszönöm a választ!
Sehol nem írtam hogy ettől várom hogy elmúljon, csak ajánlották, hogy talán segíthet neki a koncentrálásba, az agyi működésben. Természetesen fejlesztésre is indulunk.
Mindent megteszek érte amit csak lehet.
Egyébként ha már itt van egy szakmabeli, ki is használnám egy kérdéssel, hogyha megengeded: amennyiben tökre egyértelmű mi a probléma a fiamnál, akkor miért csak "gyanú". Egyértelműen produkált mindent a vizsgálaton aminek elő kellettt jönnie. Oxigénhiánnyal született, elég "pörgős" "dührohamos" volt pici kora óta. Mikor bekerült közösségbe tűnt fel, hogy valami nem stimmel, teljesen más mint a többi gyerkőc. Most ott tartunk, hogy olyannyira zavarja a foglalkozásokat (nem tud egy mesét sem végighallgatni, azonnal szalad más inger után nézni), hogy bevittek neki egy kismotort a terembe, hogy kösse le magát addig is. Egy ovónő van 24gyerekre délelőtt 10.30-ig.Úgyhogy minden nap úgy megyek érte, hogy na ma mi történt, mire fog panaszkodni az ovónéni.
Az oviban nem biztosítanak számára addig fejlesztőt, amíg csak gyanú van, konkrét "diagnózissal" (de bután hangzik :) ) foglalkoznak csak vele. Természetesen mi is visszük majd fejlesztése, még nagyon friss ez a dolog, most derültek ki a dolgok, és még a keresés fázisában vagyunk.
Egyébként egy szintén kolléga mondta ki az ADHD-t,olyan, aki nevtanban dolgozik, és ott is végez vizsgálatokat.
1. Diagnózist csak a nevtan, szakértői bizottság, vadaskert, vagy más pszichiátriai központ adhat ki. A magán vizsgálatok ebből a szempontból nem mérvadóak. ADHD ás más diagnózist csak orvos és/vagy klinikai szakpszichológus adhat.
2 A vizsgálat sokszor több alkalmat vesz igénybe, mivel ki kell zárni a többi kórképet. Az ADHD gyakran jár együtt más kórral is sajnos. Illetve hiperaktivitás tüneteket okozhat más jellegű probléma.
4 évesen nem szokták még ezt a kódot kiadni annak ellenére, hogy a tünetek 5 éves kor előtt már specifikusak lehetnek, viszont a normál fejlődés sok mindent változtat, nem szabad kapkodni a diagnózissal.
3. Jó lenne, ha felkeresnétek a Vadaskertet, vagy a Delej utcai klinikát. Amit ott mondanak, az úgy is van. Ebből a szempontból én a magán vizsgálatokra nem adok. A fent említett intézményeknek van annyi gyakorlata, hogy helyes diagnózist állít fel és segít a megfelelő terápiában is.
Köszönöm a kimerítő választ :)
Édesmindegy, hogy mi a diagnózis, hivatalos-e vagy sem, mit nevezünk ADHD-nek vagy sem, van e egyáltalán ilyen problémája, mert korai kijelenteni, magatartás, figyelemzavar......nem hivatalos a vizsgálat, már nem is létezik a gyerekem problémája. De létezik, és nekem ő az első definíciók ide vagy oda
....természetesen megyünk tovább...... :):)
Nem jutunk előbbre, akkor Vadaskert.
Köszönöm szépen!
Elméletileg a "magán" vizsgálatot végző hölgy a megyei nevtanban is végez "hivatalos" vizsgálatokat. Természetesen mondta is, hogy ez nem hivatalos. Figyelemzavar sokkal nagyobb probléma nála, mint a hiperaktivitás, sajnos nem tud figyelni huzamosabb ideig, max 2 perc,de az is nagyon nehezen megy neki. A nevtanba, ahova tartozunk, szintén ezt mondták, illetve vinni kell majd hivatalos vizsgálatra, oda már beadtam a kérelmet, 15 napon belül fognak nekünk válaszolni.
Ami bánt az az, hogy egy kis faluban élünk, egy darab ovivial, ahova járnak ki gyógypedagógusok fejlesztésre, és itt lenne a lehtőség, hogy a kisfiammal is tudnának egy picit foglalkozni, de hiába látja az ovónő is, addig nem csinálhatnak semmit, amíg nincs hivatalos papír. Most keressük a környékbe, ki az aki konkrétan tudná fejleszteni. A kolléganőd szerint először kifejezetten egyéni fejlesztés szükséges, utánna kiscsoportos, ha egy kicsit fejlődne a figyelmi képessége, akkor lehetne pl. egy beszédindításra is, mert azzal is problémák vannak.
A kis ördögfiókám nem pszichésen problémás, bár nem is tudom mi lenne a jobb, én laikus úgy gondolom azt könyebb lenne fejleszteni, bár az sem biztos. 42-ik hétre született, szennyezett magzatvíz, oxigénhiány,beteg is lett,láz, infúzió, két hét kórház. Már ott kezdődtek az érdekes dolgok, mert mióta megszületett egyfolytában sírt,felsírta a többieket, szoptatási időben ki kellett hogy vigyék a csecsemősök, és a csecsemőosztályon is elkülönítették.
Attól félek a legjobban, hogy mi lesz majd vele, hogyha iskolás lesz. MÁr most ő a feketebárány a csoportba, mi lesz később. Én elfogadom így, nagyon szeretem,de emlékszem anno még mikor én iskolás voltam, milyen is volt egy "renitens" gyerek, és hogy bántak vele a pedagógusok. :( Nagyon jó életet szeretnék neki, vagyis olyat, hogy ezzel a problémával ami van tudjuk annyira fejleszteni, behozni a lemaradását, hogy később ne legyen belőle problémája, és érzelmileg se érezze azt, hogy csak azért mert Ő más kiközösítik, pedig erről Ő nem is tehet.
Még egyszer köszönök mindent!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!