Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Problémás gyerekek » Miert sir a kislanyom? (Reszle...

Miert sir a kislanyom? (Reszletek lent)

Figyelt kérdés
Sziasztok. Kislanyom 2 eves lesz es allandoan sir, szinte remeg, mikor jon vki hozzank nala kisebb babaval, de csak akkor, ha a babak sikongatnak, visitanak. Nagyon megijed. Ez akkor is igy van, ha mi megyunk masokhoz. Csak a nala idosebb gyerekekkel jatszik, a "siros" kuabalos babaktol megremul es vigasztalhatatlanul zokog. Normalis ez? Igazabol sosem volt korulotte kiabalas, zajongas, foleg ilyen jellegu, en ezert gondolom, h ez ijeszto neki. Ismerosom, viszont azt mondja, tulerzekeny, orvoshoz kene vinnem, mert ez nem normalis reakcio. Vki volt mar hasonlo helyzetben? Igy az a gond, h nem nagyon tudunk kisbabas tarsasagba jarni, mert mindig siras a vege es igy hozzank sem jonnek szivesen...Mivel tudnek a kislanyomnak segiteni, h legyozze ezt a "felelmet"?
2013. aug. 19. 21:53
 1/8 anonim ***** válasza:
100%

Lehet, hogy túl érzékeny, de nem gondolnám, hogy annyira "nem normális", hogy orvoshoz kéne ezért vinni.

Kisfiam két éves lesz, és az egyik nagypapájával most játszott életében elöször felszabadultan, nagyon sokáig sírva fakadt, ha csak meglátta, pedig kb. 1-2 hetente találkoztak.

Nem hinném, hogy egy ekkora gyerekkel pszichésen még bármit tudna kezdeni egy orvos, de szerintem ez elöb utóbb magától is rendezödni fog.

Off: úgy bírom, hogy a mások gyerekére olyan könnyen rámondják, hogy nem normális a viselkedése...

Szerintem minden kisgyereknek más az inger küszöbe, neki pont ez nem tetszik, van ilyen. A másik meg sírva fakad a kutya ugatástól, a repülõtõl, stb.

2013. aug. 19. 22:36
 2/8 A kérdező kommentje:
Nekem is tokre lelkiismeret furdalasom volt, h valoban az en gyerekemmel van gond?? De nalunl sosem volt visitas stb. Ezert gondolom, h ez a problema forrasa. Nemelyik baba, pedog ugy sikit, h a felnott ember fulet is bantja, irritalja, hat meg egy kicsiet. Remelem rendezodik hamarosan a mi problemank is, mert rossz igy. Mar ki is gunyoltal ezert a hatunk mogott. No mindegy. Koszonom a valaszt.:) Kicsit megnyugtatott.:)
2013. aug. 19. 23:50
 3/8 A kérdező kommentje:

*nalunk

*pedig

*gunyoltak

Bocsi a hibakert, tul kozel vannak a telon a betuk...:)

2013. aug. 19. 23:52
 4/8 anonim ***** válasza:

Ne izgulj, ez nem ritka. Mondd el az ismerősöknek előre, hogy ne lepődjenek meg. A kislányodat meg vigasztaljad ha megijed. Esetleg próbálkozzatok olyan helyeken találkozni a babákkal, ahol távolabb tudtok húzódni, esetleg elmenni, ha a kislányodnak már túl sok az inger. A vendéget ugye nem lehet elküldeni, de a játszóházban elmehettek egy távolabbi sarokba.

Az én hasonló korú gyerekem a buszok ajtónyitódás-csukódás hangjától félt. Nem sűrűn buszoztunk, de azt végigbőgte szegény akármit csináltam vele.

2013. aug. 20. 08:10
 5/8 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem ez nem egy ritka jelenség. A kislányod valószínűleg érzékeny az éles hangokra, és azt sem érti, miért sikít, sír egy kisbaba. Sokszor magyarázd el neki, hogy a babák még nem tudnak beszélni, ezért sírnak, sikongatnak. Nekem a nagyobbik kisfiam ilyen érzékeny, pl. nem bírja a turmixgép, porszívó, repülő hangját, és a gyereksírást sem viseli jól (a kistesója miatt elég sokat szenvedett). Megtanítottam rá, hogyan fogja be a fülét, vagy menjen át egy másik szobába, és azóta sokkal jobb a helyzet. 2 évesen még ő is sírt, ha zavarta vagy megijesztette valamilyen zaj (most 3 éves).
2013. aug. 20. 23:33
 6/8 anonim ***** válasza:
Az en lanyom is igy reagalt a kicsikre meg masfel evesen, azota mar megy vigyasztalni, ha sir vagy sikit egy baba. Nagyon sokat magyaraztam, hogy melyik baba miert sir az utcan, messzirol figyeltuk oket, ahogyan sirtak, hogy szokja a hangot. De tovabbra is fel a botmixertol, nehany hangosabb autotol es a galamb huhogasatol, pedig ezekkel ugyanugy probalom megismertetni. Mar nem fel az autoriasztok hangjatol. ennek ellenere nem hiszem hogy tulerzekeny, egyszeruen o ilyen tipus, majd kinovi. Az en ismeroseim szerencsere megertettek a helyzetet, probaltak csititani a gyerekuket, ha az enyemet megijesztette a sikitas, es egy kislany akit a legnehezebben viselt el mara a legjobb jatszotars lett, pedig meg csak 22hos.
2013. aug. 22. 20:57
 7/8 A kérdező kommentje:
Koszonom a tanacsokat, probalkozunk, hatha javul a helyzet.:)
2013. aug. 25. 01:42
 8/8 anonim válasza:
démonok XD
2013. aug. 28. 15:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!