Ez azt jelenti, hogy nem szeret a kislányom? Részletek lent.
Tegnap séta közben összefutottunk egy másik, kisgyerekes családdal. Az anyuka biztatta a gyerekét, hogy fogja meg a lányom (2,5 éves) kezét és vigyék haza tesónak. A lányom eleinte tartózkodó volt, illetve mondta, hogy nem megy, akkor mesélt neki az anyuka, hogy pedig mennyi játék van nálunk, na erre kitalálta, hogy megy, de visz engem is. Itt már engem is kezdett érdekelni, mi lenne a válasza, ha én nem mehetnék, mondtam hát neki, hogy de én oda nem mehetek, mert nem hívtak, egyedül kellene mennie. És belement! El is indult velük, mi a férjemmel meg a kisebbik gyerekünkkel el is indultunk a másik irányba, mondtam hangosan, hogy akkor mi most elmegyünk, szia, erre ő is integetett, és ment a gyerekkel kézenfogva. A férjemnek kellett "erőszakkal" elhoznia. Még hisztizett is miatta, hogy nem engedtük el. Utána átbeszéltük párszor a dolgot és többször is azt mondta, hogy igen, elment volna, a játékok miatt. Most akkor ez azt jelenti, hogy neki a játékok nagyobb vonzerőt jelentenek nálam?
Egy másik dolog meg ma történt, meglátogattuk egy távoli rokonunkat, velünk egyidős, fiatal házaspár kisbabával. A lányom először találkozott velük. Idővel kezdte nagyon otthon érezni magát, egyszer csak megütötte a térdét és sírni kezdett. Odamentem hozzá, hogy megvigasztaljam és megsimogassam a lábát, erre úgy nézett rám, mint egy idegenre, eltolt, hogy ne simogassam, és a karjait kitárva szaladt ehhez a rokon anyukához, hogy vigasztalja és simogassa meg ő. Teljesen kiborultam már miatta. Miért csinálja ezt?
Nyugi ne aggódj. :) Ez a játékok miatti csere is csak annyi h megnézte volna ha el is megy de mihelyst eltelik egy kis idő te kellettél volna neki. Nem hiába gyerek el lehet bolondítani. :) Ez természetes. :)
Az meg h nem te kellettél neki se vedd magadra. Barátkozó típus a lányod és jól esett volna az új barátnál vigasztalódni. Ne feless te vagy az anyukája nálad jobban csak senkit nem szeret úgysem. :) Légy boldog h ennyire bátor kis csaj nem ijed meg az új barátoktól. Sok kisgyerek cserélné el egy fagyira az anyukáját :D de hát náluk ez annyit tesz h amíg tart pl a fagyi oké de utána anyu jöjjön. :) Ne vedd a szívedre :)
Eszébe sem jutna lecserélni téged, dehogy is! Fel sem fogta, mit jelent a dolog, csak az új játékok érdekelték! Ők még nem értik az "örökké" fogalmát (felnőtt elmének is felfoghatatlan igazából), nekik a "mostantól velünk laksz" annyit jelent kb, hogy este hazamész anyához! :D
Fel sem fogja, hiszen lehetetlen is, számára ilyen helyzet nem létezik, olyan világ egyszerűen nincs, amiben te nem vagy jelen, ezért nem is kapálózik ellene, érted? :)
Egyébként pedig nem szabad még viccből sem ilyet csinálni a gyerekkel, értsd meg, ez ugyanaz, mint ha felnőtt emberek játszanak egymás érzéseivel. Kiszolgáltatott neked, ne bolondítsátok ilyen butasággal, hogy elviszi valaki! :)
Jaj, köszönöm a sok vigasztaló szót, bátorítást! Most nagyon rám fért! Valószínűleg igazatok van, nem fogta fel igazán, hogy ez mit jelentene, és tényleg nem lett volna szabad így átverni.
És az is igaz, hogy nagyon bátor és barátkozós kislány, sokan meg is lepődnek rajta, ugyanakkor nagyon ragaszkodó volt eddig. Soha nem maradt el könnyen nélkülem, még a nagyszüleinél se. Ezért volt nagyon ijesztő a reakciója. Illetve azt se gondoltam volna, hogy a másoknál vigasztalódás a bátorságából következik.
Nagyon köszönöm, hogy vigasztaltatok, egészen megnyugodtam tőle.
(Én mindenkit felpontoztam. :-) )
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!