Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Csak engem szerencséltet a...

Csak engem szerencséltet a lassan 2 éves kislányom ilyen viselkedésekkel? Részletek lenn.

Figyelt kérdés

Mindenre az első reakció: nem. Néha már ha nem is hozzá beszél az ember, hanem máshoz, és ahhoz tesz fel egy kérdést, ő akkor is közli: nem! így reflexből. vagy, reggel elindulni, az egy gyötrelem. gyere, öltözni, vagy ha pelenkacsere kell előtte, gyere légyszi cseréljük ki a pelusodat, mert m,együnk a boltba, aztán a játszóra, rögtön: nem! jó esetben, mert van, hogy simáén úgy tesz, mintha nem is hallaná mit beszélek. ma reggel már ráförmedtem, hogy azonnal jössz, és öltözünk, különben megyek egyedül! na jött mint a kisangyal, de nem szeretném, ha ez állandósulna. tegnap meg ma már 3 nagyobb hiszti volt emiatt, 3/4 óra alatt sikerült elindulni (hiszti+lenyugvás+eset megbeszélése+öltözködés). kb. 3 héttel ezelőttig meg lehetett vele beszélni majdnem mindent, kompromisszumkész volt, most ez dőlni látszik. jó, tudom, dackorszak. de meddig tart még ez? ti hogy kezelitek? ált. van türelmem, mert megedződtem mellette, nem volt egyszerű eset sosem, de néha most már utálom, hogy játszom a papagáj.t pedig sose volt divat, hogy könyörögtem eddig se, amit meg kellett, azt meg kellett.

köszi minden ötletet, tapasztalatot, de olyat ne írjatok légyszi, hogy kapjon pofont meg stb, mert annak nem vagyok híve semmi körülmények közt.

2010. okt. 29. 13:00
 1/6 anonim ***** válasza:

Fentiekkel engem is 'szerencséltet' a fiam. Nálunk ez nagyon hullámzó, napok telnek el, hogy aranyos, együttműködő, aztán jön pár ilyen nap. Tapasztalatom szerint a könyörgéssel nem megyek semmire, a kiabálással sem. Néha erővel kell legyőznöm, pl. amikor az utcán csak azért is a másik irányba menne a motorral. Ilyenkor megfogom a motort, és a helyes irányba fordítom, gyerekestül. Szakkönyvek szerint ez természetes velejárója ennek a kornak, türelem, türelem.... :-)

A játszótéren minap azt mondta egy óvodás korú gyerek anyja, hogy most sokkal nehezebb a gyerekével, mint 2 évesen :-S

2010. okt. 29. 13:42
 2/6 A kérdező kommentje:

ó, lehet neki nem csinálta ezt 2 évesen....elképzelni se tudom, hogy még nehezebb legyen, hogyan, mi módon? :)))

nálunk is úgy van megfigyelésem szerint, hogy pár nap csend, aztán egy-két nap borzalom. :)

2010. okt. 29. 13:51
 3/6 anonim ***** válasza:
Ismerös...Lesz ez még rosszabb is.Tanuld meg kezelni.A lányom 2,5 éves.....Dac korszak....
2010. okt. 29. 13:53
 4/6 A kérdező kommentje:
pont azt kérdeztem, hogyan kezelitek, nem azt hogy mi ez....
2010. okt. 29. 13:58
 5/6 anonim ***** válasza:
Ugyan ez, 2 éves, kedvenc szava a NEM és a NEMÁ. Kiborit!!! Még ha igent akar mondani, akkor is nem lesz belőle, de tényleg. Ez az álitólagos dac-korszak egy éve tart, és néha ugy érzem soha nem növi ki, hanem ilyen a természete. A "nem szabad"-tol meg végképp kiakad a kisasszony, rögtön sir és toporzékol. Ha valami miatt hisztizk (pl kapcsoljam be a hülye Lily babás dvd-t) akkor kimegyek a szobábol és hagyom lenyugodni. Néha nem ér semmit a babusgatás.
2010. okt. 29. 14:00
 6/6 anonim ***** válasza:

Megmagyarázom neki miért nem szabad.Ha nem jön be,megmondalak apának ha hazajön.....,erre mondja,hogy jó leszek,de ne szóllj. :)

Ha végképp nem bír magával szólok neki,hogy hagyja abba,ha nem akkor számolok 3 ig,ha nem csörög le akkor irány a szobája amig le nem nyugszik.

Az nálunk is van,hogy indulnank,gyere öltözni,ö meg megy az ellenkezö irányba.Akkor mondom neki mi megyünk öcsival,te meg itthon maradsz.Erre jön ö is szépen.Ha már kinnt vagyunk semmi gond.

2.voltam.

2010. okt. 29. 14:52

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!