Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Problémás gyerekek » Evésprobléma 5 évesnél. Tanácsok?

Evésprobléma 5 évesnél. Tanácsok?

Figyelt kérdés
Én a gyermek apukája vagyok, az anyjával külön vagyunk már több mint 2 éve. A gyerekünk szörnyen rossz evő, egyszerűen idegőrlő minden ebéd. A tojást, virslit, parizert megeszi, de a rendes, főtt ételt nem. Képes egy órát is elnyüglődni egy kis adag levessel, közben sírás, hiszti, duzzogás, minden. Aztán még a második fogás sehol... Együtt eszek vele, de semmi. Ha nem eszik rendesen, nem kap délután fagyit, vagy egyéb édességet, de legtöbbször ez sem elég visszatartó erő számára. Az anyja azt állítja, h nála rendesen eszik, de egy beszélgetés során kiderült, h vitte már orvoshoz is emiatt, meg hát látom, hogy a gyerek sovány, mindössze 15 kg. Ill. már annyi sem, mert mindig ráállítom a mérlegre, hogy lássam, mi a helyzet. Mástól azt hallom, hogy évente új ruhákat kell venni a gyereknek, mert kinövi, az én lányom meg évekig is elhordja ugyanazt a ruhát. Próbálok vele beszélgetni erről, de csak bámul maga elé, hiába kérdezem, mi a baj. Van, hogy azt mondja, otthon rendesen eszik, van hogy azt mondja, h anyával sem eszik. Van, amikor azt mondja, h sok hamburgert eszik, valamikor meg azt, hogy rendes kaját. Nem a gyomor kapacitásával van a gond, mert volt, h amikor úgy láttam, h rendesen evett, utána még simán bevágott több vaníliás karikát, vagy chipset. De mostanában már nem is tartok ilyet itthon. Mit lehet tenni? Másnál is van ilyen probléma?

2013. aug. 13. 16:02
1 2
 11/11 anonim ***** válasza:
Lehet,hogy lelki okai vannak,sőt.Nem a mérlegelés,meg a kényszerítés a megoldás erre.Szerintem egye azt,amit akar,akkor is,ha nem a klasszikusan ajánlott ételek.Legyen az étkezés öröm,ha egy tányér chips vagy csoki,hát legyen.Mert a boldogan együtt töltött idő,sokkal táplálóbb a lelkének,mint a rostokban gazdag főzelék,a testének.
2013. aug. 27. 23:51
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!