Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Anyukak hasznos tanacsok...

Anyukak hasznos tanacsok koltozeshez?

Figyelt kérdés
2 es fel eves fiunk van. Ugy adodott hogy 2 het mulva koltozunk..mar az elmult 4 evben 14szer koltoztem a ferjem uzleti ugyei miatt..igazi vandor c.ganyok vagyunk:) a lenyeg hogy mindig egy kaosz az egesz. Tiszta ideg vagyok allandoan es egymast oljuk a ferjemmel amig be nem rendezkedtunk meg nem nyugodtunk. Hasznos tanacsok? Azt se tudom mar megint mivel kezdjem..es most mar a gyerek se olyan pici..meg nem beszel es sokszor fogalmam sincs mennyit ert abbol amit mondok..ot is fel kellene keszitenem. Otletek?
2013. júl. 24. 14:06
 1/6 anonim ***** válasza:
Nektek tanácsot adni? Hiszen rutinosak vagytok már :) Cuccokat dobozba, felcímkézni, gyereket bevonni a dobozolásba.
2013. júl. 24. 14:16
 2/6 A kérdező kommentje:
Igen rutin az van.. de mindig valahogy sz.r kerul a palacsintaba es kapkodunk..egy csomo dolog van amit mindennap hasznalunk es ugy ezeket nem lehet elore eltenni..plussz vendegek us jonnek hozzam jovoheten..1 hetre..nem tudom kemondani.megvettek a repulojegyet. Tegnap derult ki hogy koltozunk..jajj. asszem csak hisztizni jottem fel erre az oldalra:)
2013. júl. 24. 14:21
 3/6 anonim ***** válasza:

Egy 2,5 éves gyermek már érti, hogy mi történik körülötte, függeltelnül attól, hogy nem beszél (nem jelez vissza egyértelműen úgy, hogy te is megértsd).

Édesanyaként én semmiképpen nem hagynám ki a felkészítést.

Esetleg az állatkáival lehet játszani, hogy új helyre mennek, az állatkák is bedobozolják a kis holmijukat és az új helyen új játékoknak nagyon örülnek, várják az új játszóteret stb.

Ha 4 éve alatt 14szer költöztetek, akkor az átlagosan 4 hónap egy lakásban! Picit sok a változás, bevallom, én ennyi idő alatt be sem tudnám lakni, othonossá sem tudnám varázsolni teljesen a lakókörnyezetemet. Persze bizonyára jó oldalai vannak, de a picinek ebben a helyzetben különösen fontos, hogy legalább a személyetek állandóságát, a nyugodt családi légkör állandóságát megtapasztalhassa- így a költözések körül kialakuló "felnőtt cirkusz" sokkal többet árthat, mint a tény, hogy költöztök.

Ő eddig így nőtt bele a helyzetbe, neki az a természetes, hogy változnak a tárgyi feltételek körülötte- ebből nincs is baj. Az aggasztóbb számomra az, hogy mindez káosszal, veszekedéssel, ordibálással jár- az egyetlen élethelyzetben sem hat építően még egy felnőttnek sem.

Ha ilyen gyakran kényszerültök váltásra és üzleti ügyek miatt, akkor gondolom nem megélhetési gondok vagy filléres kiadások hajtanak benneteket egyik helyzetből a másikba (ez nagyon jó).

Vannak költöztető cégek. Igaz, hogy pénzért teszik mindezt, de nekem a családi béke és a kisfiam nyugalma ennyit megérne. Esetleg nézzétek meg, érdeklődjétek meg, hogy milyen lehetőségeitek vannak ebben a jelenlegi lakóhelyeteken. Sok olyan cég van már, aki az irányításoddal dobozol, címkéz is, majd felpakol, kipakol stb.

Sok sikert.

2013. júl. 24. 14:28
 4/6 anonim ***** válasza:

14-szer? És most ilyen hirtelen? Miért?

Tanácsolni csak annyit tudok, hogy jó idő lévén először rakd el az összes ruhát, csak néhány váltás maradjon elöl. Az rengeteg hely, legalábbis nálunk. A végén kell elrakni, amit mindig használsz, egy nagy dobozba együtt az egészet, és azt rögtön elő is tudod venni. Mindent cimkézni kell. Ennyi, de szerintem ezt te jobban tudod. Én elhelyezném a gyereket pár napra amíg pakolunk (nagyszülők), csak aludni jönne haza. Fura lesz neki a kupi, meg az új hely. Szeretettel add elő, hogy vágyakozzon az újra.

2013. júl. 24. 14:51
 5/6 anonim ***** válasza:
Szia.Mi is kereken 14-szer költöztünk már, igaz mi 8 év alatt, viszont az utóbbi 3 évben már 2 gyerekkel 4-szer.A nagyobbik 6, a kicsi 2 éves.Mi úgy oldottuk meg, hogy 1 hétre a nagyszülőkre bíztuk őket, vagy pár napra míg összecuccoltunk és át a másik lakásba.Persze mindig van, amit elől kell hagyni, de pakolás közben is kiderül ez.Én, hogy ne stresszeljem magam rajta minden napra kitűztem egy szobát amit dobozolok.(Ha többet sikerült az csak plusz sikerélmény volt, de nem akartam egyszerre mindent, mert ha nem úgy haladtam az idegölő volt).Pl első nap: gyerekszoba.Válogattam ki pár ruhát meg kevés játékot amit csak utolsó napra hagytam, minden mást elpakoltam, felcímkéztem.Következő nap:hálószoba.Ugyanígy, pár váltás ruha, gyakrabban használt dolgok maradtak még, többit el.Konyha, fürdő ugyanez szépen nyugisan.Aztán egyik szobát kineveztem "dobozosnak", oda bepakoltam az összekészített dobozokat, zsákokat, majd utolsó előtti nap maradt a takarítás, szemét kidobálása, hisz ilyenkor úgyis kerül elő bőven szemét vagy amire rádöbbesz, h már fölösleges lom.Utolsó nap meg a maradék cuccokat, amiket kihagytál.Kipakolásnál ugyanez.minden felcímkézett dobozt szétválogatni a megfelelő szobába és kipakolni.Én mindig a gyerekszobával kezdtem, h legalább nekik már teljes legyen, ha hazajönnek mielőtt elkészülünk is, az ő cuccaikat már ne kelljen keresgélni és le tudják magukat kötni a szobában míg pakolászás folyik.Aztán konyha-fürdő a legszükségesebb cuccok kirámolása, majd szépen a többi:) Mindig stresszes a költözés, pláne, ha sietős, de ha nem állítasz maganak "lehetetlen" célokat és nem egyszerre akarod az egészet megcsinálni akkor nem csak a káoszt látod és mindig csak egy dologgal foglalkozol, szépen haladva a dolgokkal kapkodás nélkül:) Ha a gyerkőcöt nem tudják elvinni nagyszülők rábízhatod pár órár ismerősre is, h vigye le játszira míg pakoltok, aztán ott van még ugye a délutáni alvás is amit ki tudsz használni, mert valóban nehéz úgy, h közben ott "lábatlankodik" körülötted:) Az neki se jó, neked se.Kitartás:)
2013. júl. 24. 15:19
 6/6 anonim ***** válasza:
Mi "csak" 4szer költöztünk 2 év alatt és ebből csak egyszer gyerekkel, de még kicsi volt akkor. Szóval ebben nem tudok tanácsot adni, de mások már megtették. Mind hasznos amit olvastam. Csak egy dolgot tudok hozzáfűzni: ha van bútor amit visztek magatokkal és esetleg fiókos, akkor ne pakold ki. Megspórolsz vele egy ki-be pakolást. Ha nagyon nehéz a cucc benne, akkor csak vedd ki a fiókot, majd a teherautón rakd be. Kitartás! Nálunk is mindig háború van költözéskor :/
2013. júl. 26. 14:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!