Anyukak hasznos tanacsok koltozeshez?
Egy 2,5 éves gyermek már érti, hogy mi történik körülötte, függeltelnül attól, hogy nem beszél (nem jelez vissza egyértelműen úgy, hogy te is megértsd).
Édesanyaként én semmiképpen nem hagynám ki a felkészítést.
Esetleg az állatkáival lehet játszani, hogy új helyre mennek, az állatkák is bedobozolják a kis holmijukat és az új helyen új játékoknak nagyon örülnek, várják az új játszóteret stb.
Ha 4 éve alatt 14szer költöztetek, akkor az átlagosan 4 hónap egy lakásban! Picit sok a változás, bevallom, én ennyi idő alatt be sem tudnám lakni, othonossá sem tudnám varázsolni teljesen a lakókörnyezetemet. Persze bizonyára jó oldalai vannak, de a picinek ebben a helyzetben különösen fontos, hogy legalább a személyetek állandóságát, a nyugodt családi légkör állandóságát megtapasztalhassa- így a költözések körül kialakuló "felnőtt cirkusz" sokkal többet árthat, mint a tény, hogy költöztök.
Ő eddig így nőtt bele a helyzetbe, neki az a természetes, hogy változnak a tárgyi feltételek körülötte- ebből nincs is baj. Az aggasztóbb számomra az, hogy mindez káosszal, veszekedéssel, ordibálással jár- az egyetlen élethelyzetben sem hat építően még egy felnőttnek sem.
Ha ilyen gyakran kényszerültök váltásra és üzleti ügyek miatt, akkor gondolom nem megélhetési gondok vagy filléres kiadások hajtanak benneteket egyik helyzetből a másikba (ez nagyon jó).
Vannak költöztető cégek. Igaz, hogy pénzért teszik mindezt, de nekem a családi béke és a kisfiam nyugalma ennyit megérne. Esetleg nézzétek meg, érdeklődjétek meg, hogy milyen lehetőségeitek vannak ebben a jelenlegi lakóhelyeteken. Sok olyan cég van már, aki az irányításoddal dobozol, címkéz is, majd felpakol, kipakol stb.
Sok sikert.
14-szer? És most ilyen hirtelen? Miért?
Tanácsolni csak annyit tudok, hogy jó idő lévén először rakd el az összes ruhát, csak néhány váltás maradjon elöl. Az rengeteg hely, legalábbis nálunk. A végén kell elrakni, amit mindig használsz, egy nagy dobozba együtt az egészet, és azt rögtön elő is tudod venni. Mindent cimkézni kell. Ennyi, de szerintem ezt te jobban tudod. Én elhelyezném a gyereket pár napra amíg pakolunk (nagyszülők), csak aludni jönne haza. Fura lesz neki a kupi, meg az új hely. Szeretettel add elő, hogy vágyakozzon az újra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!