Hogyan oldjátok meg a kiadásaitokat? Nem pénztárca rúrkálás képpen, de tényleg érdekelnek a tanácsok.
jókat írt az első!
Ha nekünk olyan periódus van, hogy be kell osztani a betevőt, mindíg sütök-főzök valami liszteset. Itthon gyúrok pizzatésztát, krumplislángost, palacsintát, fánkot, akár laskatésztát vagy nokedlit is, krumplisnudlit, szilvásgombócot, derelyét. Ezért vészszükség esetére mindíg van itthon liszt. Ezek egy könnyű vagy nehezebb leves mellett második fogásként kiválóan megállják a helyüket. Nyáron igyekszem eltenni télire, amire szükségünk lehet. A paradicsomlé, a magvalt meggy, a szilva, az uborka nálunk mindíg kelendő, jót tesz, ha nincs mit enni.
Szia. Nekünk sok hitelünk van, plusz az albérletet is fizetni kell, úgyhogy hiába dolgozunk ketten, többnyire nem elég a bevételünk. ÚGYHOGY, sakkozok. :) Táblázatot írok a hó elején, amiben leírom a kiadásokat és a bevételeket. Meglátom, hogy mennyivel kevesebb a bevétel, mint a kiadás lenne, ha mindent befizetnék, és kiválasztom, mit fizetek be, mit tolok. Hó elején megveszem, amit muszáj és ami egész hónapra elég lesz. Persze, előtt megnézem, mi hol olcsóbb, és ott veszem meg. Krumpli, hús, tészta, stb. Amit lehet eladok vaterán, ha megszorulunk. Próbálok alkalmi fordításokat elvállalni, vagy ami adódik. Igazából én már nagyon megtanultam spórolni. Amikor a lányom született, egyedül voltam, csak Gyest kaptam, és túléltük...
Sok sikert a cost managementhez. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!