Flixotide befújásával kapcsolatos tanácsok?
Most délután írta fel a 2 éves kisfiamnak a doki. Szerencsére nem asztma, hanem hörgő problémára kapta, de van néhány kérdésem ezzel kapcsolatban.
Pl. van aki nem vette meg hozzá a Babyhaller-t? Mert a doki is mondta, hogy műanyag pohárral is megoldható, a gyógyszertárban is a műanyag flakont javasolták. Szerintük felesleges megvenni a Babyhallert.
Valóban megoldható nélküle is a befújás?
Mennyi ideig adtátok a gyereknek? Ugyanis ezt elfelejtettem megkérdezni (holnapután tudom felhívni, akkor megkérdezem)
Állítólag amire most kell szednünk 1-2 hét múlva elmúlik. Remélem! Mert egyenlőre olyan ijesztő ez a befújás!
Szóval, minden érdekel!
Kedves utolsó.
Ti folyamatosan használjátok? Úgy értem, régóta? Mert az sem világos teljesen, hogy ha nálunk elmúlnak a panaszok 1-2 hét múlva, akkor hírtelen abbahagyhatjuk a szedését? Mert hát ugye szeroid.....
Első vagyok
Nálunk úgy volt, hogy először 10 napra kapta. 2 hét múlva megint 10 napra. Majd megállapították, hogy asztmás, most már több mint 1 éve folyamatosan használjuk. Szteroid, de nagyon kicsi adag, ezért kell (ha olyan a betegség) folyamatosan fújni, hogy kifejtse a gyulladáscsökkentő hatását.
Nekünk azt mondta a pulmonológus, hogy ha biztosak akarunk lenni benne, hogy oda kerül a szer, ahova szántuk, használjuk a segédeszközt. Egy kisgyereket hogyan veszel rá, hogy pontosan akkor szívja be a levegőt, amikor kell? Hogy ne hagyja abba reflexesen a belégzést, mikor a garat falán megérzi a beáramló anyagot?
Sajnos számíthatsz rá, hogy minden komolyabb nátha után hörghurut is kialakul a gyereknél, és ha ilyen hajlama van, akkor jó eséllyel megjelenik a sípoló légzés is. Az én fiam évi 2-3 alkalommal kb.1 hétig kell hogy szteroidot szívjon. Hat évesen kezdte, azóta se jobb, se rosszabb nem lett a helyzet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!