Ki számít szigorúbb anyukának?
A két említettel ellentétben, aki gondolkodik, elvei vannak, és megszabja a határokat. Szóval aki nem csapkod, nem kiabál (rendszer szerűen) hanem normál hangerővel verés nélkül sem kukoricázik vele a gyerek.
Akinek a kérdésben írtak napi szinten mennek, annak magával van baja és minden megy tervezetlenül a gyerekkel, aztán ha "rosszat" csinál kap. Persze sokszor a gyereknek fogalma sincs a rosszaságról, mert az ilyen anyáknál az mindig relatív és a hangulatától, környezetétől függ,mit nem bír éppen elviselni, vagy milyen nagy butaság nem számít, ha olyanja van.
Már bocs, de szerintem nem feltétlenül ezt jelenti. Én szigorúnak tartom magam, mert következetes vagyok. És ez nem jelenti, hogy ütöd-vered.
Kis fogalomzavart látok ezen az oldalon e kérdés körül:
szigorú (melléknév)
1. A kötelességek teljesítését pontosan megkövetelő, a szabályok és a rend megtartásában engedékenységet nem mutató személy, aki ezt saját jelenlétének, példamutatásának, becsületességének köszönhetően teszi meg. Ez a teljes felelősség felvállalásával jár együtt.
A jó tanár egyben szigorú is. A vezető mindig szigorú a beosztottaival, így azok tisztelik.
2. Büntetéssel fegyelmet tartó. Olyan magatartású, ami az előzőt akarja elérni, de jó irányítási képesség hiányában azt büntetéssel, megtorlással akarja elérni. Ez a teljes felelőtlenség beismerését jelenti, és teljesen ésszerűtlen. Kudarcra van ítélve.
A magas színvonalúnak tartott bentlakásos iskolák közül sok szigorú.
3. Nagyon pontos. Minden kis részletre kiterjedően pontos, a részletekre gondosan ügyelő.
Munkájában mindig szigorú volt, így magas minőséget tudott előállítani.
4. Nagyon kötött. Valamilyen szempontnak nagyon pontosan megfelelő, eltérést meg nem engedő.
A minőségi előírások szigorú betartása nagyon fontos.
Eredet [szigorú < szigor + -ú (melléknévképző)]
Szerencsétlen...
Ha elolvastad volna a gyk. szabályait, akkor tudnád, hogy a kérdezőnek illik válaszolni, neki válaszoltam. Nem mások válaszára reagáltam. De látom, te ezért vagy itt.:)
Egyébként nem gondolom magam nagyon okosnak, de ez a kérdés itt a 10. pár nap alatt, és nem ezt jelenti a "szigorú" kifejezés, ezért másoltam ide a jelentéseit. Ennyi. Nálad azért mégis okosabb lehetek, és neked is szép estét!:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!