Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Problémás gyerekek » Ki számít szigorúbb anyukának?

Ki számít szigorúbb anyukának?

Figyelt kérdés
Aki kiabál a gyerekkel és beállítja a sarokba, vagy aki elveri a kezét hogyha rosszat csinál?

2013. júl. 15. 18:18
 1/8 anonim ***** válasza:
Ezt így nem lehet megítélni. Nyilván valamilyen szinten mind a kettő. Mondjuk a gyerekkel kiabálni a legnagyobb hülyeség. Elverni a kezét, mert rosszat csinál, nos még nagyobb hülyeség. Persze lehet olyan pillanat amikor kiérdemel egy-egy anyai, vagy atyai pofont, de nem kell túlzásokba esni. Ha kicsi még akkor meg főleg nem verjük és kiabálunk vele, hanem elhozzuk, pl. a konnektortól akár 100szor is, és próbáljuk valami mással elterelni a figyelmét. Ez lehet akár mesekönyv is, vagy a kedvenc játék, esetleg egy séta, vagy a kedvenc mesesorozat a tv-ben. Persze nem szabad mindig mindent úgy csinálni ahogy ő akarja, mert meg kell tanulnia, hogy vannak az életben olyan dolgok is amiket nem szeretünk. Azt viszont ne felejtsük el, hogy mi is voltunk gyerekek. Meg kell találni a gyerekkel a közös hangot.
2013. júl. 15. 18:35
 2/8 anonim ***** válasza:
91%
Mindkettő a tehetetlenség jele. Nálam is előfordult sajnos már mindkettő, de ez nem nevelés, hanem elismerése annak, hogy ott az adott pillanatban nem tudtam nevelni, hanem az erőfölényemet próbáltam érvényesíteni, mert fáradt, türelmetlen, ideges voltam. Az a szigorú szülő aki képes az elveit az esetek döntő többségében megtartani, és következetesen ragaszkodni azokhoz. De ez alapvetően jó, csak nehéz :)
2013. júl. 15. 18:48
 3/8 anonim ***** válasza:
100%
Az a szigorú, aki szoros határokat szab meg, és azokat képes betartatni. Ennek semmi köze a kiabáláshoz vagy rácsapkodáshoz. Én pl. már kiabáltam a kisfiammal, és a fenekére is kapott, de egyáltalán nem vagyok szigorú, mert egyrészt meggyőzhető vagyok sok mindenről, másrészt meg eleve sok olyan dolog van, amit szabad neki, míg a kortársai jelentős részének nem.
2013. júl. 16. 08:45
 4/8 anonim ***** válasza:

A két említettel ellentétben, aki gondolkodik, elvei vannak, és megszabja a határokat. Szóval aki nem csapkod, nem kiabál (rendszer szerűen) hanem normál hangerővel verés nélkül sem kukoricázik vele a gyerek.

Akinek a kérdésben írtak napi szinten mennek, annak magával van baja és minden megy tervezetlenül a gyerekkel, aztán ha "rosszat" csinál kap. Persze sokszor a gyereknek fogalma sincs a rosszaságról, mert az ilyen anyáknál az mindig relatív és a hangulatától, környezetétől függ,mit nem bír éppen elviselni, vagy milyen nagy butaság nem számít, ha olyanja van.

2013. júl. 16. 15:27
 5/8 anonim ***** válasza:

Már bocs, de szerintem nem feltétlenül ezt jelenti. Én szigorúnak tartom magam, mert következetes vagyok. És ez nem jelenti, hogy ütöd-vered.

Kis fogalomzavart látok ezen az oldalon e kérdés körül:

szigorú (melléknév)

1. A kötelességek teljesítését pontosan megkövetelő, a szabályok és a rend megtartásában engedékenységet nem mutató személy, aki ezt saját jelenlétének, példamutatásának, becsületességének köszönhetően teszi meg. Ez a teljes felelősség felvállalásával jár együtt.

A jó tanár egyben szigorú is. A vezető mindig szigorú a beosztottaival, így azok tisztelik.

2. Büntetéssel fegyelmet tartó. Olyan magatartású, ami az előzőt akarja elérni, de jó irányítási képesség hiányában azt büntetéssel, megtorlással akarja elérni. Ez a teljes felelőtlenség beismerését jelenti, és teljesen ésszerűtlen. Kudarcra van ítélve.

A magas színvonalúnak tartott bentlakásos iskolák közül sok szigorú.

3. Nagyon pontos. Minden kis részletre kiterjedően pontos, a részletekre gondosan ügyelő.

Munkájában mindig szigorú volt, így magas minőséget tudott előállítani.

4. Nagyon kötött. Valamilyen szempontnak nagyon pontosan megfelelő, eltérést meg nem engedő.

A minőségi előírások szigorú betartása nagyon fontos.

Eredet [szigorú < szigor + -ú (melléknévképző)]

2013. júl. 17. 22:27
 6/8 anonim ***** válasza:
0%
Fúú most nagyon okos voltál? Az előtted válaszolók mit írtak szerinted? Te még értelmesen olvasni sem tudsz.
2013. júl. 17. 23:12
 7/8 anonim ***** válasza:

Szerencsétlen...

Ha elolvastad volna a gyk. szabályait, akkor tudnád, hogy a kérdezőnek illik válaszolni, neki válaszoltam. Nem mások válaszára reagáltam. De látom, te ezért vagy itt.:)

Egyébként nem gondolom magam nagyon okosnak, de ez a kérdés itt a 10. pár nap alatt, és nem ezt jelenti a "szigorú" kifejezés, ezért másoltam ide a jelentéseit. Ennyi. Nálad azért mégis okosabb lehetek, és neked is szép estét!:)

2013. júl. 17. 23:17
 8/8 anonim ***** válasza:
0%
Hülye
2013. júl. 18. 09:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!