Szigorú anyukának tartod magad? Hogyan büntetsz, ha szükséges?
én se túl engedékeny,se túl szigorúnak nem érzem magam!
előszőr mindig szóban figyelmeztetem,majd ha folytatja akkor elmondom mi lesz a következménye,ha nem hallgat rám,és harmadszorra be is tartom,amit ígértem,ami lehet:kézre,fenékre csapás(azért nem túl erősen) esetleg beviszem a szobájában és nem jöhet ki amíg nem tud rendesen viselkedni.
Nem szigorúnak nevezném magam, inkább következetesnek. A szabályokat és az elveimet mindig betartatom, nem verem őket, de büntetés van - a szobafogság mindegyik gyerkőcnél működik ("menj a szobádba, és ha lenyugodtál, kijöhetsz"). A hisztinek, követelőzésnek nem engedek, és nem kényeztetem el őket. A férjem és a nagyszülők is betartatják a szabályokat, így nincs az, hogy felemás a nevelés, az sem jó.
Az eredmény: 4 jólnevelt gyerek, akiket még sosem "kellett" megütni, sem túlzottan leordítani (persze néha felemelem a hangom, de csak a legdurvább esetekben), sem hisztik közepette hazarángatni a boltból/utcáról/játszótérről. Tudják, meddig mehetnek el.
elsö vagyok: a kisebbik 2hónapos -ő még jól viselkedik:-)
a nagyobbik 3 éves! néha próbálkozik a hisztikkel,de eddig elég jól tudtam kezelni.
Ha a kezem járna el ,le is köpném magam .
Türelem ,szeretet és következetesség.
A gyerekek szeretik a szigort a fegyelmet ha a szülő megmutatja hol a határ de a lényeg hogy érezzék h az szeretetből fakad!
19:25
lesz ez még máshogy is, meg ugy alamuszi nyuszi nagyot ugrik
19:25-ös vagyok:
ó, emiatt igazán nem aggódom ;) Nem ma kezdtem a gyereknevelést.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!