Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Problémás gyerekek » Szigorú anyukának tartod...

Szigorú anyukának tartod magad? Hogyan büntetsz, ha szükséges?

Figyelt kérdés
Leordítod a gyerek fejét vagy inkább a kezed jár el ha már a türelmed elfogyott?
2011. júl. 24. 17:46
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
95%

én se túl engedékeny,se túl szigorúnak nem érzem magam!

előszőr mindig szóban figyelmeztetem,majd ha folytatja akkor elmondom mi lesz a következménye,ha nem hallgat rám,és harmadszorra be is tartom,amit ígértem,ami lehet:kézre,fenékre csapás(azért nem túl erősen) esetleg beviszem a szobájában és nem jöhet ki amíg nem tud rendesen viselkedni.

2011. júl. 24. 19:00
 2/13 A kérdező kommentje:
Értem. És hány éves(ek)?
2011. júl. 24. 19:25
 3/13 anonim ***** válasza:
97%

Nem szigorúnak nevezném magam, inkább következetesnek. A szabályokat és az elveimet mindig betartatom, nem verem őket, de büntetés van - a szobafogság mindegyik gyerkőcnél működik ("menj a szobádba, és ha lenyugodtál, kijöhetsz"). A hisztinek, követelőzésnek nem engedek, és nem kényeztetem el őket. A férjem és a nagyszülők is betartatják a szabályokat, így nincs az, hogy felemás a nevelés, az sem jó.

Az eredmény: 4 jólnevelt gyerek, akiket még sosem "kellett" megütni, sem túlzottan leordítani (persze néha felemelem a hangom, de csak a legdurvább esetekben), sem hisztik közepette hazarángatni a boltból/utcáról/játszótérről. Tudják, meddig mehetnek el.

2011. júl. 24. 19:25
 4/13 anonim ***** válasza:
100%
2. vagyok, 6 éves ikrek, 3,5 éves kislány, 22 hónapos kisfiú. :)
2011. júl. 24. 19:26
 5/13 anonim ***** válasza:
84%

elsö vagyok: a kisebbik 2hónapos -ő még jól viselkedik:-)

a nagyobbik 3 éves! néha próbálkozik a hisztikkel,de eddig elég jól tudtam kezelni.

2011. júl. 24. 19:40
 6/13 anonim ***** válasza:
47%

Ha a kezem járna el ,le is köpném magam .

Türelem ,szeretet és következetesség.

A gyerekek szeretik a szigort a fegyelmet ha a szülő megmutatja hol a határ de a lényeg hogy érezzék h az szeretetből fakad!

2011. júl. 24. 22:28
 7/13 anonim ***** válasza:
78%
én se vagyok híve,annak hogy megüssük a gyereket,de amikor már többszőr rászolók valamiért,és hiába szólok szépen hangosan,szigorúan-főleg hogy ha saját magát is veszélyezteti,akkor egy kézfejre ütéstől még nem lesz semmi baja.( nem akkorát,hogy nyomot hagyjon,vagy hogy tényleg nagyon fájjon neki)
2011. júl. 25. 11:24
 8/13 anonim ***** válasza:
100%
Ez a gyerek temperamentumától is függ, sokkal köynebb oylan gyereket nevelni, akinek nincs önálló akarata, mindenre bólogat.
2011. júl. 25. 12:24
 9/13 anonim ***** válasza:
75%

19:25

lesz ez még máshogy is, meg ugy alamuszi nyuszi nagyot ugrik

2011. júl. 25. 12:25
 10/13 anonim ***** válasza:
100%

19:25-ös vagyok:

ó, emiatt igazán nem aggódom ;) Nem ma kezdtem a gyereknevelést.

2011. júl. 25. 13:24
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!