Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Problémás gyerekek » Szigorú anyukának tartod...

Szigorú anyukának tartod magad? Hogyan büntetsz, ha szükséges?

Figyelt kérdés
Leordítod a gyerek fejét vagy inkább a kezed jár el ha már a türelmed elfogyott?
2011. júl. 24. 17:46
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
a kislányom 2,5 éves, a dackorszak sűrűjében vagyunk. én következetes vagyok, nem állítok fel értelmetlen szabályokat, csak ami tényleg fontos, pl. hideg konyhakövön nem járkálunk mezítláb stb. tehát ami az ő érdeke. de ezeket viszont mindig betartatom. ált, annyi a fegyelmezés, hogy szembesítem vele, mi lesz a következménye, ha vmit nem csinl meg , vagy megcsinál, amikor nem kellene. ez épp elég. belátja ezeket már elég régen. ált. be is tartja, mert érti hogy az ő érdeke. ha mégse, így járt, akkor jön a következmény. itt most nem sarokba állításra vagy seggre verésre gondolok, hanem pl. ha dobálod azt az x dolgot, akkor el fog törni (persze saját játékot, nem a kínai vázát) :D., ált. 10-ból 9x abbahagyja. ha nem és eltörik...akkor íg yjárt, én szóltam. és az neki épp elég rossz, hogy megtörtént a baj, amire figyelmeztettem, nem látom szükségét még külön büntetni is. ált. mindenben így járok el, nálunk ezek bejöttek.
2011. júl. 26. 14:46
 12/13 anonim ***** válasza:

Mind a kettő. Attól függ mennyire csordult túl a pohár. Minél fáradtabb vagyok annál hamarabb kiborulok...

Pedig amikor terhes voltam el sem tudtam volna képzelni, hogy valaha csak egy kicsit is felemeljem a hangom a gyermekemmel szemben...nehéz szülőnek lenni (

2011. júl. 27. 06:20
 13/13 anonim ***** válasza:
Nálunk a 3 éves fiamnál pici kora óta a sarokba állítás jött be. Ezt is csak egy megadott ideig kell elviselnie (felhúzós zenélős játék a mérce). Addig lehiggad.
2011. aug. 3. 21:23
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!