Hogyan fejlődik/fejlődött megkésett beszédfejlődésű/beszédészlelési zavarral küzdő gyereked?
Beszédészlelési zavart állapítottak meg a 4 évesemnél. Nem újkeletű, már 2 éve tudjuk, de most már papírunk is van róla. 1 éve járunk fejlesztésekre (TSMT, HRG, logopédia, kognitív fejlesztés). Lassú a fejlődés. Minden szalmaszálba kapaszkodunk.
Kíváncsi lennék, hogy Te és a gyerekőcöd, aki hasonló problémával szembesült, hogy küzdött meg a mindennapokkal, milyen volt a fejlődése, mikorra sikerült utólérnie a korosztályát.
8-as vagyok.
Tényleg régi a kérdés. A fiam már 13 éves.
Mi már megjártuk a Vadaskertet is, mert mindenki azt mondta autista. Szerintük nem az, csak a beszédértési zavarból szedett össze egy jó kis magatartászavart.
Az óvoda pokol volt, minden nap hallgattam, hogy rosszul nevelem. Elsőben iskolát váltottunk, mert nem tudták kezelni.
Most lesz hetedikes, jó erős négyes tanuló. Sokat finomodott, persze, most már látom, hogy valószínűleg képes lesz szakmát tanulni, és önállóan helyt állni. Viszont továbbra is vannak problémák. Én nem tudom sajnos teljesen elvetni az autizmust, vannak nagyon fura dolgai, amit én nem tudok egyértelműen a beszédértési zavarnak tulajdonítani.
Elég sok beírása van a suliban. Nem érdekli a tanulás, folyton rosszalkodik. Itthon próbálok tanulni vele, mert tudom, hogy részképesség zavarai vannak, de elég nehéz. Nagyon ellenáll.
Az idén már csak a történelemmel próbáltam neki segíteni, mert elég rossz volt a tanár, és neki ez eleve nehezen megy. A többi tantárgyban már elengedtem a kezét, de így semmit nem tanul. Szerintem a suli sem valami erős, meg persze azért esze van, mert csodálkozom, hogy ennyi tanulással 4.
Kapott adhd-kódot, majd levették, most állítólag diszlexiás. Ah, fogalmuk sincs. Kap valami fejlesztést a suliban, de amiatt is minden nap nyűg, hogy utálja.
Sok mindent kinőtt, de a természete az rémes. Folyamatosan siránkozik valamiért. Utálja az iskolát, utálja a társait, utál mindent. Tudom, hogy sok negatív élménye volt kiskorában, és nekem is, emiatt nem vagyok valami vidám ember, de azért ennyire nem vagyok negatív, mint ő. Sajnálom nagyon.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!