Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Problémás gyerekek » Van egy 2,5 éves öcsém, az...

Van egy 2,5 éves öcsém, az anyám egyáltalán nem törődik vele. Mit csináljak? (Bővebben lent! )

Figyelt kérdés
Rajta kívül még 6 tesóm van, egyik kisebb mint az említett, de ő lány, vele van mindig anyám. Két 6 éves van, velük is általában én törődöm, de nem vagyok mindig otthon, amikor mégis, leginkább a kicsivel vagyok. Mindenkinek mondja hogy anya, még nekem is, de anyámnak soha. Mit tegyek? Nem szeretem nézni hogy anyám ennyire elhanyagolja. Hiába mondom neki hogy legyen vele is, mintha a falnak beszélnék!
2009. okt. 13. 15:38
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:

Ez igen nehéz kérdés tényleg, mert ha gyámügyre mentek akkor tényleg elvehetnek benneteket az anyátoktol. Esetleg elkerültök egymás mellől a kicsiktől is.

Nagyszülőket nem lehet bevonni a gyerekvigyázásba?

2009. okt. 22. 21:15
 12/19 A kérdező kommentje:
Nagyszülőket...egy mamám él, ő is falun tőlünk kb 114 km-re...de nem vagyuk jó viszonyban, akkor se lehetne szerintem bevonni ha a szomszédunkban lakna.
2009. okt. 23. 09:35
 13/19 anonim válasza:
Nem tudom hány éves vagy, de szomorú, hogy neked kell betöltened az anya szerepet. Nincs az anyukádnak valami mentális, (alkohol, ideg) betegsége? Azonos apától származnak a testvéreid? Mást nagyon nem tudsz, ha nem akartok intézetbe kerülni, mint helyettesíteni a szülőt. Biztos nehéz és a kicsi is megsínyli. De sok erőt neked hozzá.
2009. okt. 24. 08:19
 14/19 A kérdező kommentje:
15 éves vagyok, és nem nem egy apától vagyok,de cigány se vagyok, ezt csak azért írom mert az elején megkaptam. Még próbálom tartani magam, tulajdonképpen 3 gyerekkel vagyok egész nap.Anyám nem problémás, csak utánam is mindig kislányt akart, és most van, feszt vele törődik. De...azért van még gyereke,és ez nem állapot!Pont tegnap beszéltem vele erről, annyit mondott, hogy ha nekem könnyebb, beadja a kicsit bölcsibe vagy hova, és akkor nem kell vele lennem.Egyszerűen nem lehet vele normálisan beszélni! Már nem tudom, tényleg mit tehetnék!
2009. okt. 24. 12:27
 15/19 anonim ***** válasza:

Ha ő igy áll a dolgokhoz, akkor nagyon nincs mit tenni. az utolsó válaszolóhoz csatlakozva három egyátalán nem kedvező lehetőséged van, vagy felvállalod amit anyukád nem, vagy éled te is kicsit jobban az életed és a kicsik is felnőnek valahogy, vagy gyámhatóság (ez a legrosszabb szerintem)

Amúgy azthiszem neked és a kicsinek is jobb lenne ha ő bölcsibe járna. Neked több időd lenne a korodbeli elfoglaltságokra a tesód is jó helyen lenne.

2009. okt. 25. 21:05
 16/19 A kérdező kommentje:
Hát akkor majd megpróbálkozom a bölcsivel, de nem hiszem hogy beválna, nem nagyon szeret társaságban lenni :S De már valamit kell csinálni, ha tetszik neki, ha nem, ottmarad:)
2009. okt. 26. 12:16
 17/19 anonim ***** válasza:

Persze ne aggódj, megszokja majd. De kell neki a társaság, ott törődnek is vele, enni is kap és te is tudsz foglalkozni magaddal.

Sok szerencsét, sok sikert.

Utolsó voltam.

2009. okt. 26. 13:02
 18/19 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat , remélem megmarad majd:)
2009. okt. 27. 11:44
 19/19 anonim ***** válasza:
Szia! Figyelemmel kísértem a hozzászólásokat. Van valami fejlemény? Hogy vagytok?
2012. jan. 22. 11:34
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!