Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Problémás gyerekek » Van egy 2,5 éves öcsém, az...

Van egy 2,5 éves öcsém, az anyám egyáltalán nem törődik vele. Mit csináljak? (Bővebben lent! )

Figyelt kérdés
Rajta kívül még 6 tesóm van, egyik kisebb mint az említett, de ő lány, vele van mindig anyám. Két 6 éves van, velük is általában én törődöm, de nem vagyok mindig otthon, amikor mégis, leginkább a kicsivel vagyok. Mindenkinek mondja hogy anya, még nekem is, de anyámnak soha. Mit tegyek? Nem szeretem nézni hogy anyám ennyire elhanyagolja. Hiába mondom neki hogy legyen vele is, mintha a falnak beszélnék!
2009. okt. 13. 15:38
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
95%
sajnos szerintem az anyádat nem tudod megváltoztatni, viszont a tesódnak szüksége lenne sok-sok szeretetre, úgyhogy én a helyedben annyit adnék neki amennyit csak tudok. nagyon sajnálom, hogy anyukád így érez a saját gyerekével szemben, pedig szüksége lenne biztos kötődésre. nem tudom hány éves vagy, és biztos nem is a te dolgod lenne, de ha az anyjától nem kapja meg, akkor legalább valakitő kapna szeretetet. az apával mi van?
2009. okt. 13. 15:44
 2/19 A kérdező kommentje:
Hát igazából heten vagyunk tesók, és 3 felöl...neki az apja kint él Sacramentóban,nem törődik vele...Én 15 éves vagyok, és imádom a kis Domit, annyi szeretet adok neki, amennyit csak tudok...:(
2009. okt. 13. 15:46
 3/19 anonim ***** válasza:
96%
Ha ismered a védőnénitek akkor éredemes lenne neki szólni, egy kis beszélgetésre behivatná anyud vagy elmenne hozzátok, egy kis családi kupaktanácsot tartani, amin mindenki kibeszélhetné a búját baját. Azért érdemes külső segítséget felhozni mert anyud nem tehetne ellene, azthiszem.
2009. okt. 13. 17:00
 4/19 anonim ***** válasza:
55%
Elképesztő történet... Nagyon sajnálom, hogy mai állítólag felvilágosult világban ilyen dolgok történnek. Kedves kérdező, nem értem, hogy az anyád minek szült ennyi gyereket ha nem képes rá, hogy törődjön velük? Ez nem a te feladatot lenne. 15 éves vagy, tanulnod és szórakoznod kéne, élni a fiatalok életét és nem gyereket nevelni. Én a gyámhatóságtól kérnék segítséget a helyedben.
2009. okt. 17. 11:45
 5/19 A kérdező kommentje:
Amúgy meg azért, mert 6 testvérem van, tényleg nem jelenti azt h cigány lennék! Anyám ri...., mind1, aki szembe jött pasi azzal csináltatott egy gyereket!
2009. okt. 17. 13:50
 6/19 anonim ***** válasza:
13%
ha te leribancozod anyádat akkor nem csak vele van gond.
2009. okt. 20. 22:00
 7/19 anonim ***** válasza:
Szörnyű! Előítéletek! Ne azzal törődjetek, hogy milyen származású, értékeljétek, hogy egy olyan 15 éves ember, aki felelősségteljesebb mint sok felnőtt. Például az anyja. Ha valaki így viszonyul saját gyerekéhez (gyerekeihez?)és az értékítélete azt mondatja, hogy betelt a hócipő, és ennek következtében annak látja a saját anyját, nem csodálom. Szeresd a kicsi testvéredet, és remélem a sors jót hoz neked, és a kistestvérednek.
2009. okt. 21. 12:12
 8/19 A kérdező kommentje:
Nem mondanék ilyet anyámra,de látom miket művel,és itt van a 2 kicsi, meg még kettő elsős, aztán kb én vagyok velük egész nap. A bátyám sosincs otthon,dolgozik, de amikor otthon van mindig elmegyünk elvisszük valahova őket...de nem vagyok benne biztos hogy én ezt még nagyon sokáig bírnám...Köszönöm a válaszokat, majd maximum elmegyek tesómmal a gyámhatóságra!
2009. okt. 21. 14:16
 9/19 anonim ***** válasza:
Utolsó vagyok.Nem vagyok otthon a témában, de vigyázz a gyámhatósággal, nehogy elvegyék a testvéreidet, mivel te még kiskorú vagy, anyukád a felelős értük és alkalmatlannak nyilvánítsák. Városban, faluban éltek? Nem tudnál tanácsot kérni tanárodtól, vagy egy hozzáértő embertől? Lakóhelyed jegyzőjétől? Kitartás! Ha betöltöd a 18 évet akkor talán lehetsz a gyámjuk.
2009. okt. 22. 12:51
 10/19 A kérdező kommentje:
Hát,én nem, de a bátyám van 18 éves. Pesten élünk, majd valamit ki kell találni,mert ez így nem nagyon állapot,és hogy soha nem mehetek semerre, már nagyon kivagyok.
2009. okt. 22. 12:56
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!