Néha nem érzitek hiábavalónak a rengeteg igyekezetet amit ADHD-s gyermekeitekért tesztek?
Csúnya leírni ,de én kezdem feladni ,eltelt jó pár év amióta megtudtam,hogy baj van,lassan kamaszodik a fiam és nem tudja kezelni a kudarcokat ,sőt egyre durvábban reagálja le ha valami nem az ő elképzelése szerint történik,félelmetes ahogy elveszti az önkontrollt és elkezd csapkodni,rugdosni ,kiabálni,csúnyákat beszélni másokra,aztán ha kilátásba helyezem a büntetést bocsánatot kér sírva ,majd egy fél perc múlva ismét "leh@lyéz " .
Van egy barátja aki két évvel idősebb nála és a környékünkön lakik ,ma is nálunk volt,gyakran összenéztünk a baráttal,hogy "Jaj ez nagyon erős,amiket a fiam csinál " ,láttam a másik fiún,hogy sajnál engem és sajnálja a fiamat is,hogy szemmel látthatóan baj van vele ,csodálom,hogy jön még ,mert az ittléte alatt ő is kap eleget,mármint csúnya szavakat,aztán pedig kérleli a fiam,hogy ne menjen el,mert őneki akkor sosem lesz másik barátja-ez igaz is ,mert ezt nem sokan néznék el neki amit művel.
Idáig mindenkinek védtem a fiamat,bizonygattam,hogy ha elég kitartó vagyok akkor "embert" faragok belőle ,de szerintem sosem lesz belőle olyan ember aki képes lesz megfelelni alapvető és elvárható társadalmi normáknak,súlyosnak érzem az állapotát,egyértelműen betegnek látom őt,pszichiátriai betegnek .
Butaság lenne bárkit is utálni azért, mert az én gyermekem ezzel a hiányossággal, "betegséggel" született. Azért tettem zárójelbe, mert még mindig nincsenek igazi bizonyítékok arra, hogy ez egy igazi betegség lenne. Egyesek pusztán a nevelés hiányának tudják be a dolgot, mások csak annyival zárják, hogy túl eleven és rossz a gyerek. Csak az tudja, hogy mi ez, akinek ilyen gyermeke vagy rokona van. Fiam szeretetben él, nincs rossz társaságban. Sok időt tölt a nagymamánál, hogy legyen időm összekapni az idegeimet. A másik, amit még akartam írni, hogy egyetlen ADHD-s gyereket sem lehet hasonlítgatni a másikhoz. Ez nem egy bárányhimlő vagy influenza, hanem az agy bizonyos területének problémája. Ahogy minden ember más, minden elme az. Lehet, hogy ha a fiamnak nincs figyelemzavara, akkor nem ilyen locsolómániás. Nem tudom. Arra keresem a választ, hogy más ADHD-s gyermeknek is vannak ilyen mániáji vagy ilyen szoros kötődése egy dologhoz, hogy képes érte bűnözni???
Ha valaki beírna ezzel kapcsolatban, akkor nagyon örülnék.
Én mint felnőtt ADHD-és azt mondanám az a locsolós dolog simán belefér. A cselekvés maga stimulálja az agyat és utána a felhajtás/büntetés még izgalmasabb foglalkoznak vele.
Ami a kilátásokat illeti: sajnos nem túl jók. A figyelemhiány az impulzivítás az élet minden területén problémát okoz, kell a tanuláshoz/munkához a szociális/érzelmi kapcsolatokhoz. Saját világa van, a szakadék az emberek többségével áthidalhatatlan lesz, gyakran lesz magányos, több munkahelye mint másnak (az ellenáló magatartása miatt nehezen követi az utasításokat,hibázik, pontatlan lesz és az öntörvényű viselkedés a kollegák/barátok sem tolerálják stb. stb.)
Ennek ellénere rajtad kívül is lesznek majd emberek (tanárok, főnökök lányok) akik segítenek majd. És lassan Ő maga is rájön mi a problémája, próbálja majd kompenzálni a gyengeségeit. Lesz családja munkahelye, még korai megkondítani a vészharangot.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!