Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Problémás gyerekek » A hiperaktív gyerekeket miért...

A hiperaktív gyerekeket miért nem képesek a szüleik megnevelni?

Figyelt kérdés
2013. máj. 3. 08:53
1 2 3
 11/29 A kérdező kommentje:

10-es válaszoló !

Köszi ,ez hasznos volt számomra.

Én nem szoktam szó nélkül hagyni a rohangálást például egy nagyáruházban ,hanem zavartan szaladok a 7 éves gyerekem után és igyekszem megállítani ,persze füle botját nem mozdítja,hanem szalad neki mindennek és mindenkinek ,ahogy követem győzök másoktól elnézést kérni.

Bevallom volt már olyan ,hogy hiábavalónak éreztem mindent ,egyszerűen megfogadtam magamban ,hogy többé nem jöhet velem vásárolni a gyerek ,1-2 alkalommal pedig egy-egy fél percig úgy tettem mintha nem is velem lenne a gyerek,mert már annyira kikészültem a tehetetlenségtől .

:,(

2013. máj. 3. 09:25
 12/29 A kérdező kommentje:

...Például akkor amikor már ötödszörre mentem visszaállni a húspulthoz a sor végére ,mert elszaladt a gyerek és vissza kellett vinnem (persze velem volt + a kistesó is ).

Az emberek látták a küzdelmemet ,mégsem engedett senki előre a látthatóan hiperaktív gyerekemmel,hanem elnézték,hogy 5.-szörre is a sor végére állok a két gyerekkel...

2013. máj. 3. 09:30
 13/29 anonim ***** válasza:
100%
10-es vagyok: a húspultos példa nem egyedi. Már csak egy hetem van szülésig, és most ugye már nincs rajtam 20 réteg ruha, egyértelműen látszik h terhes vagyok, mégse adta át senki a helyét tegnap a buszon (nem poénból utazgattam hanem orvoshoz), pedig ugye van direkt hely felmatricázva, hogy hova üljenek a betegek/terhesek/kisgyerekesek stb... na ott felnőtt egészséges férfiak ültek. Végül egy 70 éves bácsi ajánlotta fel a helyét, de nem volt pofám elfogadni, mert láttam,h majdnem összeesik amikor próbált felállni egy kanyarban.
2013. máj. 3. 09:40
 14/29 A kérdező kommentje:
De édes bácsika lehetetett ,angyalom és még ő akart segíteni :( ,hát nagyon szomorú ilyet olvasni,hogy az egészséges felnőttek pedig tudomást sem vesznek egy kismamáról ...
2013. máj. 3. 09:43
 15/29 Kerria ***** válasza:
100%

Hiperaktivitás: sajnos igen nehezen diagnosztizálható, viselkedészavar, amelyet ma sajnos tényleg minden olyan szülő aki nem akar nevelni rámondja gyermekére.

Dicséretes aki végig viszi ilyen vizsgálaton a csemetéjét, viszont nem egy olyan ismerősöm van, aki hiába vitte évekig, nem diagnosztizálták, majd mikor iskolás lett, akkor küldték olyan dokihoz, aki több más szakorvossal konzultáltan diagnosztizálta a gyermeknél ezt a betegséget.

A kérdés feltevése rossz (bocsi, kedves kérdező). Ugyanis attól Te még képes lehetsz jól nevelni a gyermekedet, és még az sem bizonyítható, hogy a gyermekhez ezek az intelmek ne jutnának el. 75%-ban a gyerek érti mit akarsz neki mondani, és tudja hogy kéne viselkedni, de van ez a zavar, ami felülírja nála. (Pl. felnőtt fejjel tudjuk, hogy nem szabad a szúnyogcsípést vakarni-mégis vakarjuk)

A vásárlási példa szomorú dolog, nem rád nézve, hanem a többi emberre. Sajnos nem egy ilyen példa van, velem csak szimplán a wc-sorban állása okozott ilyen esetet. Nyaralásból jöttünk haza külföldről. Minden külföldi országban meglátták a pocakomat és szó nélkül előre invitáltak. Itthon csak megjegyezték, jaj mikorra várom... de senki nem engedett be maga elé, nemhogy a sor elejére.

Kérdező: bár nehéz, próbálj ne másoknak megfelelni, ne érdekeljen mit gondolnak. Ha Te tudod, megtettél mindet az legyen elég. A gyereknél jutalmazással próbálj elérni dolgokat (így egy rövid vásárlástól kezdődően később egy hosszabbig is el tudsz majd jutni) Türelem! és ne add fel, soha! :)

Bocsánat ha kicsit hosszúra sikeredett, és remélem nem bántottam meg senkit a hozzászólásommal. Segíteni akartam a környezetemben élők példája nyomán.

2013. máj. 3. 10:02
 16/29 anonim ***** válasza:
100%

A hiperaktív gyereket pofonnal és rúgással NEM fogod megnevelni. Szeretettel, elfogadással, a gyermek problémájának megértésével, jó helyen alkalmazott fejlesztéssel viszont kezelhetőek a tünetek, sőt, gyakran szinte el is tűnnek.

Nem azért izeg-mozog a gyermek, mert fegyelmezetlen, hanem rossz, hanem azért, mert a lelassult agyműködést próbálja kompenzálni valamivel.

Nem azért figyelmetlen, mert "fegyelmezetlen", hanem mert az elülső agyi homloklebeny deficites működése révén nem képes szétválogatni a fontos és a kevésbé fontos beérkező ingereket.

A szindrómával eleve együtt járnak a gyakorta szélsőséges hangulatingadozások, a túláradó öröm vagy a féktelen dühkitörések, ez pedig a legtöbb szülő és pedagógus számára rendkívül kényelmetlen helyzetet eredményez.

Ezzel együtt rettentő sok jó tulajdonságuk van, ők nem fogyatékosok, hanem egyszerűen csak mások.

Csakhogy itt jön a képbe a család, a pedagógus, a szakember megértése és közös munkája.

Summa summarum: a hiperaktív gyermeket nem betörni, hanem magadhoz szeretgetni kell. Nagyon munkás, nagyon kemény meló, viszont ahhoz, hogy ép önértékelésű, sikeres ember váljon belőle, az egyetlen út.

Egy gyógypedagógus

2013. máj. 3. 17:19
 17/29 anonim ***** válasza:
85%
mert jómaguk nincsenek megfelelő tudás birtokában a hiperaktivitás kezeléséhez...
2013. máj. 5. 16:00
 18/29 anonim ***** válasza:
78%

11-es:

ismerős... én ezt úgy oldottam meg, hogy a bevásárlókocsiba tettem bele a gyerkőcöt, így nem rohangált, pakolt...

2013. máj. 5. 16:02
 19/29 anonim válasza:
Nekem az öcsém hiperaktív (volt), felnőttként is érzi a nyomokat. Nagyon durva gyógyszereket kapott- és nem mellékesen Bp. összes (!) általános iskolájából kitiltották.... Ez 20 évvel ezelőtt volt. Egy szülőnek kétszer annyi munka, a igazi nehézség látni a "többi" gyereket, amint mondjuk rajzolgatnak egy asztalnál.
2013. máj. 6. 07:35
 20/29 anonim ***** válasza:

Az a baj, hogy akinek nincs ezen a téren tapasztalata és laikus, annak sokszor nem könnyű megkülönböztetni a hiperaktivitást a kiegyensúlyozatlan anya-gyerek kapcsolattól.

Ránk is szoktak furcsán nézni, de engem már tényleg nem zavar, nem hibáztatok senkit, ha "neveletlenségnek" gondolja, amit művelünk pl vásárláskor.

2013. máj. 6. 09:16
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!