Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Problémás gyerekek » Ki hogyan reagálja le, ha...

Ki hogyan reagálja le, ha veri a gyereke? Van még valaki aki szó nélkül tűri?

Figyelt kérdés

Valamelyik nap teljesen ledöbbentem, mert egy barátnőmre a 7 éves kisfia párszor rácsapott dühében. Anyuka meg annyit reagált, hogy "jaj neeeem szabaaaad", persze a gyerek odacsapott még egyet majd elment.

Az én egyik gyerekemnél is volt ilyen, 1.5 évesen akart megütni, elkaptam a kezét, hogy na ezt nem. Soha nem hagytam, hogy bunyó legyen akár a tesók között, akár valamelyik odacsapjon nekem, két-három alkalommal fogtam le a kezét és nem engedtem hogy üssön, de ezt ovis kor előtt lerendeztük. Nem is volt ebből soha többet problémánk.

Azt nem értem, hogy két áldott jólelkű szülő, akiknek az az alapelve, hogy gyereket nem verünk, tiszteletben tartjuk és nem alázzuk meg egy kézrepacsival se, sőt nem is kiabálunk vele mert attól lelki sérült lesz pszichológusok szerint, azok hogyhogy nem várnak el kölcsönös tiszteletet és amit megadnak a gyereknek, azt miért nem várják el viszont?

Amikor megkérdeztem, hogy ezt miért hagyja, akkor az volt a válasz, hogy márpedig ő nem üt vissza, mert gyereket verni nem szabad, jujderossz, stb, de én nem is ezt mondtam, nem kértem hogy csapjon vissza, csak azt, hogy nem lenne szabad hagyni, hogy a gyerek verje az anyját... Erre megint az volt a válasz, hogy ő akkor se fogja megverni... Erre feladtam, mert úgy láttam, hogy nem fogja megérteni.

2013. ápr. 15. 17:23
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
52%

A sokféle vélemény közé, nyilván ésszel és következetesen csinálva, beállok én is azok közé, akik Albert Schweitzerrel értenek egyet, aki azt mondta:

"Az emberek és a gyermekek nevelésére a személyes példamutatás nem a legjobb módszer - hanem az egyetlen!"

2013. ápr. 25. 11:12
 12/13 A kérdező kommentje:

" Hogy fog így anyuka bármilyen határt, szabályt vagy kényszert állítani a fiával szemben? Mivel akar majd hatni rá? "

Ezen járt nekem is az agyam, mi lesz itt később????

2013. ápr. 26. 13:09
 13/13 A kérdező kommentje:

11: az a baj, hogy itt nem látom a személyes példamutatás eredményességét, és mivel a gyerek nem 3 éves hanem idősebb, abban a korban van, amikor már nem szoktak csak odavágni az anyának, kudarcnak érzem ezt a fajta nevelési módszert. Illetve bizonyos karakterű gyereknél lehet, hogy bejön, egy olyannál aki eleve kevésbé agresszív.

Én sem püfölöm a gyerekemet, szerintem sem fizikai erőszakkal kell levezetni a dühöt, de ez nálunk kölcsönösen megy, mert kikövetelem magamnak, az én személyemnek azt a tiszteletet amit másnak is megadok. Nem verem a gyereket, de ő sem verhet engem.

Az adott családban viszont azt látom, hogy a gyerekben az jött le, hogy neki nem kell tisztelnie a másikat, a szüleit, bármit megtehet, mert semmi következménye nincs a dolognak.

2013. ápr. 26. 13:18
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!