Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Problémás gyerekek » Van itt valaki akinek a...

Van itt valaki akinek a gyereke 4 éves kor után lett szobatiszta?

Figyelt kérdés
2013. márc. 12. 18:38
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%
Öcsém 4 évesen, ha minden igaz. Addig kényelmesebbnek tartotta a pelust.
2013. márc. 12. 22:57
 2/11 anonim ***** válasza:

Hát, az enyém kb. 4 éves korára lett megbízhatóan az. Viszont mivel 3 éves korától oviba járt, akkor már hajlott a dologra (szülői ráhatásra persze :), nem hordott már pelenkát, de szólni kellett neki, hogy menjen pisilni, és gyakran bepisilt az oviban.

Ezért fél napot járt csak, meg azért is, mert a délutáni alvásnál 4 éves koráig pelenkát kell adni rá. Éjszakára pedig csak 5,5 évesen lett ágytiszta.

2013. márc. 13. 08:28
 3/11 anonim ***** válasza:
100%

(2. vagyok)

Ja, és a kakilás is sokáig csak pelenkába ment neki, azután visszatartotta, két évig szenvedtünk ezzel, majd iskolás korára megoldódott ez is.

2013. márc. 13. 08:32
 4/11 anonim ***** válasza:
48%
Az én fiam 3 év 10 hónaposan lett szobatiszta de akkor rögtön éjjel-nappal. Pedig azt hittem ez soha nem jön el de akkor egyik reggel nem engedte a pelust feladni . Igy ébredt:)
2013. márc. 13. 14:15
 5/11 A kérdező kommentje:
Annyira örülök hogy normális válaszokat kaptam!És nem azt hogy az én hibám és lusta az anyja a gyereknek stb.Az a helyzet hogy 3 éves kora után egy ideig pisilt bilibe de csak pelenkába kakált.Aztóta jön a nem akarok pisilni /kakálni és visszatartja a pisit 24 óráig képes a kakát is napokig.Nem pisil az oviban sem se bugyiba sehova.Gyakorlatilag nem pelenkás mert nem csinálja össze magát.Szól hogy adjak rá pelust mert pisilnie kell(tudom hogy nagyon hajmeresztő!)Nagyon elvagyok keseredve.Az apja meg hőbörög hogy 4 évesnek pelenka.De ha nem adom neki a pelust inkább nem pisil egy napig.
2013. márc. 13. 17:15
 6/11 anonim ***** válasza:
Az én gyerekem régen volt ebben a korban, de ha jól emlékszem, sokat kínlódtunk vele. Amikor megelégeltük, Wc-re mentünk felkelés után, reggeli után kb. fél óra múlva, 2-3 óra múlva, délutáni alvás előtt, felkelés után, uzsonna után fél óra múlva, fürdés előtt. Nem egészen két hét alatt leszokott a bepisilésről, bekakilásról.
2013. márc. 13. 17:59
 7/11 A kérdező kommentje:
nálunk ez az időnként wc-re viszem nem jön be.engedelmesen ül rajta és nem csinál semmit.Bármi nemű szelíd erőszak vagy trükk ahhoz vezet hogy visszatartja.
2013. márc. 14. 14:25
 8/11 anonim ***** válasza:

(A 2. hozzászóló vagyok újra.)

Nem lehet, hogy a vécével van gondja? Mármint hogyan szokott ráülni, van szűkítője/fellépője, bármi? Bilibe sem hajlandó pisilni/kakilni?

Azért kérdem ezeket, mert sokat olvasgattam a témában régebben, és többféle dolog okozhatja a problémátokat, pl. a vécétől való „félelem” is, vagy hogy egyszerűen nem érzi magát rajta biztonságban (fél, hogy beleesik), nem tudja elengedni bele a dolgokat. Bár gondolom az oviban kis vécék vannak, akkor ott nem küzdene ezzel…

A kakilásnál van gyerek, aki pelenkával „elbújik” valahová (az én fiam is ilyen volt), ezesetben esetleg jó ötlet, ha adtok neki egy bilit, és hagyjátok, hogy azzal bújjon el, ahová jólesik, hátha sikerül produkálnia.

2013. márc. 15. 13:33
 9/11 A kérdező kommentje:
van kétféle bilink,régebben pisilt bele most már abba sem.Nem akar.Vettem fellépős wc szűkítőt nagyon stabil,kapaszkodó is van rajta.Egyszer ült rá.Sosem erőltettük,sehol nem kellett ülnie percekig ha nem akart.Már voltunk pszichológusnál is.Azt mondta hagyjuk ,mégcsak ne is motyogjunk hogy hova kellene pisilni.Szerinte a gyerek makacs és öntörvényű és azért se.Ennek már egy éve.Nem tudom mit kellene már tennem.
2013. márc. 15. 13:50
 10/11 anonim ***** válasza:
Szia! A rajzos mesélős módszert próbáltad már? Nekünk bejött,főleg kaki gondnál, csak pelusba ment. Szóval elmeséltem egy mesét (ne nevess:): a kaki egy hatalmas pisitengerbe vágyik a többi kaka-barátjához, hogy együtt játszhassanak kedvükre a hatalmas pisitengerben. Mikor a kaka/pisi kijön, végigszáguld a csodacsövön és belepottyan/folyik az óriás pisitengerbe . Engedd kicsim, hogy a kaka a többiekkel vígan úszkálhasson! Na , ezt táblán le is rajzoltam: wc, cső,tenger, kaka/pisi útja..... Csak a vizualitás miatt. Biztos olvastad már,hogy saját részüknek tekintik a kakát,esetleg a pisit és nagyon nehezen engedik el,aggódnak,mi lesz a 'részükkel' :) ha megnyugszik,hogy jó helyre kerülnek, el fogja engedni. Próbáld meg!
2013. márc. 16. 16:03
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!