Van itt valaki akinek a gyereke 4 éves kor után lett szobatiszta?
Hát, az enyém kb. 4 éves korára lett megbízhatóan az. Viszont mivel 3 éves korától oviba járt, akkor már hajlott a dologra (szülői ráhatásra persze :), nem hordott már pelenkát, de szólni kellett neki, hogy menjen pisilni, és gyakran bepisilt az oviban.
Ezért fél napot járt csak, meg azért is, mert a délutáni alvásnál 4 éves koráig pelenkát kell adni rá. Éjszakára pedig csak 5,5 évesen lett ágytiszta.
(2. vagyok)
Ja, és a kakilás is sokáig csak pelenkába ment neki, azután visszatartotta, két évig szenvedtünk ezzel, majd iskolás korára megoldódott ez is.
(A 2. hozzászóló vagyok újra.)
Nem lehet, hogy a vécével van gondja? Mármint hogyan szokott ráülni, van szűkítője/fellépője, bármi? Bilibe sem hajlandó pisilni/kakilni?
Azért kérdem ezeket, mert sokat olvasgattam a témában régebben, és többféle dolog okozhatja a problémátokat, pl. a vécétől való „félelem” is, vagy hogy egyszerűen nem érzi magát rajta biztonságban (fél, hogy beleesik), nem tudja elengedni bele a dolgokat. Bár gondolom az oviban kis vécék vannak, akkor ott nem küzdene ezzel…
A kakilásnál van gyerek, aki pelenkával „elbújik” valahová (az én fiam is ilyen volt), ezesetben esetleg jó ötlet, ha adtok neki egy bilit, és hagyjátok, hogy azzal bújjon el, ahová jólesik, hátha sikerül produkálnia.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!