Kinek lett 3éves kora után szobatiszta a gyereke? Mikor és hogy próbálkoztatok?
1hónap múlva lesz 3éves a lányom. Semmilyen téren nem hajlandó a szobatisztaságra!:(((
Egész nyáron próbálkoztunk. Bilire/wc-re ültettem,de nem erőltettem semmit. Rá ült de csak elszórakozott rajta akár fél órát is,de nem csinált bele. Az szabadban pelus nélkül volt,de nem zavarta hogy tocsogott a pisiben,és nem is szólt.
A lakásban is ugyanez,oda pisil/kakál ahol van és soha nem szól! Ha megkérdezem hogy bekakált letagadja,pedig érezni és látni hogy igen!:( Hiába kérem tőle hogy szóljon ha kell neki semmi. Ráül a bilire ha ráteszem,de nem csinál bele,ha ráadom a pelust abba rögtön!
Mi ma fenét csináljak vele??? A hasonló korú gyerekek a környezetemben nappalra már mind szobatiszták,mi meg 1éve nem haladunk sehova!:(((
2 héttel a 3. szülinapját megelőzően lett szobatiszta, ha hiszed, ha nem, pár nap alatt. Előtte kb fél évvel elkezdtük a próbálkozást, mert tudtuk, hogy képes kontrollálni akarattal... igen ám, olyannyira, hogy az istennek se akarta a bilibe/wc-be engedni. Próbáltam jutalmazni, dicsérni, motiválni mindenhogy ,de semmi eredmény. Közben egyre inkább frusztrálódott környezet nyomása miatt, úgyhogy egyik nap azt mondtam, elég! Mindenki hagyja békén ezzel a témával a gyereket, beleértve magamat is, úgyhogy pihentettük a dolgot és láss csodát, pár hét múlva (csütörtök reggel volt)szólt, hogy anya hozd a bilit légyszíves mert pisilni fogok! És innentől egy csepp sem ment máshová, aznap éjjel még ugyan adtam rá pelust, de szárazon kel, és egyetlen baleset nélkül lett azonnal éjjel-nappalra szobatiszta. Igen, csak 3 évesen, de azt mondom, inkább így és gond nélkül, mint korán kezdve és nyösztetve...
hogy mit csinálj a lányoddal? Hagy békén egy ideig ezzel a dologgal, és mindenkit kérj meg ugyanerre. Semmi nem történik, ha elmúlik 3 éves mire kialakul nála a szobatisztaság, és ne foglalkozz a többi gyerekkel, ne stresszel magad és a lányod azzal ,hogybezzeg ők! Különbözőek, másban ügyesek, másban kevésbé, el kell fogadni és kész. És ezt a gyereknek is meg kell tapasztalnia, hidd el, érzi a feszkódat a bili-téma miatt és nem tesz jót neki. Hanyagold a témát, majd megérik rá...
és nyugi. A szomszéd Pistike mindig csodagyerek, tudod... ;)
Szia! Egyetértek az előttem szólókkal, az a legjobb, ha az ember hagyja, hogy „megérjen” rá. Én sajnos annak tudom be, hogy évekig szenvedtünk a gyerek ágytisztaságával és székletvisszatartásával, hogy az ovi közeledtével „erőltettem” a dolgot (na nem vertem nyilván, de azért paráztam rendesen, hogy addigra szobatiszta legyen).
A mi gyerekorvosunk szerint itthon túllihegik ezt a témát, máshol nem stresszelik a gyerekeket és szülőket azzal, hogy minél hamarabb legyen szobatiszta a gyerkőc. Nem tudom, nincs más tapasztalatom, de az biztos, ha az ember „ráfeszül” a témára, az csak ront az ügyön.
Nem hiszem hogy nagyon ráfeszültem,mert a kb 1év alatt több hét/hónap kihagyás volt.
Mindenki jött nekem azzal hogy nyáron ha pelus nélkül lesz majd akkor bilizni fog,mert zavarja hogy pisis. Na őt aztán nem!!!:(
Persze anyám meg anyósom is rátesz,mert én és a párom is ilyenkor már rég szobatiszták voltunk(szerintük). A férjem is jött azzal régen hogy nem próbálkozunk eleget(már leállt ezzel).
Ami a legrosszabb hogy pont e miatt nem vették fel az oviba,pedig szeptembertől mehetett volna. Nekem sem lett volna mindegy a munka miatt.
Ráadásul "hatalmas" gyerek a legnagyobb méretű pelenka is sokszor kevés neki,éjjel rendszeresen átázik. Ha még sokáig pelenkás lesz nem tudom mit fogok ráadni?!
7-es liberot adok rá éjjelre,nappalra nappalra meg olcsóbb fajtát 6-7méret,vagy 8-as bugyipelus. Tudom hogy csúnya dolog ezen rágódni,de ezek a nagy pelenkák baromi drágák is!
Feltettél helyettem egy kérdést, már én is akartam... :)
Márciusban lesz 3 éves a lányom. Okos, értelmes.
Nyáron kezdtünk el foglalkozni a bilivel (nem erőltettem!!), eleinte kevesebb sikerrel, majd végül egyik napról a másikra hirtelen szobatiszta lett nappalra. Éjszakára még adtam rá pelust, de reggel gyakran száraz volt.
1 hétig a kaka is bilibe/wc-be ment, aztán történt valami (nem részletezném, hogy mi, de én tippelek egy dologra). Szóval ezután a dolog után nem volt hajlandó a kakit máshova nyomni, csak pelusba. Nem volt mit tenni, visszaadtam rá. Mindig szólt a nagydolog előtt, hogy pelust kér. Én meg inkább ráadtam arra az időre, mert nem akartam, hogy emiatt visszatartsa, az még rosszabb lett volna.
A pisi továbbra is ment a bilibe vagy a wc-be, vagy kint a fűbe. Ez tartott 1 hónapig. Aztán ismét elkezdett becsurgatni a bugyiba. De olyan szinten, hogy nem szólt előtte, csak látom, hogy folyik a pisi a lába szárán. Nem szidtam le, csak kértem, hogy üljön rá a bilire, ha pisilnie kell. Egy hétig "tűrtem", vártam, hátha alakul. Sajnos nem. Vissza kellett rá húznom egyész napra a pelenkát. :(
A helyzet azóta is változatlan. A bili a szeme előtt. Néha megemlítem, hogy mire való de abszolút nem érdekli. Esti fürdés után, törölközés közben szokott szólni, hogy pisilni kell, olyankor ráül, csurgat egy keveset. De ennyi.
Szomorú vagyok, mert nem tudom, mit csináljak. Én rontottam el valamit? Az anyagi részét ne is mondd, én is Liberot veszek, abból is a bugyipelust. Mással nem merek kísérletezgetni. Ez meg csak akkor van jó áron, ha akciós. Ami elég ritka.
Sajnos a jövőben sem várok a témában előrelépést, mert áprilisban érkezik a kistesó, ami gondolom nem segít majd a helyzeten. :(
Lányok! Adjatok valami tanácsot, mi a fenét csináljak?!
A ksitesó mellett ne is várjam, hogy leszokik a pelenkáról, igaz?
Hát ez jó! A tiéd legalább valamikor bilibe intézte a dolgát,de az enyém soha(vagy 2x ha sikerült). És nem hogy szólna hanem le is tagadja...,teljesen tanácstalan vagyok!:(((
Sajnos nagyon kevés pelenkából van nagy méret ami 20kg felett jó! Már annyi helyen néztem. A 7-es libero is néha átázik éjjel,a 6-os pampers meg végképp.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!