Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Mikor lesz a 2,5 éves kisfiam...

Mikor lesz a 2,5 éves kisfiam így szobatiszta?

Figyelt kérdés

Szól ha kell pisilnie, azt is akkor ha éppen úgy tartja kedve.De mindig szól mikor pisil a pelusba,és mondja is,hogy vegyem ki alóla a pelust.A kakival viszont nehéz,mert ha kakilnia kell elmegy egy másik szobába és ott kakil a pelusba,majd kijön és szól,hogy anya kakáltam, vegyük ki.Tehát ez is zavarja, tudja is,hogy mit csinál.Miért nem akar bilizni?Márciusba mehetne oviba,fel is vették,de így mi lesz?Jár családi napközibe, ott azt mondták,hogy egyáltalán nem szól ott sem,hogy pisilnie,vagy kakálnia kell.Mondták,hogy nem fogják erőltetni,szerintük nem érett a szobatisztaságra.

Szerintetek miért van ez?Mikor lesz így szobatiszta?

2012. nov. 6. 12:29
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
Sajnos azt nem lehet megmondani, hogy mikor lesz szobatiszta. Ha már zavarja, hogy ott van a pelusban a végtermék az jól jel. Lehet, hogy a napköziben azért nem szól, mert idegenkedik még a helyzettől. Akkor szobatiszta, ha felismeri az ingert, jelzi, és vissza is tudja tartani, amíg a bilihez ír. Van olyan gyerek, akinek ez egy hosszú folyamat, van, aki gyorsan túl esik rajta. Ne keseredj el, mert azt érzi rajtad, és csak hátráltatja. Ha szól, hogy pisis vagy kakis a pelus, dicsérd meg azért is, minden alkalommal mond el, ha ilyet érez, akkor szóljon, mentek bilizni, az kényelmesebb lesz neki, mint a pelus. Érdekelni már érdekli a dolog szerintem, de még idő és türelem kell neki. Sajnos most az időjárás sem kedvez nektek, de március még messze van, ne aggódj. Beszélgessetek sokat a témáról, csak ne erőltesd, mert az rosszabb.
2012. nov. 6. 12:35
 2/11 anonim ***** válasza:
74%

amíg pelusban várod a csodát addig nem lesz szobatiszta.

szól, tehát megérett rá. most vagy te lépsz és leveszed a pelust vagy vársz még tavaszig és akkor veszed le a pelust, de olyan nem lesz, hogy pelus van rajta de majd leveteti a pisihez és vissza pelust..

2012. nov. 6. 12:51
 3/11 anonim ***** válasza:

Nálunk pont ennyi idősen a bugyipelenka (Libero, egyedül fel-le húzza) és az hozta meg az áttörét, hogy látta a "cimboráit" a játszótéren a fánál pisilni!

Komolyan, másnap már azzal jött, hogy szeretne úgy pisilni, mint F. meg K.

2012. nov. 6. 13:01
 4/11 A kérdező kommentje:
Mikor szól,hogy kell neki akkor viszem is,hogy bilizzünk,de akkor meg mondja,hogy nem.És elfut.Ezért kérdeztem.Erőltetni sem akarom.Nem tudom mit tegyek...
2012. nov. 6. 14:00
 5/11 anonim ***** válasza:
3. vagyok. Próbáld a Wc szűkítőt, a fiamnak olyan korszaka is volt, amikor 3 hétig csak a szűkítőn volt hajlandó ülni (aztán meg csak azon nem).
2012. nov. 6. 14:14
 6/11 anonim ***** válasza:

Pedig már nagyon közel álltok hozzá. Innentől bármikor történhet egy fordulás nála. Van amikor ez nagyon hirtelen történik. Az én lányom is ugyanígy szólt, de a bilire és a wc-re ő sem akart ráülni. Majd próbálkoztam, hogy levettem róla a pelust, kapott bugyit és mindig kértem hogy szóljon és mentünk a wc-re. Nem sikerült, akkor visszakapta a pelust 1 hétre, majd egyszer csak valami bekattant nála, meglátta a bilit a szobában, magától lehúzta a pelusát és belepisilt. Onnantól kezdve nem is kellett neki a pelus. Szerintem az alatt az egy hét alatt összeállt neki a kép, hogy mit is kell csinálni.

Mondogasd neki, hogy milyen jó a gatyó, én mutogattam neki a kedvenc mesehősös bugyiját, hogy felveheti ha majd belepisil a wc-be. Vagy már most próbálgassátok hogy érezze hogy sokkal kényelmesebb abba lenni. Ja és addig is cseréld le a pelust bugyipelusra (ahogy előttem is írták), mert sokkal könnyebb levenni, ha kell.

2012. nov. 6. 14:16
 7/11 A kérdező kommentje:
Akkor adjak rá bugyipelust?Az is van itthon.Mindig dicsérgetjük mikor pisil a bilibe,tetszik is neki.A wc-től fél:(már a bilizés is elég lenne.Akkor lehet most már kérdezgetni fogom.
2012. nov. 6. 14:30
 8/11 Pötyös Panni ***** válasza:
0%
Remélhetőleg az esküvőjére már az lesz...
2012. nov. 7. 01:55
 9/11 anonim ***** válasza:
83%
Hol ülteted rá a bilire? Azért kérdem, mert ha szeret elbújni, amikor kakil, akkor ő szégyellősebb fajta, tehát érdemes lehet valami félreeső helyen vagy a wc-ben/fürdőszobában biliztetni, esetleg kimenni közben vagy legalábbis nem nézni, és ha végzett, szóljon. Próbáld ki, hátha csak a körülmények zavarják. Egyébként én is levenném a pelust (csak alváshoz adnám rá), feltéve, ha egyébként nem most tombol nála a dackorszak és hajlandó az együttműködésre. De legjobb lenne, ha akkor kezdenél neki a bilire szoktatásnak, amikor kb. egy hétig csak otthon vagytok, mert eleinte valószínűleg lesznek balesetek. Készítsd fel rá azzal, hogy ő már ügyes nagyfiú, és a nagyfiúknak már nem kell pelus, vegyetek (akár együtt) klassz mintás bugyikat.
2012. nov. 8. 10:54
 10/11 anonim ***** válasza:
Én ajánlanám neked a Dobd el a pelust Elmo c. mesét. Van benne egy pont ilyen szituáció, hogy elbújik amikor kakilnia kell, de a végén sikerül wc-be kakilnia. Nézzétek meg együtt és közben magyarázd neki, mert lehet hogy még nem ért mindent a lényegéből. A lányommal nagyon sokat néztük, amikor még pelenkás volt, mindig magyaráztam neki közben a dolgokat.
2012. nov. 8. 16:40
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!