Mikor lesz a 2,5 éves kisfiam így szobatiszta?
Szól ha kell pisilnie, azt is akkor ha éppen úgy tartja kedve.De mindig szól mikor pisil a pelusba,és mondja is,hogy vegyem ki alóla a pelust.A kakival viszont nehéz,mert ha kakilnia kell elmegy egy másik szobába és ott kakil a pelusba,majd kijön és szól,hogy anya kakáltam, vegyük ki.Tehát ez is zavarja, tudja is,hogy mit csinál.Miért nem akar bilizni?Márciusba mehetne oviba,fel is vették,de így mi lesz?Jár családi napközibe, ott azt mondták,hogy egyáltalán nem szól ott sem,hogy pisilnie,vagy kakálnia kell.Mondták,hogy nem fogják erőltetni,szerintük nem érett a szobatisztaságra.
Szerintetek miért van ez?Mikor lesz így szobatiszta?
amíg pelusban várod a csodát addig nem lesz szobatiszta.
szól, tehát megérett rá. most vagy te lépsz és leveszed a pelust vagy vársz még tavaszig és akkor veszed le a pelust, de olyan nem lesz, hogy pelus van rajta de majd leveteti a pisihez és vissza pelust..
Nálunk pont ennyi idősen a bugyipelenka (Libero, egyedül fel-le húzza) és az hozta meg az áttörét, hogy látta a "cimboráit" a játszótéren a fánál pisilni!
Komolyan, másnap már azzal jött, hogy szeretne úgy pisilni, mint F. meg K.
Pedig már nagyon közel álltok hozzá. Innentől bármikor történhet egy fordulás nála. Van amikor ez nagyon hirtelen történik. Az én lányom is ugyanígy szólt, de a bilire és a wc-re ő sem akart ráülni. Majd próbálkoztam, hogy levettem róla a pelust, kapott bugyit és mindig kértem hogy szóljon és mentünk a wc-re. Nem sikerült, akkor visszakapta a pelust 1 hétre, majd egyszer csak valami bekattant nála, meglátta a bilit a szobában, magától lehúzta a pelusát és belepisilt. Onnantól kezdve nem is kellett neki a pelus. Szerintem az alatt az egy hét alatt összeállt neki a kép, hogy mit is kell csinálni.
Mondogasd neki, hogy milyen jó a gatyó, én mutogattam neki a kedvenc mesehősös bugyiját, hogy felveheti ha majd belepisil a wc-be. Vagy már most próbálgassátok hogy érezze hogy sokkal kényelmesebb abba lenni. Ja és addig is cseréld le a pelust bugyipelusra (ahogy előttem is írták), mert sokkal könnyebb levenni, ha kell.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!