Itt senkinek nincs szobatiszta gyereke?
Olyan sokszor válasz nélkül maradnak ezek a kérdesek, többek között az enyém is, és tanácstalan vagyok:
Lányom lassan egy hónapja szobatiszta, ügyesen ment a kaka is a bilibe. Visoznt pár napja rászokott hogy újra a déli alvásnál pelenkába intézi a kakát,és pisi is egyre több lett. A reggeli pelsut majdnem szárazon szoktam levenni róla(max 2psi van benne).
Ma úgy döntöttem leveszem róla alváshoz is a pelenkát, most feküdt le, bevittem neki a bilit,emgbeszéltük ha pisi vagy kaki van ráül elvégzi, de résen leszek és figyelem.
Éjszakára is lemerjem venni róla? EGy két baleset után megszokja hogy szólni kell?
Nem akarom sürgetni, így is szerintem nagyons zépen haladunk, 21 hónapos,csak már minden délutáni pelenkázás harc volt,mert alig akarta engedni,hogy ráadjam..
Én megvártam, amíg ő szólt, hogy ne adjak rá többet pelust.
Déli alváshoz oké, hogy leveszed, de éjjelre még ne szerintem, ez túl nagy elvárás lenne egy ilyen pici gyerektől.
Ne adj rá pelust semmiképp!
Ha leveszed nappalra, éjjelre se adj rá!
Az én lányon egy hét után így szokott le a pelusról!
Nem értem. Kaptál 2 választ. Mit vársz? A gyereked még csak 21 hónapos, még 2 éves sincs, örülj, hogy egyáltalán már itt tartotok. Próbáld ki. Ezért felesleges kérdést kiírni, 2-t meg pláne (nem bántásból írom). Leveszed. Ha többször bepisil, zavarja, rosszul érinti, akkor visszaadod. Minden gyerek már. Kinek ez, kinek az jön be.
A fiam nappalra 20 hónaposan (déli alváshoz 2 hét után vettem le a pelust, pedig mindig volt benne pisi bőven), éjjelre 23 hónaposan lett szobatiszta, pedig beszélni sem tudott. De ilyen gondokkal nem küzdöttünk, mint amit leírsz. Ő a 2. naptól fogva bilibe kakilt, onnantól soha nem kakilt be, idegen helyen simán wc-be intézi. Én simán levettem a déli alvásnál a pelust, 3 órát simán aludt úgy, hogy nem pisilt be. Ebből nem csináltam problémát. Az éjszakai peluslevétel volt olyan, hogy este már küzdöttünk a felvétellel, pedig sosem volt egy reggel sem száraz (sőt mindig csurig volt). Aztán úgy döntöttem, hogy elég volt a harcból, nem adtam rá. Éjjel felébredtem megnézni, de nem pisilt be. Azóta sem. Ha akár délben, akár éjszaka bepisilt volna több egymást követő alkalommal is, akkor inkább maradt volna a harc. De szerencsém volt.
Fura, hogy ezt írja a 2. és 3.
Mivel mindenhol az áll, hogy az ágytisztaság lényegesen később következik be mint a nappali szobatisztaság.
Emiatt éjjelre nem venném le, mert ez már erőltetés lenne, de nagyon.
Kisfiamról 27 hónaposan került le a pelenka nappalra, pár nap múlva nappali alváshoz se kapott. Kb két hét volt a balesetes időszak, napról napra ügyesebb volt. Éjjelre kb fél éve, 3,5 éves kora körül került le, és a mai napig előfordul hogy bepisil. Ha felébredek arra hogy mocorog (mellettem alszik) és felkeltem, megy wc-re és pisil. De magától nem mindig kel fel, és ha már bepisilt, arra se.
Kislányom 23 hónapos. Kb két hete mondta, hogy megy wc-re mert kakilnia kell. Gondoltam, persze, persze, máskor is mondta már de semmi se történt. Kb egy perc múlva szólt (addig a konyhába mentem a bátyjának inni adni) hogy kész, és tényleg ott volt a kaki. Másnap, dettó. Majd két napig mama vigyázott rá, akkor lentre kisbugyit kapott, és ha pisilni kellett szólt, mama segített neki, leguggolt, pisilt. Ez két napig ment, azóta se. Ha bekakil szól, zavarja hogy ott van a pelusba. Ha pelus nélkül van, bepisil, akkor szól mikor csorog a lábán.
A nagyobbikomra, már nem adom vissza a pelust (körbe is röhögne) hiába van sok éjszakai baleset, ő már nagy hozzá, de a kicsinek még nappalra is visszaadtam, vettem bugyipelust, ha szól hogy kell neki, azt könnnyen le tudjuk húzni. Amikor meg nagyon meleg van, akkor pelus nélkül hagyom az udvaron.
Köszönöm minenkinek!
Tanácstalan vagyok, nincs a közelemben senki,akinek nagyobb gyereke lenne, és nem hajtaná folyton azt,hogy az ő gyereke biz,már egy évesen szobatiszta ne lett volna..
Ezért vártam volna minél több választ,hogy kinek mi a tapasztalata.
Nemrég ébredt a lányom,igaz fél órával korábban,de a pisire ébredt, a fele az ágyba ment, fele a bilibe.
Lehet rosszul fogalmaztam, rendesen pisil ő bilibe is, délelőtt is volt 4szer,csak valahogy azt vettem észre,hogy a pelusban napról napról több pisi van.
És azért azt nem mertem megkockáztatni,hogy rögtön alváshoz is leveszem róla.
EGyébként más helyen(mama, orvos) ügyesen elintézia dolgát a wc- bei is
nálam a nagyok hamarabb lettek éjjel szobatiszták mint nappal :-)
kb 1-2 hónap is eltelt mire nappal is simán ment minden
éjjel automatikusan felébredt ha kellet neki
nappal annyira nem figyelt rá vagy ha nagyon eljátszott akkor észre sem vette sokszor kellet kérdezni h kell e neki vagy indulás előtt bilire ültetni h na az utcán pisiljen be
ja és mind ez ősszel szept.-október tájékán
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!