Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Itt senkinek nincs szobatiszta...

Itt senkinek nincs szobatiszta gyereke?

Figyelt kérdés

Olyan sokszor válasz nélkül maradnak ezek a kérdesek, többek között az enyém is, és tanácstalan vagyok:

Lányom lassan egy hónapja szobatiszta, ügyesen ment a kaka is a bilibe. Visoznt pár napja rászokott hogy újra a déli alvásnál pelenkába intézi a kakát,és pisi is egyre több lett. A reggeli pelsut majdnem szárazon szoktam levenni róla(max 2psi van benne).

Ma úgy döntöttem leveszem róla alváshoz is a pelenkát, most feküdt le, bevittem neki a bilit,emgbeszéltük ha pisi vagy kaki van ráül elvégzi, de résen leszek és figyelem.

Éjszakára is lemerjem venni róla? EGy két baleset után megszokja hogy szólni kell?

Nem akarom sürgetni, így is szerintem nagyons zépen haladunk, 21 hónapos,csak már minden délutáni pelenkázás harc volt,mert alig akarta engedni,hogy ráadjam..

2012. aug. 17. 15:07
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
2,5 éves volt a kisfiam tavaly nyáron. A nagy meleg miatt egy szál gatyóba volt itthon. De nem érdekelte a szobatisztaság. Messziről elkerülte a WC-t. Belepisilt/kakilt a gatyóba szólt és ennyi volt részéről a dolog. Majd 33 hónaposan szólt, hogy kakilnia kell és ment a WC-re. onnantól 2 hét alatt szobatiszta lett nappalra. 34 hósan már a délutáni alvásnál sem kellett pelus, 35 hósan éjjelre sem.
2012. aug. 17. 17:35
 12/13 anonim ***** válasza:

Fiamról mikor már stabilan ment a nappali szobatisztaság, levettem alvásnál is a pelenkét, 3-4nap, és nem pisilt be, éjjel szintén.

Ez volt 2évesen.

Lányom 19hónapos, és alváshoz kap pelust, lefekvés előtt pisil, kelés után rögtön szól pisilnie kell, lerendezi, ő is, ha stabilan 10ből 10szer a bilibe végzi a dolgát, elveszem az alvós pelenkát, amikor a délutáni alvás is száraz stabilan, akkor vele is kezdem az éjjelit.

Ha a gyereked nem akarja a pelenkát, akkor készülj elő(gumilepedő, vízfelfogó lepedő(4réteg van a fiam alatt biztos ami biztos), váltás ruha) és mehet az alvás egy kiadós pisilés után.

2012. aug. 17. 22:16
 13/13 anonim ***** válasza:

Az én fiam 3 éves szülinapja után két héttel lett teljesen szobatiszta.Betöltötte a 3 évet egy szombati napon és hétfőn levették róla a pelust a bölcsibe és onnantól én sem adtam rá pelenkát csak éjszakára.A bölcsibe sosem pisilt vagy kakilt be....itthon viszont az első egy hét szörnyű volt.Viszont ami még érdekesebb,hogy az ágytisztaság a fiamnál már 27 hónaposan kialakul.Mondták is a bölcsibe,hogy érdekes,hogy alvás közbe nem pisil be mindig szárazon vették le róla a pelust,meg itthon is esti alvás után.Tehát jóval hamarabb szobatiszta volt éjjelre mint nappalra.

Minden gyerek más.És a legfontosabb nem szabad erőltetni.

Van egy ismerősöm mikor 2-3 hónapos volt a fiam akkor egyszer találkoztunk és mondta,hogy ő nagyon elrontotta a nagyfiával.Erőltette, nagyon a szobatisztaságot,és még 5-6 évesen is bepisilt a nagyfia.A kicsi fiával megmondta,hogy nem fogja azt csinálni...nem is foglalkozott egyáltalán vele.Akkor vették le a pelust amikor a kisfia mondta neki,hogy anya mostmár nem kell pelenka és soha nem pisilt vagy kakilt be 3 éves volt.

Az egész lényege az,hogy addig amíg a gyerek agyilag nincs megérve rá addig akár fejre is állhat az anyuka úgysem ér el vele semmit...sőt csak árt vele bármit is csinál.

Rokonunknál van egy fiú gyerek és egy kislány.17 hónapos volt a fiú mikor megszületett a kishúga.Persze erőltetve volt a fiúnál,hogy szobatiszta legyen 3 évesen lett szobatiszta nappalra...és éjszakára mai napig sem az pedig most lesz 5 éves.A kislánynak sosem mondták vagy erőltették a szobatisztaságot és 20-21 hónaposan már ő kérte,hogy vegyék le a pelust...és sosem pisilt vagy kakilt be.

2012. aug. 17. 23:50
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!