Nevelő apukák/anyukák főleg apukák, hogy bírjátok?
Ti bele szóltok a párotok gyerekeinek nevelésébe? Mit tesztek ha a gyerek nagyon pimasz,rosszindulatú és agresszív veletek?
A következő a helyzet:Nemrég költöztünk össze a párommal van egy 14 egy 6 és egy 2 éves lánya (nő uralom!!! :D ).
1 éve vagyunk együtt fél éve költöztünk össze most jegyeztem el és minden olyan lenne mint amire egész életemben vágytam ha a legnagyobb lányka nem lenne ennyire ellenséges.Tudom,hogy kamaszodik meg nehéz neki az apja nélkül,de már komolyan néha nagyon össze kell szorítanom a fogam,hogy ne vágjam pofon amiket csinál .A párom is és én is egy klinikán dolgozunk,én mint orvos ő pedig a gazdaságin van és van,hogy sokáig bent kell maradnia.Olyankor én vagyok a gyerekekkel és annyit kérek tőle,hogy adjon a nagyobbiknak egy szendvicset vagy valamit amíg én fürdetem pelenkázom a kicsit... áhh dehogy.De ez még a legkisebb baj,állandóan a tv és a net előtt ül és csínyeket keres ellenem. Csak azt nem fogja fel,hogy ami a tv-ben vicces és nincs következménye annak a való életben komoly következményei lehetnek.Egy példa: A lépcsőre erősített valami gumit nekem ,hogy leesek,csak azt nem számította bele,hogy a kicsi beteg lesz és az anyja hozza le az éjszaka közepén a szerencsén múlt,hogy nem gurultak le mind a ketten.Nem vagyok egy erőszakos ember de akkor majdnem elgurult a gyógyszer.A büntetése 2 hét szobafogság volt Ő ezt megoldotta mert suli után átment a barátaihoz amíg mi melóztunk 6-ra itthon volt,mire mi is.Lehet ez csak számomra elfogadhatatlan de én ezt nem hagynám.A párom nagyon kimerült és már mindent kipróbált ő is, lelkére beszélt, leordította, ráuszította az apját (mondjuk vele jó a kapcsolata,nem nagyon dorgálta meg a kisasszonyt),büntetés. Ahogy beszél velem arról ne is beszéljünk.Ti mit tennétek?Ha rászólok azt mondja nem vagyok senkije ne szóljak bele,de nem bírom már sokáig.Tapasztalatok,megoldások?
34/F
Tudom, hogy ezzel nem segítek, de én megértem ezt a zaklatott lelkű, kis kamasz lányt.
Nem tudom, mik az előzmények, miért ment tönkre a szülei házassága.
Sajnos ez a következménye annak, ha szülők, a helyett, hogy családként működnének, a könnyebnek tűnő utat választják.
Sajnálom, ha azt hitted, hogy egy család széthullása nem hagy romokat maga után.
Szerted a párod, de nehéz a hozadéka..., hát, kösd fel a gatyád! Ez most lehet, hogy nehezebb lesz, mint az orvosit elvégezni...
Talán segítene, ha csak vele csinálnál néhány közös programot..., de őszintén szólva nem tudom..., ezért még egyszer elnézést, hogy belekotyogtam.
Előző vagyok, még valami az eszembe jutott.
Vidd el egy boxklubba és kérd meg, hogy üssön, vágjon...vagy valami. Vagy csak mondd neki, hogy tudod, hogy gyűlöl és kérd meg, hogy mondjon el mindenféle jelzőt rólad, ami az eszébe jut.
Ha rendben van az önértékelésed, nem egy kislány fogja most lerombolni féltékemy dühében, de belőle talán kijön a feszültség.
Sajnálom, hogy nem lett eléggé felkészítve a helyzetre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!