Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Problémás gyerekek » Nem tudom mit tegyek, a...

Nem tudom mit tegyek, a kislányom most lett 3 éves,4 napja járunk oviba, napi 2 órára. Normális, hogy már most a nevelési tanácsadóba küldenek vele?

Figyelt kérdés
Ma azzal fogadott az ovónő, hogy lehet szükség lenne elvinni szakemberhez, mert nem űl meg a foglalkozás alatt,2 percnél tovább, és nem tudnak készülni tőle az évvégi műsorra. A többi gyerek már szeptember óta ovis, van amelyik 4 éves elmúlt. Miért kell velük egy kalap alá venni? Tényleg szükség van arra, hogy ez miatt a nevelési tanácsadóba vigyem,4 nap ovi után?Azt tudom hogy van hogy agresszív más gyerekekkel,ezt észrevettem már,de gondoltam kinövi,mert mindig rászólok ha csinálja.Kicsi korától mozgékony,nagy a mozgásigénye,éjjel nagyon jól alszik,délután is.Már egyből ráfogták hogy hiperaktív.
2013. ápr. 11. 12:48
1 2 3
 21/29 anonim ***** válasza:
0%

Ha úgy döntesz, hogy elviszed nev. tanácsadóba, mindenképp olvass utána a dolgoknak. Már írtam Neked néhány választ, nálunk azóta úgy alakult, hogy kiírattam kislányomat az oviból a mai nappal. Waldorf oviba megyünk szeptembertől.

[link]

[link]

[link]

[link]

[link]

2013. ápr. 16. 15:53
 22/29 anonim ***** válasza:

Az én gyerekemet is elküldték , de én nem vittem el ma már minden rendbe !

Én nem ajánlom a Wardolf óvot de te tudod !

2013. ápr. 16. 15:58
 23/29 anonim ***** válasza:
Amennyire utána tudtam olvasni, a Waldorf ovi közelebb áll a mi szemléletmódunkhoz, mint az állami ovik. Igazából a hagyományos ovikban épp ellenkező nevelési elveket alkalmaznak, mint mi itthon. A Waldorf sem a tökéletes, de ami nekünk a legszuperebb lenne, abból sajnos nincs a városunkban. :)
2013. ápr. 16. 18:06
 24/29 anonim ***** válasza:
100%

11/12/17-es válaszolónak: az a baj, hogy te feketén fehéren gondolkodsz. Szerinted egy gyerek vagy adhd/auti, vagy beidomított. Az általad "normálisnak, idomítottnak betörtnek" nevezett gyerekekről ne képzeld, hogy csendben ülnek tátott szájjal visszakérdezés nélkül. Nem. Ők is gyerekek, felfedeznek, játszanak, ugrálnak, futkosnak, kiabálnak, rosszalkodnak. De egy bizonyos határon belül. Ne gondold, hogy pl én, aki egy "betört, idomított" gyereket nevelek, azt várom el, hogy csendben üljön. Soha nem vártam el. És nem vagyok szigorú sem. Tisztában vagyok vele hogy gyerek. Itthon nálunk nagyon sok mindent lehet amit más családban nem. szétpakolhat, kipakolhat, futkoshat, ugrálhat a kanapén, motorozhat a lakásban, stb stb. Ami szabály itthon, hogy nem tehet olyat amivel kárt okoz magában vagy másban, ami veszélyes, és ami az érdekét szolgálja. Pl értem ez alatt hogy nem lehet fent éjfélig, mert másnap kikészül. Nagyjából ennyi. Mégis normális, és az oviban semmi panasz nincs rá. Idomítás nélkül.

Nagyon tetszik a waldorf szemlélet, tetszik hogy a gyermekek egyéniségét elfogadja, tiszteletben tartja. De ne gondold, hogy ott mindent lehet. Nem anarchistákat nevelnek ott sem.

Elhiszem, hogy jót akarsz, elhiszem, hogy egy anyának képtelenség elfogadni hogy a gyerekkel nincs rendben valami, és kézzel lábbal tiltakozik, de nem biztos hogy ezzel teszel jót neki. Attól mert látja egy szakember, attól még semmi nem fog változni, gyógyszerrel sem kell tömni. Gondolod, hogy minden szakember a gyógyszeripar lefizetettje? Hogy direkt a gyerekek, és szüleik ellen dolgoznak? Én nem hiszem.

És mit csinálsz ha az iskolában is gond lesz? kiíratod onnan is? És ha egyszer már késő lesz?

Ha az életben nem lennének szabályok, ha az élet olyan lenne, mint a te általad ideálisnak vélt óvodai iskolai nevelés, akkor mindenki azt csinálna amit akar. Akkor átmennénk a piroson, jól bemosnék pár embernek, akiket nem bírok, a hivatalnok nem lenne a munkahelyén 8-kor mert éppen nem volt kedve, az orvos félbehagyná a műtétet, mert úgy döntött, hogy inkább sétál egyet.

2013. ápr. 16. 18:57
 25/29 A kérdező kommentje:
Sziasztok köszönöm a sok választ, sajnos nem sokat javult a helyzet.Már a vezető óvónő, is behivott, hogy valamit tenni kell, mert nem tudnak foglalkozást vezetni a kislanytol.Őt, nem köti le. Még 1 hetet kaptunk, hogy hátha változik, és nevtan.Már kezdek beletorodni, addig ugysem hagynak békén.Beszéltem egy gyogypedagogussal, szerinte, korai még elvinni, de nem lesz más választásom.Az óvónő szerint, nem nevelem szigorúan, és azért nem fogad ott szót, szerintem meg pont az ellenkezője van sajnos, hogy ott tombolja ki magát.Az teny hogy mindíg nyüzsgő itthon is, de pici korától nincs gond az alvassal, jól alszik, nem ébred meg, innen gondolom hogy nem lehet interaktív.
2013. ápr. 17. 06:55
 26/29 anonim ***** válasza:
Nézd, a nevelési tanácsadó nem a sátán műve. Egy gyermekpszichologus elbeszélget a gyerekkel, ennyi.
2013. ápr. 17. 06:57
 27/29 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Nálunk csak a nagycsoportosoknak kötelező részt venni a foglalkozásokon, a kisebbeknek ha van kedve csinálja,ha nincs megy játszani a csop.szobába. Vegyes csoportosba járunk. Nem várható el egy 3-4 évestől h 25 percig egy helyben üljön.

De vidd el a gyermeked, megnézik,nem veszítesz vele, mert ha mégis baj van, akkor tudod, ha meg nincs, akkor azt is. Minket is elküldtek igaz félév után, 4 szakember vizsgálta, figyelte a gyermeket,beszélgettek vele és velünk. megkérdezték,hogy az oviból miért is küldtek minket?? mert korának megfelelően viselkedik, nincs semmilyen problémája. Rémálmaim voltak a vizsgálatig,de Engem is megnyugtatott az eredmény. Ha gond lett volna, azt kellene elfogadnom és a lehetőséghez képest mindent megtenni a gyermekért.

Szóval vidd el, vizsgálják meg,, és mindenki megnyugszik.

2013. ápr. 17. 08:53
 28/29 anonim ***** válasza:
85%

Csak a nagycsoportban kötelező a foglalkozáson való részvétel, és az iskolaérettségi követelmény, hogy 20-25 percet tudjon megülni a gyerek egyszerre. Nem egy három éves beszoktatósé!

Óvodapedagógus 3 gyerekes anyuka, mellesleg a barátnőm alsós pedagógus (tanító).......

Ha gondolod vidd el, de nincs sok értelme.

2013. ápr. 17. 20:57
 29/29 anonim ***** válasza:
Kedves Kérdező! Megírnád kérlek, hogy mi történt azóta veletek? Hasonló problémákkal küzdünk, és érdekelne, mire számíthatunk.
2013. dec. 27. 19:48
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!